Logo Fietsen123

Nieuws

Top 10 terrassenfietsroutes

donderdag 24 mei, 2012

Koffie, bier, iets fris of een pannenkoek misschien; wanneer u er met mooi weer met de fiets opuit trekt is het lekker om onderweg even een terrasje aan te kunnen doen. Speciaal voor u selecteerde Fietsen Eén Twee Drie een tiental routes waarbij u langs leuke terrasjes komt.

Schloss Diepenbrock Route
Deze fietsroute voert u vanuit Aalten in de Gelderse Achterhoek, met zijn kleinschalige coulisselandschap met verscholen voornamelijk kleine boerderijtjes, naar Barlo (gemeente Bocholt Duitsland) waar veel meer grote - soms witte- boerenhoeves te zien zijn. Het landschap is zeer afwisselend en bosrijk. De tocht gaat deels over zandwegen die op een enkele uitzondering na goed berijdbaar zijn. Waar dat niet geval is, is er een alternatief gegeven. Hoogtepunt is het prachtig gelegen Schloss Diepenbrock met restaurant en een prachtig terras aan het water.
Klik hier voor de Schloss Diepenbrock Route.

Route Hans en Grietje

Fietsroute ‘Hans en Grietje’ brengt u langs talloze beken en boerderijen in de Gelderse Vallei tussen Barneveld en Scherpenzeel. U bezoekt het unieke Jeugddorp De Glind en kunt halverwege op een terras in pannenkoekenhuis 'Hans en Grietje' inspiratie op doen voor het tweede deel van de tocht met de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar. De route is zowel voor ouderen als met kinderen goed te fietsen.
Klik hier voor de route Hans en Grietje.

Hei en bossen van Mossel en Wambuis

Deze prachtige fietsroute door bossen en heidevelden ligt helemaal binnen de grenzen van Ede. Mossel is een landbouwenclave tussen Ede en Otterlo met een theehuis, waar u tussen de terrassen doorfietst. Verder gaat deze tocht door het 'Planken Wambuis', dat aan beide zijden van de weg N 224 ligt. De fietspaden zijn prima berijdbaar, de meeste van asfalt, soms van grind en leem. Ze liggen vrij in de bossen en kronkelen zich door de prachtige vlakke heidevelden. Af en toe wacht u een pittig klimmetje.
Klik hier voor de route Hei en bossen van Mossel en Wambuis.

Tien attracties Zak van Zuid-Beveland

Deze route gaat vanuit Goes door het prachtige zeer afwisselende landschap van de Zak van Zuid-Beveland. Vanuit Goes fietst u naar 's Gravenpolder, Hoedekenskerke, Kwadendamme, Oudelande. Ellewoutsdijk, Ovezande en Nisse. Onderweg kunt u tien attracties bezoeken, die we in de routebeschrijving met rood genummerd aangegeven hebben. Het zijn: 1). Uitzicht op Westerschelde bij Paviljoen 'De Steiger'; 2). ’t Wienkeltje van Wullempje in Hoedekenskerke; 3). Bezoek Vlindertuin 'De Berkenhof'; 4). Melkschapenbedrijf 'De Zwaakse Weel'; 5) Een knus winkeltje met koffie- en theetuin in Oudelande; 6). Bezoek Fort Ellewoutsdijk; 7). Bezoek boerderijterras 'De Witte Hoeve', een thee- en koffieschenkerij in Ovezande; 8). Koffie en theeschenkerij 'Jikkemiene' (met heerlijke eigen gebakken koekjes) op het Dorpsplein in Nisse; 9. Kaasboerderij 'Ter Nisse' en 10). Bezoek aan het Trekkermuseum.
Klik hier voor de route Tien attracties Zak van Zuid-Beveland.

Veluws Verleden route

Harderwijk is een gezellige stad met een mooie oude binnenstad. Bijzonder is ook de voormalige Zuiderzeeboulevard met zijn Vischpoort maar ook al zijn terrasjes. Harderwijk staat natuurlijk ook bekend om het Dolfinarium, het grootste zeedierenpark van Europa. De stad bezit een rijke historische en culturele erfenis. Bijna 8 eeuwen oud is de binnenstad en er zijn veel oude gebouwen bewaard gebleven. De stadsmuren zijn nog voor een groot deel intact.
Klik hier voor de Veluws Verleden route.

Terrasjesroute naar de Abdij van Val Dieu

De "terrasjesroute" naar de Abdij van Val Dieu.
Een fietsroute voor de Sportieve fietser. In de route zijn een tien tal beklimmingen opgenomen.
Klik hier voor de Terrasjesroute naar de Abdij van Val Dieu.

Route Terrasje en Bakkie

Deze fietsroute start in Overloon en is in total 47km lang. Deze route is minder geschikt voor de racefiets omdat er over smalle fietspaden wordt gereden. De route voert langs enkele terrasjes alwaar je een bakkie kan doen. Verder gaat de route door de staatsbossen en door natuurgebieden. De volledige routebeschrijving van deze tocht staat op de site van het Dagblad de Limburger.
Klik hier voor de route Terrasje en Bakkie.

Boerderijterrassenfietsroute

Deze Boerderijterrassenfietsroute leidt U door de omgeving van Sinderen, Voorst en Aalten in de Achterhoek. Ze voert langs drie boerderijterrassen, met ieder een geheel eigen sfeer. Wat ze echter allemaal gemeen hebben is de Achterhoekse gastvrijheid. De fietstocht leidt u over niet-alledaagse paadjes en loopt gedeeltelijk door Duitsland. De afstand tussen de terrassen is ca 16 km. U kunt vanaf elke boerderij starten. De route is niet geschikt voor mensen met een scootmobiel in verband met de zandwegen die in de route zijn opgenomen.
Let op: Doordat er een theetuin is gestopt worden er in 2009 geen arrangementen verkocht. De route is nog wel te fietsen maar er kan bij theetuin 'De Brusserie' niet meer gestart en gestopt worden voor een consumptie. Er wordt gewerkt aan een stukje nieuwe route, zodat men dan bij een horecabedrijf in de buurt een stop kan maken.
Klik hier voor de boerderijterrassenfietsroute.

De Dommel: Rode draad door mooi Rooi
Sint Oedenrode wordt ook wel Rooi genoemd en is bekend om zijn klompenindustrie. Deze fietsroute loopt door het gevarieerde landschap in het buitengebied van de gemeente Sint Oedenrode. U kruist regelmatig de rivier De Dommel die als een rode draad door het dorp slingert. Vandaar de naam van deze route: 'De Dommel: rode draad door mooi Rooi'.
De route bevat enkele kortere zandwegen. Ook zitten in de route twee korte oversteekwandelingen. U komt langs enkele cafés (terrassen), die mooi verspreid op de route liggen.
Klik hier voor de route De Dommel: Rode draad door mooi Rooi.

Bossen en heide van West-Brabant
Deze route laat u kennis maken met het mooie West-Brabant: het fraaie natuurgebied De Pannenhoef met bossen en vennetjes, de buurtschap Achtmaal en de prachtige Rucphense en Landendijkse Heide. Start- en eindpunt ligt bij parkeerplaats De Bak, circa 7 km van het centrum van Etten-Leur aan de rand van De Pannenhoef. U fietst over goede berijdbare wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom; alleen in Achtmaal en Rucphen bent u even in de bebouwde kom. Onderweg zijn er verschillende terrassen, cafés en restaurants.
Klik hier voor de route Bossen en heide van West-Brabant. 

Lees ook:
Alle fiets- en themaroutes in Nederland en België.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Reparatie aan je fiets? Doe het zelf!

Hoe plak je een band? Mag je fietsen als er een spaak ontbreekt? Waarom doet mijn licht het niet? Wij hebben drie vaak voorkomende mankementen (en reperaties) op een rij gezet. Band plakken…

Nieuws

Nieuw wereldrecord voor vrouwen: 365 km fietsen in zes uur

365 kilometer, dat is sinds zaterdag het wereldrecord over 6 uur fietsen voor vrouwen. Nieuwe recordhoudster is de Nijmeegse Ellen van Vugt. Ze fietste op een racebaan in de buurt van Aken …

Nieuws

Accu en e-bike: zo werkt dat

Welke accu gaat het langst mee, hoe zit het met het opladen – het zijn veelgestelde vragen als het om de accu van de e-bike gaat. Fietsen123 zet de actuele stand van zaken voor u op een rij…

Nieuws

Fietsen op de verkeerde weghelft? In Duitsland krijgt u een boete

Fietsers in Duitsland mogen niet meer tegen het verkeer in rijden. In 2009 werd het verbod op spookfietsen geschrapt, maar de bepaling is nu weer ingevoerd wegens het grote risico op ongeva…

Nieuws

Winnaars prijsvraag arrangement Hotel Stadskanaal bekend

Heeft u onlangs meegedaan met onze prijsvraag waarbij u kans maakte op een fietsarrangement van Hotel Stadskanaal t.w.v. €300? Dan vindt u hier de uitslag! Wij feliciteren:Mevr Houben,…