Logo Fietsen123

Nieuws

NS zorgt ervoor dat je je fiets sneller kunt stallen

Thursday 12 August, 2021

Iedere treinreiziger kent het wel: haasten en vliegen naar de trein, je fiets stallen en dan op de laatste minuut nog de trein missen. Vervelend! Dit wordt binnenkort verleden tijd, het stallen van je fiets kan namelijk sneller dankzij een nieuw in- en uitchecksysteem.

Sinds 10 augustus is het nieuwe systeem beschikbaar op het Amstelstation in Amsterdam. Hoe werkt het? Bij aankomst ga je naar binnen met een speciale tag die een medewerker van de stalling plaatst op je voorvork. De fietstag is gekoppeld aan je ov-chipkaart zodat je meteen door kan lopen met je fiets. Voor wie een abonnement heeft is de fietstag gratis. Deze tags zijn eerder al getest door reizigers en daaruit werd geconcludeerd dat deze innovatie ervoor zorgt dat er sneller gereisd kan worden en je de trein dus niet meer hoeft te missen.

Later in augustus zal deze innovatie elders in Amsterdam ook ingevoerd worden. Het Leidseplein, Beursplein en de Reguliersdwarsstraat beschikken dan ook over deze manier van fietsenstallen en later dit jaar zal het ook bij de stations Amsterdam Zuid en Tilburg ingevoerd worden.