Fietsroute Friesland: kleine dorpjes, uitgestrekte weilanden en de Waddenzee
Om de kaart te kunnen gebruiken heeft Google Maps je toestemming nodig voor het plaatsen van cookies. Deze worden geplaatst om bijvoorbeeld het in- of uitzoomniveau te onthouden en statistieken met betrekking tot het gebruik op te slaan. Bij het laden van de kaart ga je akkoord met Google Map's privacybeleid.
59 Km (± 3:56
) | Friesland | Het weer op de route
0
°C0bft
Friesland is een veelzijdige provincie: zoet water, zout water, weilanden, grote steden, kleine dorpjes. Deze route combineert zoveel mogelijk van deze aspecten.
De route start in Sexbierum, bij de poort van de vroegere Liauckamastate. Dit was een van de grootste staten van Friesland. Op de plek waar vroeger de state stond, is nu een monumentale boerderij gebouwd. Vanaf het startpunt fiets je naar de Friese Waddenkust. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht over deze unieke zee. Fietsend langs de kust kom je onder andere door Harlingen, het vertrekpunt van de veerboten naar Terschelling en Vlieland. In het centrum is nog goed te zien dat Harlingen vroeger een belangrijke stad was: er zijn nog veel restanten van verdedigingswerken en veel pakhuizen zijn bewaard gebleven.
Advertorial
€750 introductiekorting!
Tot €750 introductiekorting! Stella introduceert nieuwe e-bikemodellen en viert dit met e-bike introductiekorting tot 750 euro, inclusief unieke service aan huis.
Ook kom je op deze route door Franeker. Ook dit was vroeger een belangrijke stad die van de 16de tot halverwege de 19de eeuw een eigen universiteit had. Het centrum – dat voor een deel beschermd stadsgezicht is – bevat vele rijksmonumenten die nog aan de bloeitijd van Franeker herinneren.
Fietsen123 maakt gebruik van de routeplanner van de Fietsersbond en is niet verantwoordelijk voor tussentijdse wijzigingen in het Nederlandse fietsknooppuntennetwerk.
Meldingen over ontbrekende of beschadigde fietsknooppuntborden kunt u kwijt op de website meldpuntroutes.nl.
Kloppen de nummers van de knooppunten niet? Dan kunt u dat melden bij de Fietsersbond.
Meer informatie over het beheer en het onderhoud van de Nederlandse fietsknooppunten vindt u in dit artikel: Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis.