Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 pannenkoekenfietsroutes

donderdag 22 maart, 2012

Fietsen maakt hongerig! En een pannenkoek zal er dan ook goed in gaan. Als ook ù hier tijdens het fietsen zin in krijgt, kunt u tussendoor aanschuiven bij één van de pannenkoekenhuizen van onderstaande routes.

De Lage Vuursche
Deze fietsroute gaat door de prachtige bossen bij 'de Lage Vuursche'. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld. U fietst door De Lage Vuursche zelf met o.a. haar pannenkoekenhuizen. Ook ontdekt u het Pluismeer, midden in de bossen.
Klik hier voor de route De Lage Vuursche.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld houdt in juli en augustus fietstochten. De route 'Hans en Grietje' is er één van.
Klik hier voor de Route Hans en Grietje.

Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal

De naam van deze schitterende route spreekt voor zich en is erg toepasselijk: Bosroute. U fietst bijna uitsluitend door bos en langs heidevelden vanuit Epe via Tongeren naar De Ossenstal, een fraai pannenkoekenresraurant midden in natuurgebied 't Eperholt en daarna terug naar Epe.
De route gaat over goed berijdbare wegen en paden. Alleen aan het begin van de route kan de Schotweg - waar deze zandweg is geworden - bij langdurige droogte mul zijn en is afstappen en wandelen even geboden.
Klik hier voor de Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal.

Pannenkoekenfietstocht
Deze fietstocht gaat vanuit het mooie Markelo naar het al even fraaie Laren (en terug). De route is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten.
Klik hier voor de Pannenkoekenfietstocht.

Langs kastelen Weldam en Twickel

Deze plattelands fietstocht door de Hof van Twente (vanuit Markelo naar Diepenheim, Delden en Goor) is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten. U bezoekt o.a. Landgoed Weldam en Kasteel Twickel.
Klik hier voor de route Langs kastelen Weldam en Twickel.
 
Lees ook:
*Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Veel problemen met nieuwe e-bikes

De komst van de e-bike heeft het fietsen voor veel mensen gemakkelijker of toegankelijker gemaakt. Toch ondervinden veel mensen problemen met een nieuwe e-bike. Dat blijkt uit een enquête v…

Nieuws

ANWB start onderzoek e-bike accu's

Hoe populair de e-bike ook is tegenwoordig, er zijn nog altijd kanttekeningen. De belangrijkste kritiek? De levensduur van de accu. De accu is een van de duurste onderdelen van de e-bike en…

Nieuws

Drie prachtige beschreven fietsroutes in Gelderland en Groningen

Deze keer publiceren we een drietal routes die 'ouderwets' beschreven zijn. U print een routebeschrijving en volgt deze stap voor stap. Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan fietse…

Nieuws

Fietsknooppunten in België

Bij het fietsknooppuntennetwerk denken we vaak aan Nederland. Niet zo vreemd als je bedenkt dat Nederland wordt gezien als het fietsland van de wereld. Maar wist je dat het knooppuntennetwe…

Nieuws

Zo onderhoud je je e-bike

Een e-bike is een kostbaar bezit en door deze goed te onderhouden geniet je er nog langer van. Een groot deel van dat onderhoud is bovendien eenvoudig zelf uit te voeren. Lees hier alles ov…