Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 pannenkoekenfietsroutes

donderdag 22 maart, 2012

Fietsen maakt hongerig! En een pannenkoek zal er dan ook goed in gaan. Als ook ù hier tijdens het fietsen zin in krijgt, kunt u tussendoor aanschuiven bij één van de pannenkoekenhuizen van onderstaande routes.

De Lage Vuursche
Deze fietsroute gaat door de prachtige bossen bij 'de Lage Vuursche'. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld. U fietst door De Lage Vuursche zelf met o.a. haar pannenkoekenhuizen. Ook ontdekt u het Pluismeer, midden in de bossen.
Klik hier voor de route De Lage Vuursche.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld houdt in juli en augustus fietstochten. De route 'Hans en Grietje' is er één van.
Klik hier voor de Route Hans en Grietje.

Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal

De naam van deze schitterende route spreekt voor zich en is erg toepasselijk: Bosroute. U fietst bijna uitsluitend door bos en langs heidevelden vanuit Epe via Tongeren naar De Ossenstal, een fraai pannenkoekenresraurant midden in natuurgebied 't Eperholt en daarna terug naar Epe.
De route gaat over goed berijdbare wegen en paden. Alleen aan het begin van de route kan de Schotweg - waar deze zandweg is geworden - bij langdurige droogte mul zijn en is afstappen en wandelen even geboden.
Klik hier voor de Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal.

Pannenkoekenfietstocht
Deze fietstocht gaat vanuit het mooie Markelo naar het al even fraaie Laren (en terug). De route is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten.
Klik hier voor de Pannenkoekenfietstocht.

Langs kastelen Weldam en Twickel

Deze plattelands fietstocht door de Hof van Twente (vanuit Markelo naar Diepenheim, Delden en Goor) is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten. U bezoekt o.a. Landgoed Weldam en Kasteel Twickel.
Klik hier voor de route Langs kastelen Weldam en Twickel.
 
Lees ook:
*Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Opgeslagen droge accu’s brandgevaarlijk

‘Er moeten landelijke regels komen voor de opslag van fietsaccu’s.’ Dat vindt burgemeester Van de Weerd van Nunspeet. Aanleiding is een grote brand in een opslag van Stella Fietsen. De bran…

Nieuws

Gemeenten mogen snorfietsers weren van fietspaden

Snorfietsers kunnen door een nieuwe wet verplicht worden om een helm te dragen. Die plicht gaat gelden als de gemeente ze weert van de fietspaden en ze tussen de auto’s moeten rijden.…

Nieuws

fietsroutetip: Zuiderzeemuseum (53 km)

Fiets met zicht op het IJsselmeer en bezoek onderweg het Zuiderzeemuseum. Fietsen.123 heeft voor u een fietsroute samengesteld die langs dit bijzondere museum komt. Vanuit Hoorn, waar zich …

Nieuws

De fietser krijgt voorrang

Fietsers zijn kwetsbaar en de verkeersdrukte in vooral grote steden maakt de situatie van fietsers vaak niet veel beter. Tijd voor verandering. Dat vindt de gemeente Amsterdam, maar de ambi…

Nieuws

Een maand met de fiets naar het werk

Minder stilstaan en meer bewegen; Plus-redacteur Erik Bogaards, fietste een maand naar zijn werk met een e-bike. Natuurlijk had ik smoesjes genoeg om niet met de fiets naar het werk te gaan…