Logo Fietsen123

Nieuws

Vier de lente met deze bloesemroutes

Tuesday 22 March, 2022

Het wordt langzaam maar zeker warmer en we kunnen volop genieten van de eerste signalen van de lente. Bomen krijgen knoppen, narcissen en krokussen staan in bloei en de eerste fruitbomen dragen hun bloesem. We nemen je mee op drie prachtige bloesemroutes door Nederland.

Boomgaarden bovenin Flevoland – 54 km

Hoewel Flevoland de jongste provincie van Nederland is, kun je er een aantal heel indrukwekkende boomgaarden vinden. Zeker in de Noordoostpolder kun je heerlijk fietsen tussen vele hectaren fruitbomen, vaak met leuke lokale familiebedrijven die hier de producten vers van het eigen land verkopen.

Bloesem op Zuid-Beveland – 44 km

Tussen de dijken en dorpen van Zuid-Beveland kom je een grote hoeveelheid fruitbomen tegen. De streek staat ook bekend als de Betuwe van Zeeland en in het voorjaar kun je genieten van onder andere appel- en perenbloesem. Het uitgestrekte akkerlandschap wordt afgewisseld met boomgaarden. Vooral tussen Kapelle en Wemeldinge fiets je door en langs de boomgaarden die, zodra het weer het toelaat, in bloei staan.

De Betuwe – 48 km

Ingeklemd tussen de grote rivieren, bewaakt door oude forten en kastelen en bezaaid met talloze fruitbomen ligt de Betuwe. Hier vind je een groot deel van de fruitteelt van Nederland en dus ook de prachtige bloesem. Fruitbomen, groene weilanden en dijkjes: je komt het allemaal tegen op deze fietsroute.