Logo Fietsen123

Nieuws

Slechthorend op de fiets? Laat je zien met de S|H sticker

Friday 10 March, 2023

Ongeveer 1,6 miljoen Nederlanders hebben een verminderd gehoor. Op de fiets is het daardoor soms lastig signalen van andere weggebruikers te horen. Daarom schiet de S|H sticker je te hulp.

Je bent lekker relaxt aan het fietsen en plotseling word je van achteren rakelings ingehaald door een andere fietser. Je schrikt ervan, want je had niets horen aankomen. Zelfs niet toen die fietser belde. Als je dat meerdere keren overkomt, betekent het misschien dat je gehoor minder goed is geworden. Je hoort bijvoorbeeld hogere tonen niet meer zo duidelijk of hebt moeite om geluid dichtbij te onderscheiden van achtergrondgeluid. Dat is misschien vervelend, maar wel heel normaal bij het ouder worden en dan ook niet iets om je voor te schamen.

Het helpt als verkeersdeelnemers achter je kunnen zien dat je minder goed hoort, zelfs al wordt er gebeld. Er zijn al langere tijd bordjes met de aanduiding ‘Slechthorend’ voor de fiets te krijgen. Het nadeel is dat ze nogal groot en erg opvallend zijn. Voor mensen die dat wat overdreven vinden, heeft Jos Tomassen in een mooi particulier initiatief de S|H sticker uitgebracht. Deze sticker past gewoon op een gemiddeld achterspatbord en is toch duidelijk genoeg om achteropkomende fietsers en ander verkeer een signaal te geven.

De S|H sticker helpt daardoor de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers te vergroten. Ook zorgt de sticker voor meer begrip. Als anderen zien dat je minder goed hoort, snappen ze dat hun bel laten rinkelen niet altijd direct voldoende is. Voortaan kunnen ze dan nog een keer bellen of gewoon vriendelijk vragen of ze erlangs mogen.

Je kan twee S|H stickers voor € 7,50 (kostprijs) bestellen op www.slechthorendesticker.nl

Meer lezen over prettig en veilig fietsen met verminderd gehoor? Kijk op Fietsen met gehoorverlies | Fietsen123

Door: Alex Wit