Logo Fietsen123

Nieuws

Waar kun je je oude fiets inleveren?

Monday 31 January, 2022

Weesfietsen of ‘vergeten-in-de-schuur-fietsen’, misschien heb je nog wel een oude fiets staan. Kun je daar nog iets mee? Zeker! Je kunt hem inleveren of een nieuw leven geven op één van de onderstaande manieren.

Ophalen door de gemeente

Er zijn een aantal gemeentes die gratis (en op afspraak) je oude fiets op komen halen. Controleer bij jouw gemeente of dit het geval is.

Naar de fietsenwinkel

Misschien is je fiets nog wel op te knappen of in (hele) goede staat. In dat geval heeft het zin om je fiets langs te brengen bij de fietsenmaker/fietsenwinkel. Soms krijg je korting op een nieuwe fiets. Neem voor vertrek wel even contact op met de desbetreffende winkel om te controleren of je fiets ook echt ingenomen kan worden.

Naar de kringloopwinkel

De meeste kringloopwinkels zijn heel blij met fietsen waar je nog op kunt fietsen. Dus geen verroeste exemplaren. Fietsen die kleine opknapbeurt nodig hebben, zijn vaak ook welkom. Ze worden dan verkocht als opknappertjes. Het geld gaat naar een goed doel.

Naar een goed doel

Er zijn een aantal goede doelen die heel blij zijn met (goed werkende) oude fietsen. Bijvoorbeeld het ANWB Kinderfietsplan, Stichting Vila Velha en Stichting Mandela op de Fiets. Soms worden de onderdelen verkocht als oud ijzer, soms worden de fietsen opgeknapt. De ANWB knapt voornamelijk kinderfietsen op en maakt daarmee andere kinderen blij.

Naar de stort

Is je fiets helemaal niet meer bruikbaar? Dan kun je hem naar de stort brengen. De afvalpunten of milieustraten vind je in iedere gemeente. In de meeste gevallen kun je dit gratis doen, wel heb je een pasje nodig. Dit pasje kun je kosteloos aanvragen bij jouw gemeente.

Als kunst

Voor de creatievelingen onder ons: je kunt de fiets ook een andere functie geven. Maak er bijvoorbeeld een bloemenrek van, of een lamp. Misschien kun je onderdelen hergebruiken. Een voorbeeld van fietskunst vind je hier. https://nl.pinterest.com/fkoekkoek/fietskunst/

Bron: ANWB.nl, CentraalBeheer.nl.