Logo Fietsen123

Nieuws

Nog meer handige fietsgadgets voor de zomer

Tuesday 19 July, 2022

In de zomer lekker met de fiets eropuit? Dat maak je nog leuker en beter met nog een aantal handige fietsgadgets.

Door: Alex Wit

Eerder las je bij ons over een aantal handige fietsgadgets. Dit is deel twee met nóg meer handige gadgets en een uitgebreide uitleg.

SKS Anywhere Bidonhouder € 16,89

SKS Anywhere - Bidonhouder - Adaptor met klittenband | bol.com

Het is belangrijk om voldoende water te drinken op een dag. Dat geldt nog meer als je op de fiets zit. Zeker als het warm weer is, verlies je bij het fietsen nogal wat vocht, ook als je rustig aan fietst. Dat geeft kans op uitdroging. Om dit te voorkomen, is het verstandig regelmatig onderweg water te drinken. Veel mensen hebben dan ook wel een flesje water in een fietstas mee. Maar als je geen fietstas mee hebt of vergeet regelmatig te stoppen onderweg, heb je hier niet veel aan. Daarom is een bidon een uitkomst.

Een bidon, een plastic drinkfles, is een bekende accessoire op een sportfiets. Veel sporters die langere afstanden rijden hebben zelfs twee bidons met water op hun fiets. Dat gaat ook makkelijk, want op het frame van een sport- of racefiets zijn al bevestigingen voor een of twee bidonhouders aanwezig. Je hoeft de houder voor de bidon dan alleen maar met twee boutjes op de juiste plek vast te schroeven.

Bij een gewone fiets of een e-bike is dat anders. Sommige modellen hebben tegenwoordig wel bevestigingen voor een bidonhouder, maar de meeste fietsen niet. Gelukkig is dat geen probleem met de SKS Anywhere bidonhouder. De naam anywhere (overal) slaat op het feit dat je deze bidonhouder op verschillende plekken op je fietsframe kan bevestigen. Met behulp van twee stevige klittenbanden zet je de bidonhouder makkelijk vast op een framebuis tot maximaal 8 centimeter in diameter. Het rubber op het klittenband beschermt je frame en zorgt er tegelijkertijd voor dat de bidonhouder stevig blijft zitten, ook als je over een wat minder vlakke ondergrond fietst.

In deze bidonhouder passen alle gewone fietsbidons van een halve liter tot bijna een liter. Hou er wel rekening mee dat de SKS Anywhere bidonhouder alleen een houder is. Je moet er nog zelf een losse bidon bij kopen. Die heb je al voor zo’n vijf euro.

Bjørnson Haps regenponcho € 27,95

Regenponcho rood kopen? - Bjornson.nl - €24,95

Ook in de zomer moet je in Nederland nog aan regenkleding voor onderweg denken. Het weer blijft tenslotte onvoorspelbaar en een bui zit al in een klein wolkje. In plaats van een heel regenpak mee te slepen op de fiets, is er een praktisch alternatief: de regenponcho. In het bijzonder een die ook geschikt is voor op de fiets.

De Bjørnson Haps Regenponcho is hier een fraai voorbeeld van. Deze poncho is water- en winddicht. Dat betekent dat je er ook droog onder blijft bij langdurige en flinke regenbuien. De poncho is lang genoeg om ook je benen tijdens het fietsen af te dekken. Met de capuchon en dicht te snoeren hoge kraag blijven ook je hals en hoofd droog.

De Bjørnson Haps regenponcho heeft een aantal reflecterende delen, waardoor je beter te zien bent op de fiets. Handig zijn ook de heupzakken en borstzak voor het drooghouden van je spullen onderweg. Je neemt deze poncho makkelijk met je mee als je hem niet aan hoeft: je kan hem opvouwen als tasje in de borstzak.

De Bjørnson Haps Regenponcho is geschikt voor dames en heren, een maat voor iedereen en is te koop in verschillende kleuren. Hij is ook trouwens prima te gebruiken bij wandelen.

De prijs bij de genoemde gadgets is de prijs bij een winkel. Soms kun je een lagere prijs vinden door met google.nl, bing.nl of duckduckgo.nl op internet te zoeken op de naam van het product.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Maak je fiets winterklaar

Nu het bijna winter is, laten steeds meer mensen de fiets staan. Angst om te vallen is daarvoor de belangrijkste reden, maar ook de kou op de fiets zorgt ervoor dat minder mensen op de fiet…

Nieuws

‘Fiets naar je Werk Dag’ verplaatst naar september

De nationale Fiets naar je Werk Dag, een dag waarop iedereen gevraagd wordt om met de fiets naar zijn of haar werk te gaan, is van 14 mei naar 24 september verplaatst vanwege het coronaviru…

Fietstest

De best geteste (elektrische) fietsen in 2018 volgens het AD

Het Algemeen Dagblad staat bekend om de vele consumententests die zij uitvoert. Dit keer werden (elektrische) fietsen onder de loep genomen. We geven een overzicht van de fietsen die als be…

Fietstest

De beste e-bikes van 2018

Met de opening van het nieuwe fietsseizoen zijn natuurlijk ook de beste (elektrische) fietsen van het jaar getest. Het Algemeen Dagblad (AD) in samenwerking met Fietstest.nl, Telegraaf, de …

Nieuws

Zo onderhoud je een fietsketting

De ketting is een van de belangrijkste onderdelen van je fiets. Maar het is ook een van de meest gevoelige voor slijtage. We leggen je uit hoe je je ketting kunt controleren, schoonhouden e…