Logo Fietsen123

Nieuws

Vijf bosrijke routes

Tuesday 14 June, 2022

Met het mooie weer en de warme dagen zoeken steeds meer mensen de schaduw op. Daarom hebben we vijf routes door bossen in het hele land geselecteerd. Zo kun je optimaal genieten van de warme, zomerse dagen.

Door de Brabantse bossen

In Noord-Brabant liggen een aantal natuurgebieden bij elkaar in de buurt. Ondanks de korte afstand, verschillen ze veel van elkaar. Zo kom je langs water, loofbos, dennenbos en een aantal vennen. Dit allemaal in vier verschillende bossen. De bossen waar je doorheen fietst zijn ’t Zand, de Chaamse Bossen, het Ulvenhoutse bos en Het Mastbos.

Jonge bossen in Flevoland

In het zuiden van Flevoland vind je een aantal prachtige bossen. Om te beginnen heb je het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland en een prachtig bos voor een fietstocht. Je komt op de route door twee stadsbossen in Almere: het Cirkelbos en Het Kathedralenbos. In Het Cirkelbos ligt ook nog het Museumbos, waar je een aantal boskavels kunt vinden met in elke kavel een vorm van een landschapskunst.

Bossen in het Zuidelijk Westerkwartier

In het zuidwesten van Groningen heb je een landstreek genaamd Het Zuidelijk Westerkwartier. In dit gebied bevinden zich twee bossen: Nanninga’s Bos en het Harense Bos. Dit zijn van oorsprong twee naaldbossen, maar deze samenstelling is aan het veranderen. Er wordt namelijk aan een overgang gewerkt waardoor naaldbossen overgaan in natuurbossen.

De gevarieerde Kaapse bossen

In het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vind je de Kaapse Bossen, een groot natuurgebied met prachtige natuur en een bijzondere historie. Zo’n twee honderd jaar geleden werden in dit bos de eerste bomen gepland. Het bos deed de eigenaar van het gebied denken aan de Tafelberg in Zuid-Afrika, hier heeft het bos zijn naam dan ook aan te danken. In de herfst is in dit gebied ook een enorme hoeveelheid aan paddenstoelen te vinden: wel meer dan 50 soorten.

De bossen van Peel en Maas

Op deze route kom je door de mooie bossen van Peel en Maas, een gebied met een rijke natuur. Als eerste kom je door Gruise Epper, een zanderig fiets- en wandelgebied. Daarna kom je in een groot bosgebied bestaande uit twee bossen, de Heldense Bossen en de Kesselse Bergen. Beide bossen zijn onderdeel van een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit naaldbomen. Het gebied is nu ook een rustgebied voor veel vogels en dieren.