Logo Fietsen123

Nieuws

Wild-Fietstochten op de Veluwe

maandag 11 april, 2005

Veluws natuurgids en fotograaf Gerrit Rekers organiseert Wild-fietstochten van 25 km door de Kroondomeinen van de Veluwe. U kunt starten vanuit Emst, Vierhouten en deze zomer ook vanuit Elspeet.

U zult genieten van een stevige en verrassende fietstocht van rond de 25 kilometer. Er wordt ruim de tijd voor genomen, want de tocht duurt zo'n 4 uur. Door het heuvelachtige landschap en de veelal verharde zandpaden kan het voor sommigen een vrij pittige tocht zijn. Maar door de duur van de tocht is het wel mogelijk om naar de mooiste plekken van het Kroondomein te fietsen en is de kans op wild zo groot dat de gids een unieke garantie geeft: geen wild geld terug! Tijdens de avondtochten is er een picnickpauze. U dient wel zelf voor brood, koffie, thee enz. te zorgen.

De aantallen wild die gezien worden, verschillen heel erg per tocht. Er zijn tochten waarbij net 10 stuks wild wordt gezien, maar het komt ook voor dat er 80 of meer stuks wild worden gezien. Gemiddeld ligt het tussen de 30 en 40 stuks per tocht. Op een ochtendtocht is er meer kans op edelherten dan op wilde zwijnen. Bij de avondtochten is het precies andersom: meer kans op zwijnen en minder op herten. Reeën en damherten laten zich altijd wel zien. Soms ziet u ook vossen en een enkele keer zelfs boommarters en dassen.

Tijdens de tochten worden een aantal Steiner verrekijkers uitgedeeld. Tevens beschikt de gids over een telescoop die in de pauze opgesteld kan worden; er worden dan regelmatig herten waargenomen.

Nieuw is, dat in juli en augustus nu ook vanuit Elspeet gestart kan worden. Het begin is steeds aan de rand van het Kroondomein.

De tochten vinden in de komende maand mei (vanuit Emst en Vierhouten) op de volgende data plaats (startplaats, datum, tijd en prijs):

Emst: donderdag 5 Mei; 17.00; € 6,75

Emst: donderdag 12 Mei; 17.15; € 6,75

Vierhouten: zaterdag 14 Mei; 05.00; € 6,75

Emst: zaterdag 28 mei; 17.45; € 6,75

Deelnemers aan de ochtendtochten vanuit Vierhouten kunnen na afloop in Hotel de Vossenberg te Vierhouten deelnemen aan het ontbijtbuffet. De kosten bedragen € 6,75 p.p. Kinderen tot 12 jaar betalen € 6,00 per p.p.

Men dient vooraf te reserveren voor de tochten via tel: 0577-411121. Of vul het aanmeldformulier op de website van Gerrit Rekers in. Neem overigens gerust uw verrekijker, foto- of videocamera mee. Mobiele telefoons moeten wel uitgezet worden. Neem bij warm weer ook voldoende water mee.

Op de website van Gerrit Rekers vindt u alle verdere gegevens, inclusief prachtige natuurfoto's, die hij zelf gemaakt heeft. Het is dus beslist de moeite waard om ook naar zijn website te surfen: www.natuurrondleidingen.nl/

Lezers van onze Fietsnieuwsbrief krijgen van Gerrit Rekers - op vertoon van de bon uit de Nieuwsbrief van mei a.s. - een gratis potje exclusieve jam, gemaakt van wilde bessen uit de Veluwse bossen. Een jubileumcadeau!


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Boete van 446 euro voor fietser

Een 35-jarige man uit Barneveld moet 446 euro betalen aan boetes. De man fietste door een voetgangersgebied toen hij werd aangesproken door de politie. De man fietste echter gewoon door. En…

Nieuws

Fietsen naar Santiago de Compostela: De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk; het klinkt cliché, maar clichés zijn er niet voor niets. Fietsen naar Santiago de Compostela betekent dat u per dag zo’n 70 kilometer in het zadel…

Nieuws

Twee keer genieten van het herfstbos

De bomen lijken van goud, de mossen laten hun mooiste groen zien en de talrijke paddenstoelen maken het helemaal af. Lekker op de pedalen: twee keer genieten van het herfstbos! Grensbos tus…

Nieuws

Ervaring met de Trek T700+ elektrische fiets?

Heeft u een Trek T700+? Wij zijn erg benieuwd naar uw praktijkervaring met deze elektrische fiets. Lees de beoordelingen van anderen of plaats uw eigen beoordeling om anderen van dienst te …

Nieuws

Texel Fietseiland

Texel is door de grote verscheidenheid aan landschappen een veelzijdig gebied ideaal om per fiets te verkennen. Het eiland beschikt over een uitgebreid netwerk van maar liefst 140 kilometer…