Logo Fietsen123

Nieuws

Nieuwe fietsgidsen, fietsboeken en fietskaarten

Tuesday 22 June, 2010

Buijten en Schipperheijn Recreatief is een actieve uitgever op het gebied van fietskaarten en fietsroutes. Het publiceert een drietal nieuwe uitgaven. Lannoo is al even actief en publiceert een serie 20X. Recent verschenen twee nieuwe uitgaven. Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) publiceert een gloednieuwe fietsknooppuntenkaart. De ANWB geeft sinds kort niet alleen kaarten en boeken, maar zelfs een heuse fietsplanner op DVD uit.  CITO-plan heeft zojuist ook weer een nieuwe fiets/toeristenkaart gepubliceerd. Hierna een overzicht van al deze recente uitgaven.

Nieuwe dvd: ANWB Fietsplanner Nederland

De ANWB introduceert de Fietsplanner Nederland. De Fietsplanner bevat het volledige, nieuwe ANWB-kaartwerk op schaal 1:50.000. Met de dvd heeft de gebruiker meteen de gehele 20-delige ANWB-fietskaartserie in huis. Het kaartwerk is up-to-date, landsdekkend en bevat niet alleen alle fietspaden, fietsknooppunten, LF-routes en paddenstoelnummers, maar ook informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen onderweg. Ook kan de fietser in- en uitzoomen op het kaartbeeld. Met de dvd kan de fietser thuis achter de computer eindeloos fietsroutes uitstippelen en zo de ideale route bepalen. Daarnaast staan er 75 reeds uitgestippelde eendaagse rondjes op de dvd, met een routebeschrijving.  De fietser kan de gekozen route eenvoudig uitprinten in verschillende vormen: een overzichtskaart, een gedetailleerde kaart en een routebeschrijving. Zelfs de knooppuntvolgorde is te printen in de vorm van een knooppuntkaartje voor de Bikepointer. Bezitters van een gps-apparaat kunnen gps-tracks exporteren èn importeren. De ANWB Fietsplanner Nederland  kost € 49,95 (ANWB-ledenprijs € 47,50). (ISBN 9789018028541)

Fietsknooppuntenkaart ‘Antwerpen en omgeving’

De gloednieuwe fietsknooppuntenkaart 'Antwerpen en omgeving' zet de stad Antwerpen centraal. U kunt zelf een tocht langs het fietsknooppuntennetwerk samenstellen of een van de kant-en-klare suggesties uitproberen, waaronder een rondje Linkeroever, een lus langs de mooiste parken in en rondom Antwerpen en een verkenning door het havengebied. Met behulp van de kaart stippelt u bovendien talloze fraaie fietslussen richting Scheldeland, Antwerpse Kempen of Oost-Vlaanderen uit. De kaart bevat eveneens info over fietsverhuur en rondleidingen per fiets. Kortom, dé kaart voor wie in Antwerpen woont en er met de fiets op uit wil of voor wie een weekendje wil komen fietsen in de regio Antwerpen. Prijs: € 5, -  Uitgave: TPA: Toerisme Provincie Antwerpen

Alle fietsroutes van Nederland

De fietsgids 'Alle fietsroutes van Nederland' biedt een overzicht van ruim 3.500 recreatieve fietsroutes, die in druk, maar ook op internet worden gepubliceerd. Alle bestaande routes worden per provincie en per uitgever beschreven. Ook de fietsroutes van Fietsen123 staan in de gids kort opgesomd. Daarnaast worden 'de 25 mooiste fietsroutes van Nederland' gepubliceerd aan de hand van knooppunten en met een routekaart. Auteur  van deze inmiddels vierde en geheel herziene editie is Bas van der Post. Het is een paperback van 96 pagina's. Uitgeverij Buijten en Schipperheijn Recreatief. Prijs: € 13,90. (ISBN 9789058812421)

Landelijke Fietsatlas

De 'Landelijke Fietsatlas' bevat een overzicht van niet minder dan bijna 200 kaarten, waarop alle - tot nu toe aangelegde - provinciale en regionale knooppunten in Nederland staan vermeld, evenals de Landelijke Fietsroutes (LF-routes). Ook zijn er Bed&Breakfast-adressen vermeld. Maar ook met informatie over het landschap, bezienswaardigheden, musea, horeca . Een plaatsnamenregister completeert deze 5e editie met kaarten op een schaal van 1:100.000. Auteur is John Eberhardt. Uitgeverij Buijten en Schipperheijn Recreatief. Prijs: € 24,90. (ISBN-139789058812933)  De twee andere delen uit deze serie zijn: Noord-Nederland en Zuid-Nederland. Beiden: 1:100.000 en prijs: € 14,90.

IJsselroute: 11 fietsrondritten

Deze gids leidt langs de beide oevers van de Gelderse IJssel. De route is onderverdeeld in 11 fietslussen (via knooppunten) en 7 wandelkaarten. Zo kun je allerlei combinaties rijden, van een korte tot een lange rit. Ze zijn vanaf veel NS-stations gemakkelijk te bereiken. De gids telt 19 overzichtskaarten. De routegids is ook goed te gebruiken als 'navigator'  voor de LF3 Hanzeroute. Auteur is Diederik Mönch. Uitgeverij Buijten en Schipperheijn Recreatief. Prijs: € 13,90  (ISBN: 9789058814074) 

20x logeren & fietsen in (Belgisch) Limburg

In deze paperback met veel kleurenfoto's nermen twintig bijzondere fietsroutes u mee naar de kindvriendelijke Kempen waar ooit de steenkoolmijnen een grote rol speelden, naar het glooiende Haspengouw met haar bloesems en fruit, naar de groene parel Voeren en naar het vlakke Maasland met haar bijzondere regenrivier. Bij elke route worden twee logies voorgesteld, elk met een uniek aanbod en een eigen verhaal. En natuurlijk allemaal ingesteld op het ontvangen van fietsers. Bij de routes wordt gebruik gemaakt van het fietsknooppuntennetwerk, dat zijn oorsprong vindt in Limburg en nu al vijftien jaar bestaat. Auteur: Hilde Smeesters. Uitgeverij Lannoo B.V. Prijs: € 15.95  (ISBN 978 90 209 8970 0)

20 x logeren & fietsen net over de Nederlandse grens

U hoeft niet ver de grens over te gaan om echt het gevoel te krijgen in het buitenland te zijn. Heuvelland, prachtige oude steden met gezellige markten, eenzame abdijen en imposante waterburchten. In dit boekje wordt u getrakteerd op twintig fietsroutes in de tien mooiste gebieden van België en Duitsland, binnen één uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Auteur: Frank Maas.  Uitgeverij Lannoo B.V. Prijs: € 15,95 (ISBN 9789089891617)

Zuid-Holland-Midden op de fiets

Er is weer een nieuwe fiets-/toeristenkaart bij Cito-plan verschenen: 'Zuid-Holland-Midden op de fiets'. Het kaartbeeld omvat een uitgestrekt gebied inclusief Alphen a/d Rijn, Bodegraven, Bollenstreek, Delft, Den Haag, Gouda, Hoofddorp, Krimpenerwaard, Leiden, Rotterdam (ten noorden van de Nieuwe Waterweg), Schiphol, Westland en Zoetermeer. Het is de derde uitgave uit de serie fietskaarten waarvan eerder de delen 'Stadsregio Amsterdam op de fiets' en 'Stadsregio Rotterdam op de fiets' uitkwamen. De nieuwe uitgave is qua schaal en weergavestijl vergelijkbaar met de andere twee delen uit de serie en sluiten met een kleine overlap mooi op elkaar aan. Het is de eerste kaartuitgave waarop ook het nieuwe knooppuntennetwerk van de omgeving Gouda / Boskoop / Reeuwijkse Plassen staat vermeld. Overigens is ook het fietsnetwerk van de Krimpenerwaard - dat gebaseerd is op kleurroutes - op de kaart vermeld. Uitgever: Cartografisch instituut Cito-plan bv Prijs: € 6,50  (ISBN: 978-90-6580-2217)

Link

* Onze Fietsen123winkel met alle fietsgidsen, fietskaarten, fietsboeken en fietsplanners