Logo Fietsen123

Nieuws

Nieuwe bewegwijzerde Berkelfietsroute

Thursday 22 September, 2005

De Achterhoek is een bijzondere cultuurtoeristische fietsroute rijker. Namelijk een bewegwijzerde fietsroute tussen vestingstad Lochem en Hanzestad Zutphen langs De Berkel. De bewegwijzerde Berkelfietsroute verbindt vier TOP's (TOP staat voor: Toeristisch Overstap Punt) in Lochem, Warnsveld, Zutphen en Almen met elkaar, is 44 kilometer lang en kan worden ingekort tot 22 of 28 kilometer. (Ook is er trouwens een nieuwe wandelroute over de Paaschberg.)

Bij alle vier de TOP's kan de route worden gestart. Natuur en cultuur worden op aantrekkelijke wijze met elkaar gecombineerd. Hemelsbreed liggen vestingstad Lochem en Hanzestad Zutphen slechts 15 km van elkaar. Ertussen ligt een afwisselend landschap: het riviertje de Berkel, een aantal landgoederen zoals de Velhorst, een groot bosgebied Het Grote Veld, landbouwgronden en natuurgebieden. Dit landschap kent een rijk verleden. Activiteiten in met name de landbouw en de handel hebben hun sporen in het landschap nagelaten.

In het routeboekje van 20 pagina's wordt informatie gegeven over 15 karakteristieke cultuurhistorische bezienswaardigheden en bijzondere landschapselementen. De routebeschrijving start bij TOP De Zonnebloem, Zutphenseweg 103, Lochem, tel. 0573-25 17 45. Hier is ook de routefolder voor 3,95 Euro te koop. De routefolder is tevens verkrijgbaar bij de overige TOP's aan de Berkelfietsroute en bij de VVV's in de Achterhoek. Meer informatie en/of de routes bestellen is mogelijk bij de VVV/ANWB in Lochem, tel. 0573-25 18 98, www.vvvlochem.nl .