Nieuws

Waarom fietsen zo gezond is

donderdag 17 april, 2014

Pak eens de fiets voor dat stukje naar de supermarkt of uw werk. Fietsen is namelijk erg gezond! Maar waarom is fietsen zo gezond? Wij geven u hier 5 redenen om de fiets te pakken.

Nederland fietsland
Nergens wordt zoveel gefietst als in Nederland. De OV-fiets is steeds populairder geworden en wordt massaal gehuurd bij alle stations. De Wandel- en Fietsbeurs trekt jaar in jaar uit steeds meer bezoekers. Daarnaast stijgt het aanbod in fietsroutes, fietsknooppunten en fietsvakanties.

Al het gezonde van fietsen
Fietsen blijkt gezonder dan gedacht. Het helpt onder andere tegen diabetes, stress, en hart- en vaatziekten. Nu het voorjaar ons weer naar buiten lonkt is het de hoogste tijd om een stukje te gaan fietsen!

1. Fietsen houdt diabetes op afstand
Bijna de helft van de Nederlanders kampt met overgewicht. Overgewicht en de toename van diabetes type 2 is een steeds groter probleem in Nederland. Oud-schaatser en hoogleraar Harm Kuipers zegt in Fietsen als Medicijn dat het proces van een beginnende diabetes type 2 omkeerbaar is door fietsen.

2. Fietsen verbrandt direct vet
Bewegen stimuleert de vetbranding direct. Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden. Mensen die veel fietsen zijn slanker en gezonder. Daarnaast houdt u door veel fietsen diabetes, hart- en vaatziekten en kanker ver achter u.

3. Fietsen houdt de bloedvaten schoon
Regelmatig fietsen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan, aldus arts en onderzoeker Annabelle Slingerland van het Leids Universitair Medische Centrum. Fietsen is ook goed voor de flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden. Door beweging worden afvalstoffen beter afgevoerd en neemt het dichtslibben van de bloedvaten af. Een half uur fietsen is al genoeg, maar zijn de wanden al dichtgeslibt dan is het verstandig om een uurtje te gaan fietsen.

4. Fietsen vermindert stress
Werk, studie, of andere situaties we ontkomen er vaak niet aan: stress. Fietsen helpt tegen stress. Regelmatig actief bewegen helpt je lichaam en geest even goed te ontspannen.

5. Fietsen beschermt je hersenen
Bewegen gaat het verval van ouder wordende hersenen tegen. De verschillende delen van hersenen kunnen dankzij actieve lichaamsbeweging beter onderling communiceren, aldus hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn. Bewegen is daarnaast ook gunstig voor het geheugen en het vermogen om te plannen.

Fietsrouteboek met 93 routes
De lente lonkt ons naar buiten voor een prachtige fietstocht. Een fietstocht is een uitgelezen kans om aan uw gezondheid te werken! Maar waar kunt u allemaal heen fietsen? In dit fietsrouteboek van Fietsen.123 vindt u 93 fietsroutes door het hele land! Bestel nu het fietsrouteboek voor slechts €9.95.


comments powered by Disqus

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Lekker: vier dagen fietsen

Het vierdaagseseizoen staat voor de deur en daar wordt menig fietser vrolijk van. Zeker in de maanden juli en augustus vinden er weer heel wat fietsvierdaagsen plaats; een leuke en ongedwon…

Nieuws

De leukste fietsfeiten van 2017

Enig idee hoeveel kilometer wij in ons landje in een jaar bij elkaar fietsen? Of wanneer het allereerste fietspad van ons land werd opengesteld? De Fietsersbond en de website Beslist.nl zoc…

Nieuws

Fietsen in een voetgangersgebied, wat vindt u?

In het voetgangersgebied van Oss zijn fietsers voortaan welkom, ook als de winkels open zijn. Een proef die komende vrijdag start. De proef is een initiatief van de raadsleden van GroenLink…

Nieuws

Gadget: Urban X

Wil je graag een e-bike aanschaffen, maar vind je dit te duur? Dan is dit de ideale oplossing voor jou. Met deze gadget tover je namelijk in 60 seconden je eigen fiets om tot een e-bike. He…

Nieuws

Winnaar elektrische fiets QWIC D9.1 t.w.v. €2099 bekend

Staat u ingeschreven voor de Fietsen123-nieuwsbrief, of heeft u in september een bezoek gebracht aan de Fietsen123-stand tijdens de 50PlusBeurs in Utrecht? Dan maakte u kans op deze mooie e…