Logo Fietsen123

Nieuws

Top 10: de mooiste en verkoelende bosroutes

Tuesday 23 July, 2013

Als het warm is kunt u op de fiets afkoelen in de schaduwrijke bossen. Wist u dat het in de steden nog een paar graden extra warm is? Reden te meer om de buitengebieden op te zoeken. We hebben 10 routes geselecteerd die vooral door de bossen gaan. Zo blijft u lekker fris als het thuis niet meer uit te houden is.

Bekendelleroute, Gelderland

Deze schitterende route, vanuit Aalten door de Gelderse Achterhoek, gaat door uniek en beschermd natuurgebied met Landgoed 't Walfort en bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. Verder laat het ons het coulissenlandschap met zijn weilanden en bosschages in al zijn schoonheid zien. U doet het bekende en mooie boekendorp Bredevoort aan en kunt ook de Berenschot's Watermolen in Het Woold bezoeken.
Klik hier voor de Bekendelleroute

Route Leusderheide en Soesterberg, Utrecht

Deze route brengt u vanaf Station Amersfoort in de bossen van De Treek, langs de Leusderheide en in de bossen rond de Pyramide van Austerlitz. Het laatste deel gaat door de bossen en duinen van Soestduinen en Soest terug naar het NS-station Amersfoort. U fietst over goed begaanbare fietspaden. In deze mooie, bosrijke route zitten enkele pittige klimmetjes, maar daarna ook weer prettige dalingen.
Klik hier voor de route Leusderheide en Soesterberg

Planken Wambuis en Ginkelse Heide, Gelderland

Deze fietsroute gaat door een prachtig deel van de Veluwe: het Planken Wambuis en de Ginkelse Heide. U fietst vooral door bossen en heide, komt langs de Schaapskooi van Ede en ziet tot slot het bekende Nationaal Sport Centrum 'Papendal'. Kortom, een mooie en afwisselende tocht, met af en toe een pittig klimmetje.
Klik hier voor de fietsroute Planken Wambuis en Ginkelse Heide

Vallei, boer en bos, Gelderland

De route loopt door Barneveld, Stoutenburg, Leusden, Woudenberg en Achterveld. Het is een fraaie combinatie van boerderijen in de Gelderse Vallei, bossen ten zuiden van Amersfoort en het Valleikanaal.
Klik hier voor de fietsroute Vallei, boer en bos

Route De Lage Vuursche (via Eemlijn), Utrecht

Deze fietsroute is een rondrijdroute die u door de prachtige bossen van 'de Lage Vuursche' voert. U arriveert met de fietsboot Eemlijn vanuit Amersfoort (rond 11.30 uur) in Baarn en fietst dan ongeveer 26 km langs o.a. Kasteel Groeneveld, door de bossen van 'De Lage Vuursche' en langs het 'Pluismeer'om tenslotte met de Eemlijn om 16.00 uur terug te varen naar Amersfoort.
Klik hier voor de Route De Lage Vuursche

Kasteel Rosendaelroute, Gelderland

Deze prachtige fietsroute gaat vanuit Beekbergen via Loenen en via de bossen en heide van de Loenermark en Nationaal Park De Veluwezoom naar Kasteel Rosendael in Rozendaal. U keert daarna via de bossen en heide (en eventueel de Posbank!) door Nationaal Park De Veluwezoom terug naar Loenen en Beekbergen. De route is vrij pittig wat betreft beklimmingen en is een echte bos en heideroute!
Klik hier voor de Kasteel Rosendaelroute

Rondje Kromme Rijn, Utrecht

Deze route gaat door het mooie landschap van de  Kromme Rijn met zijn afwisselend groen: weilanden, parkbossen, beken, moerassen, landhuizen en kastelen. Maar ook met zijn fruitbomen, vooral in en rond  't Goy. U vertrekt vanuit Driebergen en doet achtereenvolgens de volgende plaatsen aan: Langbroek, Cothen, 't Goy, Werkhoven en Sterkenburg. In de routebeschrijving wordt regelmatig aangegeven, hoeveel km u (bij benadering!) hebt gefietst en welke dorpen u binnen fietst. Extra mooi in de bloesemtijd!
Klik hier voor het Rondje Kromme Rijn

Door koninklijke bossen en heide, Gelderland

Deze prachtige fietsroute voert u door de bossen van de Koninklijke Houtvesterij Het Loo, langs de kroondomeinen en door het glooiende, bosrijke stuwwallandschap. Een gebied dat rijk is aan wild. Wanneer u in de ochtend- of avondschemering fietst maakt u een grote kans een everzwijn te ontdekken. Recente historie ontwaart u bij het monument voor joodse onderduikers, die in het dichte bos ('Het verscholen dorp') hun toevlucht zochten.
Klik hier voor de fietsroute Door koninklijke bossen en heide

Nationaal Park Dwingelderveld, Drenthe

U fietst een schitterende route met veel afwisseling door en rond het Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe. Dit is één van de fraaiste heidegebieden van Nederland. Uitgestrekte heidevelden en bossen worden afgewisseld door vennen, plassen, graanakkers en weilanden. Ook in cultuurhistorisch en archeologisch opzicht is het Dwingelderveld uniek. Oude boerderijen, schaapskooien en grafheuvels verwijzen naar een rijk verleden. Het Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van Noord-West-Europa.
Klik hier voor de fietsroute Nationaal Park Dwingelderveld

Door de Brabantse en Antwerpse Kempen, Noord-Brabant

Een afwisselende fietstocht van ongeveer 40 km door de Brabantse en Antwerpse Kempen. U fietst langs het water, door de bossen, over heidevelden en door karakteristieke dorpjes zoals Postel.
Klik hier voor de fietsroute Door de Brabantse en Antwerpse Kempen