Logo Fietsen123

Nieuws

Vier mooie herfstroutes

Wednesday 18 October, 2023

De bladeren, eikeltjes en beukennootjes vallen van de bomen, de zon staat lager en het wordt frisser. De herfst is een seizoen met zijn eigen charmes. Daarom vier mooie fietsroutes met de herfst als leidraad.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen

Vlak bij Oisterwijk is het natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen te vinden. Het is een fraai gebied met moerassen en vennen, wat zorgt voor een oase van rust. In dit Brabantse natuurgebied komen paddenstoelen in alle kleuren en maten voor. Soms moet je even goed zoeken, maar de vliegenzwam valt door zijn rode kleur en witte stippen al snel op. Bruine en gele paddenstoelen verschuilen zich graag tussen de herfstbladeren, maar als je goed kijkt kun je deze ook spotten.

Fietsroute De Oisterwijkse Bossen en Vennen

Van het Abcoudermeer naar de Vinkeveense Plassen

Het Abcoudermeer is een klein meer bij Abcoude, dichtbij Amsterdam. Er wordt gezegd dat het Abcoudermeer rond 1400 v.Chr. ontstaan zou zijn bij een doorbraak van de Zuiderzee. De Vinkeveense Plassen was voor 1875 een veengebied. Door de turfwinning na 1875 ontstond er een ander soort gebied: kleine plassen met legakkers. Inmiddels zijn de plassen uitgegroeid tot een recreatiegebied met een stuk prachtige natuur.

Fietsroute Van het Abcoudermeer naar de Vinkeveense Plassen

Nationaal Park Het Drents-Friese Wold

In Drenthe ben je al snel omringd door bos en dat is op deze fietsroute niet anders. Het prachtige Drents-Friese Wold biedt een scala aan bijzondere natuur, maar ook veel (oorlogs-)geschiedenis. De verhalen op deze route vergeet je niet snel.

Fietsroute Nationaal Park Het Drents-Friese Wold

Het sfeervolle Larserbos

Waar ooit het dorp Larsen gebouwd zou worden, bevindt zich nu het Larserbos. Dit natuurgebied in Flevoland werd aangelegd in 1970 en is zo’n 200 hectare groot. Het bos ligt rondom een aantal plassen. Vroeger waren dit zandwinputten, die nu bewoond worden door watervogels en vissen. Het Larserbos heeft een gevarieerd landschap: open en gesloten bossen wisselen elkaar af op een reliëfrijk terrein.

Fietsroute Het sfeervolle Larserbos