Nieuws

Waarom fietsen zo gezond is

donderdag 17 april, 2014

Pak eens de fiets voor dat stukje naar de supermarkt of uw werk. Fietsen is namelijk erg gezond! Maar waarom is fietsen zo gezond? Wij geven u hier 5 redenen om de fiets te pakken.

Nederland fietsland
Nergens wordt zoveel gefietst als in Nederland. De OV-fiets is steeds populairder geworden en wordt massaal gehuurd bij alle stations. De Wandel- en Fietsbeurs trekt jaar in jaar uit steeds meer bezoekers. Daarnaast stijgt het aanbod in fietsroutes, fietsknooppunten en fietsvakanties.

Al het gezonde van fietsen
Fietsen blijkt gezonder dan gedacht. Het helpt onder andere tegen diabetes, stress, en hart- en vaatziekten. Nu het voorjaar ons weer naar buiten lonkt is het de hoogste tijd om een stukje te gaan fietsen!

1. Fietsen houdt diabetes op afstand
Bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. Overgewicht en de toename van diabetes type 2 is een steeds groter probleem in Nederland. Oud-schaatser en hoogleraar Harm Kuipers zegt in Fietsen als Medicijn dat het proces van een beginnende diabetes type 2 omkeerbaar is door fietsen.

2. Fietsen verbrandt direct vet
Bewegen stimuleert de vetbranding direct. Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden. Mensen die veel fietsen zijn slanker en gezonder. Daarnaast houdt u door veel fietsen diabetes, hart- en vaatziekten en kanker ver achter u.

3. Fietsen houdt de bloedvaten schoon
Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan, aldus arts en onderzoeker Annabelle Slingerland van het Leids Universitair Medische Centrum. Fietsen is ook goed voor de flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden. Door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt het dichtslibben van de bloedvaten af. Een half uur fietsen is al genoeg, maar zijn de wanden al dichtgeslibt dan is het verstandig om een uurtje te gaan fietsen.

4. Fietsen vermindert stress
Werk, studie, of andere situaties we ontkomen er vaak niet aan: stress. Fietsen helpt tegen stress. Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en geest even goed te ontspannen.

5. Fietsen beschermt je hersenen
Bewegen gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. De verschillende delen van hersenen kunnen dankzij actieve lichaamsbeweging beter onderling communiceren, aldus hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Bewegen is daarnaast ook gunstig voor het geheugen en het vermogen om te plannen.

Fietsrouteboek met 93 routes
De lente lonkt ons naar buiten voor een prachtige fietstocht. Een fietstocht is een uitgelezen kans om aan uw gezondheid te werken! Maar waar kunt u allemaal heen fietsen? In dit fietsrouteboek van Fietsen.123 vindt u 93 fietsroutes door het hele land! Bestel nu het fietsrouteboek voor slechts €9.95.


comments powered by Disqus

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Fietssnelweg tussen Groningen en Assen?

Als het aan de Fietsersbond ligt, moet er een fietssnelweg komen tussen Groningen en Assen, langs het Noord-Willemskanaal. Deze snelweg moet ook geschikt zijn voor snellere elektrische fiet…

Nieuws

Meer zorgpremies bekend: tot 7 procent duurder

Een aantal grote zorgverzekeraars heeft de premie voor 2016 bekendgemaakt. Zoals verwacht stijgt de zorgpremie overal. Even vergelijken De nominale zorgpremie van CZ wordt verhoogd met rui…

Nieuws

Waarom fietsen zo gezond is

Pak eens de fiets voor dat stukje naar de supermarkt of uw werk. Fietsen is namelijk erg gezond! Maar waarom is fietsen zo gezond? Wij geven u hier 5 redenen om de fiets te pakken. Nederlan…

Nieuws

Afwisselende route langs hunebedden in Drenthe (50 km)

Drie dagen heerlijk weer, dat belooft het dit Pinksterweekend te gaan worden. Gaat u ook lekker fietsen, of bent u al plannen aan het maken? Probeer dan eens deze mooie afwisselende fietsro…

Nieuws

Nieuwe regels speed-pedelec blijken onhaalbaar

De speed-pedelec, de e-bike met een topsnelheid van 45 kilometer per uur, valt per 1 januari 2017 onder nieuwe regelgeving. Met nog zo'n zes weken te gaan tot die deadline, blijkt de uitvoe…