Logo Fietsen123

Nieuws

Trappen voor gezonde harten

Monday 11 April, 2022

De Hartstichting heeft Cycle NL gelanceerd, een (eendaags) evenement voor fietsliefhebbers in ons land. Hoe oud je bent of op wat voor fiets je ook zit, iedereen kan mee doen.

Met Cycle NL wordt al fietsend geld opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van hart- en vaatziekten. Hoe sneller een ziekte kan worden opgespoord, hoe beter hij kan worden behandeld. Naast het ophalen van geld kunnen de deelnemers zelf ook mee doen aan wetenschappelijk onderzoek. Ze leveren dan data over hun gezondheid voor, tijdens en na het evenement. Voordelen hiervan zijn dat de deelnemers bewuster worden over hun gezondheid en dat de wetenschappers gelijk een grote groep mensen kunnen beginnen.

De organisatie heeft er voor gezorgd dat er keuze is uit verschillende routes voor fietsers van alle niveaus aan de hand van routes van verschillende afstanden en met verschillende ondergronden.

In Parijs en Berlijn werd al eerder een Cycle-event gehouden. Dit bleek een enorm succes. Een editie in Nederland als fietsland kon dan ook niet ontbreken.

Het evenement vindt plaats op zondag 25 september met als startpunt de voormalige vliegbasis Soesterberg.
Ga voor meer informatie naar de site van het evenement.