Logo Fietsen123

Nieuws

Waddeneilanden: de beste Fietsregio

Saturday 14 May, 2005

Het zojuist verschenen mei-nummer van Fiets-Actief meldt, dat volgens onderzoek van het Landelijk Fietsplatform de Waddeneilanden de beste Fietsregio in Nederland is. In een onderzoek naar zes regio's werd de Achterhoek nummer 1.

Het eindklassement van de tien beste fietsregio's in Nederland ziet er als volgt uit: 1. Waddeneilanden 2. Kop van Overijssel 3. Kempen en Peelland 4. Veluwe 5. Noord- en Midden-Limburg 6. Achterhoek 7. Drente 8. Salland en Vechtstreek 9. Zuid-Hollandse eilanden en 10. Zeeuws-Vlaanderen.

Het eindklassement van de zes regio's luidt als volgt: 1. Achterhoek 2. Drente 3. Veluwe 4. Utrechtse Heuvelrug 5. Rivierengebied en 6. KAN-gebied (knooppunt Arnhem-Nijmegen).

FietsActief bevat verder een 'Dossier Fietsendiefstal', een artikel over de Oranjesteden Delft & Diest, een Bandentest en de vaste 4 FietsActief routes met routekaart. Het zijn dit keer de volgende tochten: - Twinny Load-route rond Epe - Oranjeroute rond Kroondomein Het Loo - Pallieterfietsen in Lier - Het Hollandse licht van Noorden.

Verder worden de gegevens van elf fietscomputers - in prijs variërend van 11,95 tot 30 euro - op een rijtje gezet zonder dat deze overigens verder getest zijn. Dus een oordeel vindt u niet. Andere artikelen gaan over Smakelijk fietsen in het Franse departement Corrèze en over het land van Pallieter met Lier als middelpunt.

De 2e lezersdag van FietsActief vindt op 21 mei in Driebergen plaats. In onze Actuele Fietsagenda vindt de hierover meer informatie: http://www.fietsen.123.nl/actuele%20fietsagenda.htm