Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 pannenkoekenfietsroutes

donderdag 22 maart, 2012

Fietsen maakt hongerig! En een pannenkoek zal er dan ook goed in gaan. Als ook ù hier tijdens het fietsen zin in krijgt, kunt u tussendoor aanschuiven bij één van de pannenkoekenhuizen van onderstaande routes.

De Lage Vuursche
Deze fietsroute gaat door de prachtige bossen bij 'de Lage Vuursche'. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld. U fietst door De Lage Vuursche zelf met o.a. haar pannenkoekenhuizen. Ook ontdekt u het Pluismeer, midden in de bossen.
Klik hier voor de route De Lage Vuursche.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld houdt in juli en augustus fietstochten. De route 'Hans en Grietje' is er één van.
Klik hier voor de Route Hans en Grietje.

Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal

De naam van deze schitterende route spreekt voor zich en is erg toepasselijk: Bosroute. U fietst bijna uitsluitend door bos en langs heidevelden vanuit Epe via Tongeren naar De Ossenstal, een fraai pannenkoekenresraurant midden in natuurgebied 't Eperholt en daarna terug naar Epe.
De route gaat over goed berijdbare wegen en paden. Alleen aan het begin van de route kan de Schotweg - waar deze zandweg is geworden - bij langdurige droogte mul zijn en is afstappen en wandelen even geboden.
Klik hier voor de Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal.

Pannenkoekenfietstocht
Deze fietstocht gaat vanuit het mooie Markelo naar het al even fraaie Laren (en terug). De route is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten.
Klik hier voor de Pannenkoekenfietstocht.

Langs kastelen Weldam en Twickel

Deze plattelands fietstocht door de Hof van Twente (vanuit Markelo naar Diepenheim, Delden en Goor) is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten. U bezoekt o.a. Landgoed Weldam en Kasteel Twickel.
Klik hier voor de route Langs kastelen Weldam en Twickel.
 
Lees ook:
*Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Overheid heeft behoefte aan inspraak van fietsers

Zoveel mensen, nog meer fietsen. Nederland is het enige land ter wereld met meer fietsen dan inwoners. Het aantal fietsen zal de komende jaren nog meer gaan stijgen en dit vraagt om meer in…

Nieuws

Wel of niet handsfree?

Sinds vorig jaar mogen we niet meer appen op de fiets. Maar wat mag je eigenlijk nog wel vasthouden tijdens het fietsen, behalve je stuur? Apparaten Het appverbod is duidelijk gericht…

Nieuws

Een derailleur of naafversnelling?

De ene fiets is uitgerust met een naafversnelling, de andere met een derailleur. Maar welke van de twee is nu beter? En wat past het beste bij jouw fietsgedrag? Naafversnelling Een naafv…

Nieuws

Fietsen in cijfers: 2019

In het afgelopen fietsjaar is er erg veel gebeurd; van een verbod op appen en bellen op de fiets tot een toename in het aantal verkeersongelukkenongelukken. Beslist.nl maakt een infographic…

Nieuws

Zo fiets je veilig bij gladheid

Als het regent kan het verraderlijk glad zijn op de weg, maar ook op het fietspad. Let vooral extra goed op de volgende punten. Remmen Het is belangrijk om de remmen van de fiets goed droo…