Logo Fietsen123

Nieuws

Utrecht een van de beste toeristische fietssteden ter wereld

Tuesday 28 February, 2023

Volgens CNN en Europese fietsverzekeringsmaatschappij Luko is Utrecht een van de topsteden voor toeristisch fietsen. Fietsvriendelijkheid, infrastructuur en bezienswaardigheden spelen daarbij een belangrijke rol.

In februari 2023 kwam de CNN reisredactie met een top tien van beste steden om te bekijken vanaf de fiets. Hierbij keek de redactie naar verschillende aspecten die belangrijk zijn voor fietstoeristen. Zo moest de infrastructuur fietsvriendelijk zijn. Dat betekent dat goede en veilige fietspaden de verschillende wijken in een stad met elkaar verbinden. Ook fietsstallingen met genoeg ruimte en de mogelijkheid om makkelijk en betaalbaar een fiets te huren, waren belangrijk bij de beoordeling.

Doorslaggevend bij het plaatsen van Utrecht in CNN’s top tien, was het grote aantal historische gebouwen die een fietser kan bekijken en bezoeken zonder teveel toeristische drukte. Dit overtoerisme is dan ook de reden waarom CNN Amsterdam niet meer in de top tien heeft staan. Steden als Antwerpen, Bern, Kopenhagen en San Francisco staan er naast Utrecht wel in.

De CNN reisredactie verwees bij zijn keuze van beste fietssteden naar de Global Bicycle Cities Index: Global Bicycle Cities Index 2022 (luko.eu) De Europese fietsverzekeringsmaatschappij Luko, die jaarlijks deze index van meest fietsvriendelijke steden in de wereld maakt, zette voor 2022 Utrecht ruim op nummer één. Vooral de veiligheid en infrastructuur voor fietsen in Utrecht scoorden hoog. Andere steden in de top vijf waren Münster, Antwerpen, Kopenhagen en -hier wel- Amsterdam.

Bron: CNN, Luko, DUIC.nl

Door: Alex Wit