Logo Fietsen123

Nieuws

Vier prachtige kerstroutes

Thursday 24 December, 2020

Met de kerstdagen kan het ook heerlijk zijn je dag fris te beginnen met een fietstocht. Wij hebben hier vier speciale fietsroutes uitgekozen om jouw kerst af te maken!

Fietsen langs Berkheide, Meijendel & Lentevreugd – 41 km

Wie veel van natuur houdt, zal deze route erg mooi vinden. Je begint in Katwijk en fietst zo langs de mooie gronden van Berkheide, Meijendel en Lentevreugd. Berkheide is een groot duingebied aan de Nederlandse Noorzeekust, tussen Scheveningen en Katwijk. Het open landschap met graslanden wordt hier en daar afgewisseld door bos of struweel.

Helmondse bossen – 64 km

De omgeving van Helmond vormt een groot contrast met de stad zelf: rondom de stad liggen namelijk verschillende bos- en natuurgebieden. Eén van de natuurgebieden is de Liesselse bossen oftewel de Galgenberg. Het bestaat oorspronkelijk uit een stuifzandgebied waarop grove dennen en fijnsparren zijn gepland.

Door het schilderachtige landschap van Winterswijk – 45 km

De omgeving van Winterswijk is als een schilderij: pittoreske dorpjes en prachtige natuur. Het dorp heeft veel te bieden als het om culturele uitjes en natuur gaat. Zo staat hier Villa Mondriaan, het huis waar Piet Mondriaan zijn schilderscarrière begon. Net buiten Winterswijk ligt ’t Hilgelo, een recreatiegebied met een meer en een zandstrand.

Veerse molens – 54 km

Een historische fietsroute over zowel de Nederlanders als de Schotten, te beginnen in het Zeeuwse Veere en langs verschillende molens uit de 19e eeuw. De prachtige stad ligt ten noordoosten van Middelburg en staat vol met oude monumenten. In 1444 trouwde hier de Zeeuwse edelman Wolfert VI van Borselen met de Schotse koningsdochter Mary Stuart en dat huwelijk bracht een Schotse kolonie naar Veere.