Logo Fietsen123

Nieuws

Top 5 pannenkoekenfietsroutes

donderdag 22 maart, 2012

Fietsen maakt hongerig! En een pannenkoek zal er dan ook goed in gaan. Als ook ù hier tijdens het fietsen zin in krijgt, kunt u tussendoor aanschuiven bij één van de pannenkoekenhuizen van onderstaande routes.

De Lage Vuursche
Deze fietsroute gaat door de prachtige bossen bij 'de Lage Vuursche'. U kunt o.a. een bezoek brengen aan Kasteel Groeneveld. U fietst door De Lage Vuursche zelf met o.a. haar pannenkoekenhuizen. Ook ontdekt u het Pluismeer, midden in de bossen.
Klik hier voor de route De Lage Vuursche.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
De Stichting Welzijn Ouderen Barneveld houdt in juli en augustus fietstochten. De route 'Hans en Grietje' is er één van.
Klik hier voor de Route Hans en Grietje.

Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal

De naam van deze schitterende route spreekt voor zich en is erg toepasselijk: Bosroute. U fietst bijna uitsluitend door bos en langs heidevelden vanuit Epe via Tongeren naar De Ossenstal, een fraai pannenkoekenresraurant midden in natuurgebied 't Eperholt en daarna terug naar Epe.
De route gaat over goed berijdbare wegen en paden. Alleen aan het begin van de route kan de Schotweg - waar deze zandweg is geworden - bij langdurige droogte mul zijn en is afstappen en wandelen even geboden.
Klik hier voor de Bosroute: van Tongeren naar De Ossenstal.

Pannenkoekenfietstocht
Deze fietstocht gaat vanuit het mooie Markelo naar het al even fraaie Laren (en terug). De route is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten.
Klik hier voor de Pannenkoekenfietstocht.

Langs kastelen Weldam en Twickel

Deze plattelands fietstocht door de Hof van Twente (vanuit Markelo naar Diepenheim, Delden en Goor) is ons aangeboden door Zuivelboerderij Effink, bekend van o.a. de zogenaamde Pannenkoekenfietstochten. U bezoekt o.a. Landgoed Weldam en Kasteel Twickel.
Klik hier voor de route Langs kastelen Weldam en Twickel.
 
Lees ook:
*Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Fietsen houdt de forens slank

Mensen die naar hun werk fietsen wegen gemiddeld vijf kilo minder dan hun collega’s die dagelijks in de auto stappen, hebben Britse onderzoekers ontdekt. Het onderzoek richtte zich op 72.99…

Nieuws

Twee heideroutes

Hierbij twee prachtige heideroutes: eentje door het leuke en gezellige dorpje Lage Vuursche en langs het vliegveld in Hilversum en eentje door de prachtige Strabrechtse Heide in Noord-Braba…

Nieuws

Witte fietsen van NP De Hoge Veluwe naar Galapagoseilanden

De witte fietsen van park De Hoge Veluwe worden binnenkort ook gebruikt op de Galapagoseilanden. Ruim 240 gebruikte tweewielers krijgen op de eilandengroep in Zuid-Amerika een tweede l…

Nieuws

Fietsen in Yorkshire en Lincolnshire

Engeland profileert zich steeds meer als fietsland, en dat is niet zo gek ook: het prachtige landschap leent zich er perfect voor. De glooiende heuvels met hun fantastische vergezichten, de…

Nieuws

Fietsenverkoop daalt, maar omzet stijgt

De verkoop van fietsen is in 2016 gedaald naar het niveau van 1987. Daar staat tegenover dat de omzet een record bereikte - een gevolg van de verkoop van vooral duurdere fietsen. De nieuwe …