Logo Fietsen123

Nieuws

Wild-Fietstochten op de Veluwe

maandag 11 april, 2005

Veluws natuurgids en fotograaf Gerrit Rekers organiseert Wild-fietstochten van 25 km door de Kroondomeinen van de Veluwe. U kunt starten vanuit Emst, Vierhouten en deze zomer ook vanuit Elspeet.

U zult genieten van een stevige en verrassende fietstocht van rond de 25 kilometer. Er wordt ruim de tijd voor genomen, want de tocht duurt zo'n 4 uur. Door het heuvelachtige landschap en de veelal verharde zandpaden kan het voor sommigen een vrij pittige tocht zijn. Maar door de duur van de tocht is het wel mogelijk om naar de mooiste plekken van het Kroondomein te fietsen en is de kans op wild zo groot dat de gids een unieke garantie geeft: geen wild geld terug! Tijdens de avondtochten is er een picnickpauze. U dient wel zelf voor brood, koffie, thee enz. te zorgen.

De aantallen wild die gezien worden, verschillen heel erg per tocht. Er zijn tochten waarbij net 10 stuks wild wordt gezien, maar het komt ook voor dat er 80 of meer stuks wild worden gezien. Gemiddeld ligt het tussen de 30 en 40 stuks per tocht. Op een ochtendtocht is er meer kans op edelherten dan op wilde zwijnen. Bij de avondtochten is het precies andersom: meer kans op zwijnen en minder op herten. Reeën en damherten laten zich altijd wel zien. Soms ziet u ook vossen en een enkele keer zelfs boommarters en dassen.

Tijdens de tochten worden een aantal Steiner verrekijkers uitgedeeld. Tevens beschikt de gids over een telescoop die in de pauze opgesteld kan worden; er worden dan regelmatig herten waargenomen.

Nieuw is, dat in juli en augustus nu ook vanuit Elspeet gestart kan worden. Het begin is steeds aan de rand van het Kroondomein.

De tochten vinden in de komende maand mei (vanuit Emst en Vierhouten) op de volgende data plaats (startplaats, datum, tijd en prijs):

Emst: donderdag 5 Mei; 17.00; € 6,75

Emst: donderdag 12 Mei; 17.15; € 6,75

Vierhouten: zaterdag 14 Mei; 05.00; € 6,75

Emst: zaterdag 28 mei; 17.45; € 6,75

Deelnemers aan de ochtendtochten vanuit Vierhouten kunnen na afloop in Hotel de Vossenberg te Vierhouten deelnemen aan het ontbijtbuffet. De kosten bedragen € 6,75 p.p. Kinderen tot 12 jaar betalen € 6,00 per p.p.

Men dient vooraf te reserveren voor de tochten via tel: 0577-411121. Of vul het aanmeldformulier op de website van Gerrit Rekers in. Neem overigens gerust uw verrekijker, foto- of videocamera mee. Mobiele telefoons moeten wel uitgezet worden. Neem bij warm weer ook voldoende water mee.

Op de website van Gerrit Rekers vindt u alle verdere gegevens, inclusief prachtige natuurfoto's, die hij zelf gemaakt heeft. Het is dus beslist de moeite waard om ook naar zijn website te surfen: www.natuurrondleidingen.nl/

Lezers van onze Fietsnieuwsbrief krijgen van Gerrit Rekers - op vertoon van de bon uit de Nieuwsbrief van mei a.s. - een gratis potje exclusieve jam, gemaakt van wilde bessen uit de Veluwse bossen. Een jubileumcadeau!


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Lincolnshire: pittoresk én imposant

Lincolnshire is een regio waar prachtige, gevarieerde natuur wordt afgewisseld door pittoreske dorpjes, mooie steden en imposante bezienswaardigheden. U hoeft zich in dit bijzondere graafsc…

Nieuws

Hoezo een e-bike? Neem een fiets met straalaandrijving!

Is het mogelijk om een fiets met straalaandrijving te bouwen? Zeker! In onderstaand filmpje ziet u hoe een oude fiets omgetoverd is tot een waar snelheidsmonster. We zien enige beperkingen …

Nieuws

Schoolkinderen fietsen steeds minder

Een verontrustende ontwikkeling: schoolkinderen fietsen steeds minder. Ouders brengen hun kinderen vaker met de auto naar school, sport of vriendjes. Dit concludeert Veilig Verkeer Nederlan…

Nieuws

De fietsairbag: ga jij hem dragen?

Zolang je gewoon fietst, ziet het er niet eens zo gek uit. Maar als je valt, dan lijk je opeens op een Sub-space Mushroom uit Super Mario Bros. We hebben het hier over de Hövding 2.0 van Ke…

Nieuws

Fietsverkoop in de lift dankzij e-bike

De fietsbranche leeft weer op. ABN AMRO verwacht dat de sector dit jaar met 3 procent groeit ten opzichte van vorig jaar. Dit komt vooral door de verkoop van e-bikes. De afgelopen jaren gin…