Logo Fietsen123

Nieuws

Veel vraag naar race- en sportfietsen

Tuesday 7 April, 2020

Ondanks dat de sportevenementen zijn afgelast, is er de afgelopen weken een duidelijke groei in de fietsenverkoop te zien. Vooral de race- en sportfietsen zijn populair.

Bij fietsenwinkel 12GO Biking in Moordrecht zien ze vooral dat instapmodellen van racefietsen populair zijn. Jelle Meijer, operationeel directeur zegt hierover: “Zoals wel vaker is de maand maart de start van het fietsseizoen, maar dit jaar verliep dat wat anders dan normaal. Mede door het mooie weer, maar zeker ook doordat veel mensen langere tijd thuis zitten zijn ze op zoek naar andere manieren van bewegen."

De fiets lijkt dan toch de ideale manier om veilig een frisse neus te halen. Meijer: “We zien dat veel mensen hun eerste sportfiets kopen, dat merken we bijvoorbeeld ook aan de vragen die we krijgen bij de klantenservice. Met een groei van 300% kan er gesproken worden van een ware run op de instapmodellen racefietsen en mountainbikes.”

De verkoop gaat vooral online, maar de fysieke winkels zijn wel gewoon open. Daar worden extra maatregelen genomen om besmetting en verspreiding van het coronavirus. Meer over of fietsenwinkels en fietsenmakers gewoon openblijven tijdens de uitbraak van het coronavirus lees en bekijk je hier.

Bron: 12GO Biking.