Logo Fietsen123

Nieuws

Swapfiets breidt verder uit in Europa

Thursday 2 July, 2020

De herkenbare blauwe band van Swapfiets kleurt straks ook de straten van Londen, Milaan en Parijs. Tegelijkertijd voegt het bedrijf, dat bekend is van het fiets- en service abonnement met de blauwe voorband, nieuwe elektrische vervoersmiddelen toe aan het abonnementsmodel.

Swapfiets was buiten Nederland al actief in België, Duitsland en Denemarken. Het bedrijf werd in 105 opgericht door een groep studenten en is inmiddels een van de grotere spelers op het gebied van “micro-mobiliteit”, zoals het bedrijf het zelf noemt.

Zo werkt Swapfiets

Voor 15 euro per maand krijg je een fiets ter beschikking. Die fiets is dan van jou. Dat is gelijk het verschil met bijvoorbeeld een OV-fiets, die echt van de NS is en blijft. Krijgt je Swapfiets een lekke band? Dan kun je hem meteen inruilen voor een ander exemplaar.

Swapfiets e-bike

De fiets is tot nu toe de meest efficiënte en duurzame keuze voor wie individueel wil reizen. Maar de fiets is niet voor iedereen de allerbeste optie, bijvoorbeeld door de afstand van woon-werkverkeer of voor de ‘first en last mile’ bij reizen met het openbaar vervoer. Om dat probleem in met name steden aan te pakken, komt Swapfiets met elektrische alternatieven, van een e-bike tot een elektrische step en scooter. Alle fietsen blijven op abonnementsvorm beschikbaar.

Bron: Swapfiets.nl