Logo Fietsen123

Nieuws

Snelmodus VanMoof e-bikes in EU aangepast

Thursday 5 November, 2020

Fietsmerk VanMoof gaat de snelheid van nieuwe e-bikes met trapondersteuning tot 32 km/u aanpassen in de EU. De normale e-bikes kunnen straks tot 25 km/u.

De e-bikes van VanMoof kun je instellen op een Europese stand en een Amerikaanse stand. Een snelheid van maximaal 32 km/u is in de VS toegestaan, maar in Europa niet. Hier mag een ‘gewone’ e-bike niet sneller dan de 25 km/u grens gaan, tenzij het een speed pedelec is. Voor een speed pedelec gelden andere regels: deze fietsen mogen tot maximaal 45 km/u rijden, een helm en een (bromfiets)rijbewijs zijn verplicht en de bestuurder moet WA-verzekert zijn.

Update in app

VanMoof werkt aan een software update om de wissel in het aantal kilometers door te voeren. Gebruikers krijgen in de VanMoof app een waarschuwing, waarin duidelijk wordt gemaakt wat de nieuwe regels worden.

Boetes

In Duitsland worden boetes uitgedeeld voor e-bikes met een hogere snelheid van 25 km/u. Ook in Nederland kan het zijn dat deze boetes worden ingevoerd, maar concrete plannen hebben we nog niet.

Andere merken

Andere merken die ook een ‘snelle stand’ hadden, zijn Cowboy (België) en Ampler (Estland). Beide merken hebben de stand geschrapt en hun regels aangescherpt.

Bron: RTL Nieuws