Logo Fietsen123

Nieuws

Weekend veelbelovend: tal van fietstochten

donderdag 23 augustus, 2007

Het komende weekend - zaterdag 25 en zondag 26 augustus - ziet er voor de fietsers onder ons veelbelovend uit. Het weer belooft mooi te worden. En verder staan er in Nederland en België een groot aantal fietstochten op het programma, waaraan deelgenomen kan worden. We geven een overzicht. In onze Actuele Fietsagenda vindt u alle nadere gegevens én directe links naar de organisatoren! * 25 augustus 2007: 11 Heuvelentocht Epe en omgevingFietsend van de Veluwe genieten, dieppaarse heidevelden bewonderen die juist nu volop in bloei staan en tegelijkertijd je eigen conditie testen. Dat is de diepere bedoeling van de Elfheuvelen Rijwiel-Toertocht, die voor de 33e keer wordt gehouden. Er zijn vier afstanden te rijden, namelijk 45, 75, 100 en 150 km.

* 25 augustus: 21ste ZomerJazzFietsTour GroningenDe 21ste ZomerJazzFietsTour voert u door het prachtige landschap van het Reitdiepdal ten noordwesten van de stad Groningen. U kunt een keuze maken uit een internationaal gevarieerd programma met actuele jazz en improvisatiemuziek uit Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Engeland en de Verenigde Staten. In 25 concerten kan per fiets de nieuwe jazz worden verkend. De optredens vinden plaats in schitterende middeleeuwse kerkjes en boerenschuren.

* 25 augustus 2007: Fietscultuurroute vanuit AssenStap op de fiets en geniet van het prachtige Drentsche Aa gebied, de schapen op het Balloërveld en bijzondere culturele activiteiten. Er is voor u een prachtige fietsroute gemaakt van ruim 30 kilometer. Maar er is meer! Op deze route kunt u verschillende keren stoppen om te kijken naar en te genieten van enkele bijzondere culturele optredens.

* 26 augustus 2007: 4e Fietshappening DuffelVan de Velde – Fietsen bvba organiseert de 4° Fietshappening te Duffel. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de toeristentoer (80 km), de sportieve tocht (50 km) of de familietocht (25 km) langs landelijke en rustige wegen. Iedereen rijdt op eigen tempo en vertrekt op het moment dat het past: tussen 8.00 u. en 15.00 u. Elk jaar wordt een andere windrichting gekozen, dus elk jaar is anders en uniek.

* 26 augustus 2007: KWB beweegt Putte GrasheideDeze route kadert in het Falos fietscriterium 2007 provincie Antwerpen. Afstanden: 25, 40 en 65 km. Vertrekuren: 8-15 uur aan de Parochiezaal Putte Grasheide, Kerkhoflei.

* 26 augustus 2007: Ontdek unieke plekjes in Vlaanderen vanuit NieuwpoortVakantiegenoegens Regio Oostende/Westhoek organiseert de fietstocht 'In het spoor van den grooten oorlog'. Via het Albert-monument komt men in het havengebied. De tocht wordt verder gezet door het duinengebied en gaat via Koksijde-Oostduinkerke richting Wulpen. Daar ontplooien de glooiende polders zich en nemen de deelnemers op sleeptouw tot aan de Dodengang in Diksmuide. Doorheen kleine dorpjes rijdt u terug naar Nieuwpoort. De totale route bedraagt 50 km. Er zijn 2 afkortingen: van 32 km en van 25 km.

* 26 Augustus 2007: Toertocht HaarsteegElke laatste zondag van Augustus staat in het teken van "Toertocht Haarsteeg", een prachtig eendaags fietsevenement. Een fietstocht van toerrijder tot recreant, kortom het hele gezin. Jong en oud beleeft veel plezier. U kunt kiezen uit de afstanden 35, 50, 75 of 115 kilometer, die allemaal volledig uitgepijld zijn. Er zijn verschillende startplaatsen: Haarsteeg, Maren Kessel en Rossum.

* 26 augustus 2007: Heerlijk fietsen met de 'Schakel-West'Reeds twee jaar zijn de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kapellen, Kalmthout en Wuustwezel verenigd in de toeristische cluster “de Noordertuin van Antwerpen”. Zoals vorige jaren heeft elk clusterlid de fietsvriendelijkste wegen van de eigen gemeente uitgestippeld. Deze 6 routes worden aaneen'geschakeld'. Zo bekom je een volledig uitgepijld parcours van 125 km (rode pijlen). Uiteraard legt niet iedere recreantfietser deze afstand met gemak af. Daarom is het parcours door middel van verkortingen (blauwe pijlen) opgedeeld in 6 lussen.

* 26 augustus 2007: "De Kalmthoutse Heide"Fietsen langs het grensoverschrijdend natuurgebied en de prachtige bossen in de omgeving. Vertrek om 10 uur aan de kerk van Maria Ter Heide. Route: ongeveer 65 km.

* 26 augustus 2007: Fietstocht langs het oorlogserfgoed van WevelgemDeze fietstocht vindt plaats in het kader van ’90 jaar Vliegveld Wevelgem’. Afstand 28 km. U fietst met gidsen en een tussenstop. Start om 14.30 uur op de parking aan het gemeentehuis, Vanackerestraat 16, Wevelgem.

* 26 augustus 2007: De Heisteling rond Heist-op-den-BergDeze familiefietstocht wordt jaarlijks gereden in en rond Heist-op-den -Berg. De volledige omloop van De Heistelling is ongeveer 50 km lang. Er zijn 3 startplaatsen.

* 26 augustus 2007: Maldegem wandelt, fiets en proeftMaldegem viert zijn jaarlijkse hoogmis voor de actieve genotszoeker. Het hart van de 9de editie van "Maldegem wandelt, fietst en proeft" is een horecadorp in het Sint-Annapark met streekspecialiteiten en concerten. Op de activiteitenlijst prijken fietstochten van 33, 53 of 73 kilometer en een mountainbikerit van 42 kilometer. Daarnaast zijn er in en rond het dorp wandelroutes .

* 26 augustus 2007: Gezinsfietstocht in PrinsenbeekRijwiel- en Tourclub Prinsenbeek (RTC) organiseert een traditionele gezinsfietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden, namelijk 25, 50 en 75 kilometer. De Marktocht van 25 kilometer stuurt door de rijke natuur rond Breda en is bijzonder geschikt voor families. Voor degenen die wat meer kilometers willen maken, is de Biesboschtocht uitgezet, met een lengte 50 kilometer. De Amertocht van 75 kilometer voert de fietsers richting Moerdijk en Drimmelen en is ook interessant voor racefietsers.

* 26 augustus 2007: Fietsen door het ZoniënwoudTijdens de zomermaanden organiseerde Toerisme Tervuren vzw wekelijks een fietstocht of avondwandeling. Voor de afsluiting van hun zomerprogramma moet u de fiets van stal halen. Deze zondag sluit Toerisme Tervuren haar wandel- en fietsprogramma af met een fietstocht door het Zoniënwoud. Dat bos staat bekend om het kathedraalachtig uitzicht van zijn beukenbestand. De oudste bomen die nu gekapt worden, zijn nog aangeplant in de Oostenrijkse periode, meer dan 200 jaar geleden.. De fietstocht is ongeveer 20 km lang.

* 26 augustus 2007: Windmeerit GroningenOpnieuw worden dit jaar een aantal windmeeritten georganiseerd: fietsen met de wind in de rug waarbij de windrichting het eindpunt bepaalt. De lengte van de tochten varieert van 50 tot 60 kilometer. De bestemming wordt de dag ervoor, aan de hand van weersvoorspellingen, bepaald.

* Actuele FietsagendaIn onze Actuele Fietsagenda vindt u alle nadere informatie over bovenstaande fietstochten. Inclusief directe links naar de organisatoren. De rubriek heeft zich ontwikkeld heeft tot de grootste en meest actuele informatiebron over recreatieve fietstochten en fietsbeurzen in de Benelux.

Link* Actuele Fietsagenda 


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Grote steden nemen de fietser serieus

In de stad is de fiets de beste remedie tegen verstikkende luchtvervuiling en eindeloos in de file staan. Ook de steden raken daar steeds meer van doordrongen, getuige de activiteiten die A…

Nieuws

Woon-werkverkeer: fietsen levert laagste BMI op

Fietsen is de gezondste manier om naar het werk te gaan. Dat blijkt uit een studie in zeven Europese steden, dat gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Environmental Internati…

Nieuws

Hoe zoek ik een fietsroute op Fietsen123?

Wij hebben meer dan 1000 routes op de website staan. Hoe vind je net die ene fietsroute die je wilt gaan fietsen? Wij leggen het uit in dit filmpje.

Nieuws

7 procent bijtelling voor fiets van de zaak goedgekeurd

De Tweede Kamer is op 15 november 2018 akkoord gegaan met een bijtelling van 7 procent voor de fiets van de zaak. Deze nieuwe regeling geldt vanaf 1 januari 2020. De bedrijfsfietsenregeling…

Nieuws

Fietssnelweg tussen Groningen en Assen?

Als het aan de Fietsersbond ligt, moet er een fietssnelweg komen tussen Groningen en Assen, langs het Noord-Willemskanaal. Deze snelweg moet ook geschikt zijn voor snellere elektrische fiet…