Logo Fietsen123

Nieuws

Winnaars Fiets van het Jaar 2021 bekend

Thursday 11 March, 2021

De Batavus Dinsdag Exclusive Plus is verkozen tot de winnaar van de Fiets van het Jaar 2021 (FietsAwards). Vorig jaar won Batavus ook, met de Batavus Finez. De beste e-bike is de Stella Morena MDB FI.

De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door de RAI Vereniging. De vakjury was dit jaar erg gecharmeerd van het lichte frame van de Batavus Dinsdag. De fiets biedt een goede combinatie tussen comfort en veiligheid en door de naafversnelling kun je soepel schakelen. Ook heeft de fiets een onderhoudsarme riemaandrijving, waardoor je er langer plezier van hebt.

Beste e-bike

De titel voor E-bike van het Jaar 2021 gaat naar de Stella Morena MDB FI. De feedback luidt als volgt: “Met de opgeruimde, geïntegreerde cockpit is de eerste indruk al goed. En zodra je de weg opdraait blijkt het niet alleen bij een vleugje sportief en stijlvol uiterlijk te blijven: de techniek staat garant voor een fijne rijbeleving en de automatische schakelende naafversnelling in combinatie met de Bosch middenmotor maakt indruk. En de complete uitrusting (beltdrive en connected display) maakt het plaatje compleet. In het sterke veld een terechte winnaar.”

Beste speed pedelec/ speed e-bike

De Gazelle NO. 1 is uitgeroepen tot de Speed e-bike van het Jaar 2021. Het commentaar: “De e-bike maakt met zijn stoere, unieke verschijning meteen indruk. Geïntegreerde accu, automatische naafversnelling, beltdrive en de connected display: de uitrusting is helemaal 2021. En tussen de speed-pedelecs maakt de volledig geïntegreerde cockpit -waar geen kabels te zien zijn- een opgeruimde en onderscheidende uitstraling.”

De jury heeft de fietsen beoordeeld op de volgende punten:

  • Techniek en constructie
  • Ontwerp en design
  • Innovatie
  • Rijeigenschappen
  • Veiligheid
  • Prijs- kwaliteitsverhouding.
  • ‘X-factor’

Bron: FietsAwards