Logo Fietsen123

Nieuws

Steeds meer routes ook als GPS-route beschikbaar!

Saturday 20 December, 2003

Alle GPS-fietsroutes, die in Nederland en België op internet zijn gepubliceerd, hebben we verzameld op onze pagina GPS-fietsroutes in Nederland, België en Wereldwijd. U vindt er al ruim 360! Verschillende van de volledig beschreven fietsroutes op onze site zijn nu ook als GPS-route beschikbaar. In dat kader zijn we een samenwerking aangegaan met de mooie site GPStracks van GPS-kenner Ronald Merema. In het blad ' Fiets' van 31 oktober 2003 verscheen een boeiend artikel over zijn activiteiten.

De nieuwste volledig beschreven fietsroutes, die nu ook als GPS-route beschikbaar zijn:

* Route Friesland Fietsland

Een prachtige fietstocht door het mooie Friesland met als start de Friese hoofd- en hofstad. Deze mooie fietsroute vanuit Leeuwarden door het Noorden van Friesland is 56 km lang.

Klik hier voor de volledig beschreven fietsroute Friesland Fietsland, waarop ook de link naar de GPS-fietsroute is aangebracht.

* Boeren-, Vallei- en Grebbelinieroute

De route 'Boeren-, Vallei- en Grebbelinieroute' is een mooie tocht vanuit Ede met van alles wat: gewone wegen, zandwegen, fietspaden en dijkjes. U fietst door de plaatsen Ederveen, Renswoude, Scherpenzeel en langs Lunteren. De route is ons aangeboden door de heer en mevrouw Wiegers. Deze route is nu dankzij GPStracks ook als GPS-route te downloaden. U fietst 39 km.

Klik hier voor de volledig beschreven Boeren-, Vallei- en Grebbelinieroute, waarop ook de link naar de GPS-fietsroute is aangebracht.

*Dorpen rond het Deurzerdiep

Ab en Roely Camphuis maakten verschillende fietsroutes door het prachtige Drente. 'Fietsen Eén Twee Drie' mag ze integraal publiceren. De route 'Dorpen rond het Deurzerdiep' gaat naar Ekehaar, Rolde, Balloo, Deurze en Grolloo. U kruist verschillende keren het Deurzerdiep. Het Deurzerdiep is een onderdeel van het prachtige stroomdallandschap van de Drentse Aa. De tocht is 39,8 km lang.

Klik hier voor de volledig beschreven fietsroute Dorpen rond het Deurzerdiep, waarop ook de link naar de GPS-fietsroute is aangebracht.

* Route Posbank

Edward Sackman fietste de volledig beschreven 'Route Posbank' (65 km) en actualiseerde de beschrijving. Tegelijkertijd maakte hij er ook een GPS-Track van, die samen met GPS-Tracks wordt gepubliceerd. De route gaat over verharde fietspaden en wegen en door bos en over de heide. Er zijn enkele stukken waar flink moet worden geklommen. Er wordt veelal over fietspaden gefietst die niet voor gemotoriseerd vervoer toegankelijk zijn. Via het dorp Dieren gaat u per veer over de IJssel. Vandaar fietst u over de verkeersvrije dijk langs de IJssel via Doesburg naar Westervoort. Van hier rijdt u door Arnhem terug naar Oosterbeek.

Klik hier voor de volledig beschreven fietsroute Posbank, waarop ook de link naar de GPS-fietsroute is aangebracht.

* Mentermolenroute

GPStracks fietste onze volledig beschreven fietsroute 'Mentermolenroute' en maakte er een GPS-Track van. De MenterMolenroute brengt u bij de mooie molens van de gemeente Menterwolde. De route is, naar uw eigen keuze, 30 of 40 kilometer lang. De kortere route gaat door Noordbroek; de langere ligt buiten de bebouwde kom. U doet de plaatsen Zuidbroek, Noordbroek, Slochteren en Froombosch aan. De start van de route ligt in Zuidbroek, in de gemeente Menterwolde, genoemd naar het historisch stroompje, de Menter A. Vandaar de naamgeving van deze route, die verder voor zich spreekt. Deze route is ons destijds aangeboden door Jan Dijkhuis.

Klik hier voor de volledig beschreven Mentermolenroute, waarop ook de link naar de GPS-fietsroute is aangebracht.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Wachttijd voor nieuwe fiets loopt flink op

Dat de fiets een populair vervoersmiddel is, zien we in de afgelopen maanden tijdens de coronacrisis maar al te goed. De vraag groeit bij alle fietsbedrijven en daarmee ook de wachttijden. …

Nieuws

‘Slimme fiets’ moet valpartij voorkomen

In een poging het aantal fietsongevallen tegen te gaan, hebben onderzoekers van de TU Delft een fiets ontwikkeld die niet kan omvallen. Hoe werkt dat? In 2018 kwam een recordaantal fietsers…

Nieuws

Handig fietsgereedschap voor onderweg

Soms zit het tegen op de fiets. Er begint iets te rammelen, je stuur gaat loszitten of je band loopt leeg. Gelukkig is het vaak makkelijk zelf op te lossen met het juiste gereedschap. Kunst…

Blog

Bert blogt: nagenieten

Zoals jullie wel weten fotografeer ik veel en graag. Inmiddels staat mijn werk zelfs te koop op de website van een heuse winkel die zorgt voor het drukwerk, inlijsten en verzending. Natuurl…

Nieuws

Maak kans op een Stella e-bike t.w.v. €2.199!

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Fietsen123 en maak kans op een Stella e-bike t.w.v. €2.199! Moeiteloos fietsen, zelfs met wind tegen of een heuvel op? Dat lukt gegarandeerd met d…