Logo Fietsen123

Nieuws

Vier korte fietsroutes voor in de winter

Wednesday 9 December, 2020

Op een winterse dag kunnen we ons voorstellen dat u liever geen tocht van 50 km maakt. Daarom hebben we vier kortere fietsroutes geselecteerd tussen de 30 en de 40 km. Veel fietsplezier!

Beegderheide en Leudal - 30 km

Een prachtige route door de beekdalen van het Leudal, een gebied met relatief hooggelegen dekzand. Leudal is gevormd in de IJstijd en door het gebied stromen vier beken. De route gaat ook langs het natuurgebied Beegderheide, met bossen, zandverstuivingen, heide en vennen. Kortom: een fietstocht om van te genieten!

Het Valleikanaal - 36 km

Een heerlijke route door al het moois dat de provincie Utrecht te bieden heeft. Een deel van de route gaat langs het Valleikanaal, een kanaal dat in de periode 1935 - 1941 werd aangelegd in het kader van de werkverschaffing. Het kanaal was enerzijds bedoeld om de Grebbelinie te versterken, anderzijds was - en is - de afwatering van de Gelderse vallei bij het kanaal gebaat.

De natuur van Westenschouwen - 31 km

In het uitgestrekte natuurgebied – dat dezelfde naam draagt als het gehucht Westenschouwen – ligt het grootste loofbos van Zeeland. Je fietst door de vogelrijke bossen, tussen de heuvelachtige duinlandschappen, afgewisseld door zandverstuivingen, heidegebieden en duinweiden.

Het oudste planetarium ter wereld - 38 km

Het oudste nog werkende planetarium ter wereld bevindt zich in Friesland, in een monumentaal pand in de stad Franeker. Het Planetarium Eise Eisinga – dat tegenwoordig een museum is – werd tussen 1774 en 1781 door Eise Eisinga gebouwd in zijn woning uit 1768. Deze fietsroute brengt je door de typisch Friese dorpen en langs het museum.