Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 Pontjesfietsroutes

vrijdag 2 augustus, 2013

U kunt uw fietstocht combineren met een boottochtje door b.v. te kiezen voor een overtocht of een boottocht op een pontje. Zo snijdt het mes aan twee kanten; u rust lekker even uit en u geniet van het landschap dat aan u voorbij glijdt. Wellicht lijkt een van de onderstaande routes u wat!

Route langs Lek en Zouwe
In Nederland zijn heel veel mooie plekjes. Corita Johannes heeft gekozen voor een fietstocht (met enkele facultatieve afstapjes) in de omgeving van haar geboorteplaats Ameide, op de grens van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Het is een typisch Nederlands polder/rivierengebied. Vooral in het voorjaar, in de bloesemtijd, zal deze route mooi zijn.
De route is in tweeën te knippen en is in totaal naar schatting 35 km lang. Let wel even op de vaartijden van het tweede pontje 'De Overkant'!
Klik hier voor de Route langs Lek en Zouwe.

Ontdek de Eem in een dag op de fiets
De rivier De Eem wordt niet voor niets de verborgen rivier genoemd: hij is nauwelijks ontsloten voor het toerisme. Daar komt de laatste jaren enige verandering in. Een groot deel van het jaar vaart Fietsboot Eemlijn op en neer van Amersfoort naar Huizen en Spakenburg, met tussenstops in Soest, Baarn en Eemdijk. In een rustig tempo maakt men zo op een heel ontspannen manier kennis met de rivier. Doordat de fiets mee kan, kan de boottocht gecombineerd worden met een fietstocht.
De rivier kan in één dag per fiets - al dan niet in combinatie met een stuk met de Fietsboot - bekeken worden. Zo'n fietstocht wordt hieronder beschreven. Het is een rondje. Dus u kunt hem op ieder willekeurig punt beginnen. Wij beginnen waar De Eem begint: bij de Koppelpoort in Amersfoort.

Let op: Niet op zondag en in de winter - november t/m februari - fietsen vanwege het niet-varen van de veerpont over de Eem bij Eemdijk. Let ook op de zeer beperkte vaartijden van dit pontje in maart en oktober (zie informatie in de routebeschrijving!).
Klik hier voor de route Ontdek de Eem in een dag op de fiets.

Pontjesfietstocht vanaf Alphen aan den Rijn
Startpunt: station Alphen aan den Rijn.
Veer Woubrugge-Roelofarendsveen: vaart hele jaar, behalve van kerst t/m nieuwjaar, info : 0172-519329 / 06-55338467
Veer Oude Wetering - Rijnsaterwoude : vaart hele jaar, behalve van kerst t/m nieuwjaar, info : 071-3315395 / 071-3313499

LET OP:
Sommige veerponten varen niet het hele jaar of niet op alle dagen. Ook willen de tijden nog weleens wijzigen.
Wilt u zekerheid, bel dan vooraf de veerbaas op.

Klik hier voor de Pontjesfietstocht vanaf Alphen aan den Rijn.

Rondje Pontje
De gemeente Lingewaard is een gemeente met zeven woonkernen landelijk gelegen tussen Arnhem en Nijmegen in het natuurgebied De Gelderse Poort. Het is een perfecte uitvalsbasis voor fietstochten over dijken langs Waal, Neder-Rijn en Pannerdensch Kanaal. U heeft kans dat u kuddes Galloway runderen en Konikpaarden ziet.Tijdens deze fietstocht maakt u gebruik van maar liefst drie verschillende pontjes.
Klik hier voor de route Rondje Pontje.

Via dijken/pontveren langs Millingerwaard
Deze route start vanuit Nijmegen. U rijdt eerst links langs de rivieren en in de tweede helft van de tocht rechts langs de rivieren. U hebt prachtige uitzichten op het oerrivierenpolderland. De route loopt over de dijken met twee pontveren langs de Millingerwaard. De route is vanwege het voetveer Millingen-Pannerden in de maanden van april tot september op ieder moment te fietsen. Het veer vaart echter niet bij extreem hoog of extreem laag water en ook niet bij zeer dichte mist. De route is geheel vlak.
Klik hier voor de route Via dijken/pontveren langs Millingerwaard.

Lees ook:

Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Uw downloadlink

Klik hier om het Flinndal routeboekje te downloaden

Blog

Bert blogt: Langs de Ringvaart

Ik las een maand geleden twee artikelen in de New York Times over de effecten van sportieve inspanning op de lichamelijke toestand van fietsers van boven de 50. De uitkomsten van de onderli…

Nieuws

Verkeersdoden tijdens coronacrisis nauwelijks afgenomen

In de periode van half maart tot eind april is het aantal verkeersdoden nauwelijks afgenomen in vergelijking met de jaren ervoor. Dat blijkt uit een analyse door verkeersbureau VIA van voor…

Nieuws, Elektrische Fietsen, Fietstest

E-bike kopen: 4 punten om op te letten

Wanneer je een e-bike aanschaft is het belangrijk dat je aan een aantal zaken denkt. 1. Waar is hij voor bedoeld? Wil je graag lange afstanden fietsen of gaat het je vooral om tochtjes …

Advertorial

Voorbeeld advertorial: Fietsknooppunten in Zuid-België: 5 tips

Ontdek Wallonië en de Ardennen moeiteloos op de fiets! Naast de vlakke Ravelroutes groeien de netwerken met fietsknooppunten. Overal zijn fietsen en e-bikes te huur en steeds meer hotels, g…