Logo Fietsen123

Nieuws

Handige fietsgadgets voor de zomer

Tuesday 19 July, 2022

In de zomer lekker met de fiets eropuit? Dat maak je nog leuker en beter met deze handige fietsgadgets.

Door: Alex Wit

AGU Bold Essential Photochromic zonnebril € 86,99

AGU Bold Bril Essential Photochromic - Zwart - Meekleurende Lenzen | bol.com

In de zomer is een zonnebril eigenlijk onmisbaar op de fiets. Niet alleen zorgt een goede zonnebril ervoor dat je prettig om je heen kan kijken zonder dat je je ogen dicht moet knijpen, hij beschermt je ogen ook tegen schadelijke UV-straling. Maar dat is niet het enige. Een zonnebril biedt ook bescherming tegen stof, zand en pollen. Wat fijn is als je last hebt van hooikoorts.

Een risico onderweg voor je ogen dat vaak over het hoofd wordt gezien, is een aanvaring met een insect. Sommige insecten, zoals bijen, kunnen rondvliegen met een snelheid van rond de 50 kilometer per uur. Tel daarbij je eigen snelheid van zo’n 20 km/uur op en je hebt kans op iets dat met zo’n 75 km/uur tegen je oog aankomt. Dan is een veiligheidsbril in de vorm van een zonnebril geen overbodige luxe.

Er wordt nooit zoveel aandacht besteed aan het dragen van een goede zonnebril op gewone fietsen of e-bikes, maar op de racefiets en mountainbike is het heel normaal een speciale zonnebril op te hebben. Er zijn dan ook heel wat soorten sportieve fietsbrillen, die ook vaak prima geschikt zijn om te dragen op niet-sportieve fietsen.

Bijzonder aan fietsbrillen, vergeleken met gewone zonnebrillen, is dat ze wat dichter op je gezicht zitten en ook de zijkanten van je ogen beschermen. Een goed voorbeeld hiervan is de AGU Bold Essential Photochromic zonnebril.

Erg handig aan deze bril is dat hij fotochromatische lenzen heeft die meekleuren met de lichtomstandigheden. Bijvoorbeeld bij felle zon laat de bril weinig licht door, maar bij stevige bewolking of fietsen in een bos juist veel licht. Op die manier blijven je ogen beschermd maar heb je tegelijkertijd goed zicht. De lenzen voor deze fietsbril zijn vrij breed en hoog zodat ze je ogen goed afdekken.

Een mooie extra aan deze bril is dat hij anti-fog technologie heeft. Dat betekent dat bij vochtig weer of andere omstandigheden de lenzen niet beslaan. Ook kan deze zonnebril tegen een stootje door de antikraslaag. Dat beschermt de lenzen tegen opspattende steentjes en vallen.

De bril is niet geschikt voor mensen die al een bril dragen.

Altranet Fietsbeugel Dogrunner €60,-

Altranet Fietsbeugel Dogrunner | bol.com

Heb je een hond die het heerlijk vindt om mee te lopen en rennen naast de fiets? Dan kan de Altranet Fietsbeugel Dogrunner goed van pas komen. Deze beugel neemt je letterlijk de hondenriem uit handen, waardoor je een stuk veiliger voor jezelf en je hond fietst.

De Dogrunner monteer je op het frame van je fiets. Aan het andere uiteinde bevestig je de halsband van je hond aan de spiraalveer. Deze zorgt ervoor dat je hond tijdens het meelopen naast de fiets voldoende ruimte heeft. Tegelijkertijd zorgt het systeem ervoor dat de hond niet te dichtbij de fiets -zoals bij de pedalen en wielen- kan komen, maar ook niet meters van de fiets in het verkeer terechtkomt. Door de veer wordt eventueel trekken van de hond gecompenseerd en loop je geen risico dat je met fiets en al onderuit getrokken wordt. Als extra beveiliging wordt de hond automatisch losgekoppeld wanneer er een paal of ander obstakel onderweg tussendoor komt. Zo vermijd je vervelende ongelukken.

De Altranet Fietsbeugel Dogrunner is geschikt voor fietsen met een framebuisdikte van 36 mm. Je kunt hem onder andere kopen dierspeciaalzaken en fietswinkels.

De prijs bij de genoemde gadgets is de prijs bij een winkel. Soms kun je een lagere prijs vinden door met google.nl, bing.nl of duckduckgo.nl te zoeken op internet op de naam van het product.

Kijk hier voor meer handige gadgets.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

9 tips voor in de auto en op weg

Autorijden vraagt aandacht, ook als u een ervaren weggebruiker bent. Met deze tips voelt u zich veilig in de auto en onderweg. 1. Navigatie én kaart Er is niets zo stressvol als de weg n…

Nieuws

Ongeluk op de fiets: wie betaalt?

Fietsers hebben een andere status in het verkeer dan auto’s. Zo zijn ze minder snel aansprakelijk na een ongeluk. Ook niet als fietsers daar zelf schuldig aan zijn. 1 Wie is aansprake…

Nieuws

Coronacrisis: we zijn niet vaker, maar wel verder gaan fietsen

Zeker 28 procent van alle verplaatsingen in Nederland gaat met de fiets, zo blijkt uit recente cijfers van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Nederland is verder gaan fietsen…

Nieuws, Fietstest

Grote Plus e-bike test 2014

De opmars van de e-bike gaat vrolijk door. Ook dit jaar zijn er veel nieuwe modellen op de markt gekomen. Welke fiets is volgens Pluslezers de winnaar? En wat is de beste in het goedkopere …

Nieuws

Dit verandert er voor fietsers vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli gaan nieuwe versoepelingen in en mogen we een stuk meer. Aftand houden blijft de norm, maar we mogen bijvoorbeeld wel met meer dan 100 mensen op een plek zijn (mits we reserver…