Logo Fietsen123

Nieuws

Waarschuwing Staatsbosbeheer: flinke drukte in natuurgebieden

Tuesday 20 October, 2020

Het is druk in de natuurgebieden, nu de herfstvakantie is begonnen. Staatsbosbeheer waarschuwt daarom om goed op te letten in de populaire natuurgebieden. Hier kan het drukker worden dan gewenst.

Door de start van de herfstvakantie en de nieuwe coronamaatregelen blijven veel mensen in en om het huis, maar een mooie wandeling in een natuurgebied is ook populair. Zeker nu de herfst de natuur een schilderachtig tafereel brengt. Wandelen en fietsen in de buitenlucht mag en kan natuurlijk gewoon, maar let wel op de drukte, waarschuwt Staatsbosbeheer op de website.

De organisatie herhaalt de onderstaande punten nogmaals:

  • Houd je aan de corona basisregels: blijf binnen als je verkouden of grieperig bent en houd 1,5 meter afstand van elkaar. Ook als je buiten bent. Mijd speelplekken en andere recreatieve voorzieningen als het er druk is.
  • Geniet van de regen óf neem een paraplu mee. Het is immers niet altijd mogelijk om beschutting te zoeken in bezoekerscentra of andere overdekte ruimtes zonder 1,5 meter afstand van anderen te houden.
  • Realiseer je dat de parkeerplaatsen snel vol zullen zijn. Ga dus bij voorkeur op de fiets of te voet.
  • Ga niet naar de bekende plekken, maar ontdek juist onbekende gebieden. Bekijk per provincie de tips van de boswachter. Zo worden de natuurbezoekers beter over het land verspreid, en worden verstoppingen bij de drukste natuurgebieden voorkomen.
  • Laat geen afval slingeren.
  • Houd je aan de toegangsregels van het gebied. Dat betekent doorgaans dat je op de paden moet blijven, en dat de hond aan de lijn moet. Lees de borden in het gebied goed en houd je daar ook aan.
  • Bekijk de vakantietips van de Rijksoverheid.

Bron: Staatsbosbeheer.