Logo Fietsen123

Nieuws

Vier nazomerse fietsroutes

Wednesday 2 September, 2020

In de nazomer zijn de temperaturen perfect voor een heerlijke fietstocht door een natuurgebied of langs een kasteel of museum. Wij selecteren vier nazomerse routes door Nederland.

Cultuurlandschap langs het Reitdiep – 42 km

Een rustige fietsroute, deels langs het water en langs ook bloemrijke hooilanden. In het voorjaar broeden hier talloze weidevogels, in de nazomer en herfst trekken onder andere grote groepen kieviten door het Reitdiepgebied. Verder overwinteren er duizenden eenden in dit natuurgebied. Een echte parel voor de natuurliefhebber.

Een kijkje in Oostvaardersland – 39 km

De natuur in en om de Oostvaardersplassen is ontzettend divers, van moeraslanden tot het open water van het IJsselmeer. Flevoland staat misschien niet bekend om ongerepte natuur, maar die vind je wel in dit gebied. Deze fietstocht, tussen Almere en Lelystad, gaat door ruige glaslanden, moerasbossen en vennen waar de natuur volledig haar gang heeft kunnen gaan.

Kastelen op Schouwen-Duiveland – 50 km

Op het eiland Schouwen-Duiveland staan een paar van de mooiste kastelen van Zeeland. Deze route neemt je mee langs Slot Moermond en Slot Haamstede, waar enkele bijzondere plantensoorten groeien, zoals muurleeuwenbek en muurvarens. Het kasteelbos is ook bijzonder: het is het enige loofbos op Schouwen-Duiveland. Ook kom je op de route De Plompetoren tegen.

Door het Berkelland – 59 km

De gemeente Berkelland is vernoemd naar de rivier de Berkel die erdoorheen stroomt. Eromheen liggen prachtige natuurgebieden, zoals de Needse Berg. De Needse Berg is een stuwwal die tijdens de voorlaatste ijstijd gevormd is en sindsdien door allerlei geologische processen en menselijke invloeden zijn huidige vorm heeft gekregen. Op de Needse Berg vind je de grootste aaneengesloten verzameling van essen in het Berkelland. Een waar plaatje!