Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 pannenkoekenfietsroutes

donderdag 22 maart, 2012

Fietsen maakt hongerig! En een pannenkoek zal er dan ook goed in gaan. Als ook ù hier tijdens het fietsen zin in krijgt, kunt u tussendoor aanschuiven bij één van de pannenkoekenhuizen van onderstaande routes.

De Lage Vuursche
Deze fietsroute gaat door de prachtige bossen bij 'de Lage Vuursche'. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld. U fietst door De Lage Vuursche zelf met o.a. haar pannenkoekenhuizen. Ook ontdekt u het Pluismeer, midden in de bossen.
Klik hier voor de route De Lage Vuursche.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld houdt in juli en augustus fietstochten. De route 'Hans en Grietje' is er één van.
Klik hier voor de Route Hans en Grietje.

Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal

De naam van deze schitterende route spreekt voor zich en is erg toepasselijk: Bosroute. U fietst bijna uitsluitend door bos en langs heidevelden vanuit Epe via Tongeren naar De Ossenstal, een fraai pannenkoekenresraurant midden in natuurgebied 't Eperholt en daarna terug naar Epe.
De route gaat over goed berijdbare wegen en paden. Alleen aan het begin van de route kan de Schotweg - waar deze zandweg is geworden - bij langdurige droogte mul zijn en is afstappen en wandelen even geboden.
Klik hier voor de Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal.

Pannenkoekenfietstocht
Deze fietstocht gaat vanuit het mooie Markelo naar het al even fraaie Laren (en terug). De route is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten.
Klik hier voor de Pannenkoekenfietstocht.

Langs kastelen Weldam en Twickel

Deze plattelands fietstocht door de Hof van Twente (vanuit Markelo naar Diepenheim, Delden en Goor) is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten. U bezoekt o.a. Landgoed Weldam en Kasteel Twickel.
Klik hier voor de route Langs kastelen Weldam en Twickel.
 
Lees ook:
*Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Gelderland fietsprovincie van het jaar 2016

De meest aantrekkelijke fietsprovincie in 2016 voor de Nederlandse recreatieve fietser is Gelderland, gevolgd door Drenthe en Noord-Brabant. Dat blijkt uit de jaarlijkse enquête van Fietsen…

Nieuws

Winnaars prijsvraag november bekend

Heeft u meegedaan met onze prijsvraag waarbij u 4x kans maakte op een Tenson Hurricane regenpak van Plutosport t.w.v. €89,95? Dan vindt u hier de uitslag! Wij feliciteren: Mevr. D Goosse…

Nieuws

De fietsairbag: ga jij hem dragen?

Zolang je gewoon fietst, ziet het er niet eens zo gek uit. Maar als je valt, dan lijk je opeens op een Sub-space Mushroom uit Super Mario Bros. We hebben het hier over de Hövding 2.0 van Ke…

Nieuws

Minste fietsdoden in de winter

In het jaar 2015 kwamen 185 fietsers om in het Nederlandse verkeer. Dit cijfer wijkt weinig af van voorgaande jaren. Het aantal fietsdoden ligt in de winter het laagst, in de herfst het hoo…

Nieuws

Leuk idee: voorzie uw fiets van een uitklapbare picknicktafel!

Een leuk doe-het-zelf-project voor echte fietsliefhebbers. Deze picknicktafel kunt u met een beetje creativiteit zelf maken. Meet uw frame op en maak een houten constructie die binnen het f…