Logo Fietsen123

Nieuws

'Nietjes' beveiligen fiets tegen diefstal

Monday 16 January, 2006

Ton van Heugten is niet alleen ex-wereldkampioen zijspancross, maar ook uitvinder. Zijn nieuwste idee is het 'nietjessysteem' om fietsen tegen diefstal te beschermen. Van Heugten is al twaalf jaar bezig met uitvindingen, die diefstal van motoren, boten en nu dus ook fietsen moeten voorkomen.

Nietjes

Zoals bekend worden er in Nederland per jaar gemiddeld zo'n 800.000 fietsen gestolen. Daar moet dus wat aan gedaan worden. De uitvinding van Ton van Heugten wil hieraan bijdragen. Hij noemt het zelf een systeem met 'nietjes'. Eenvoudig gezegd, zijn dit aanbindbeugels, die uit buizen/palen in de grond komen. Deze kun je bevestigen aan je bestaande fietsslot van Axa. Doorknippen is onmogelijk, want de 'nietjes' zijn van gehard staal.

Website

Op zijn website legt Van Heugten het nietsjessysteem voor de meer technisch onderlegden onder ons als volgt uit. 'Via de veel gebruikte aanbindbeugels (de z.g. 'nietjes') zijn we er in geslaagd een anti-diefstal systeem in de buis te construeren. Deze bestaat uit een ketting van 10 mm gehard staal met in de staanders van de buis een contra gewicht. Deze zorgt dat de ketting niet blijft hangen. Aan het andere uiteinde zit een koppelstuk met oog, die geringd kan worden door het ringslot (AXA). Tevens is in een van de schakels van de ketting een insteekpin geconstrueerd, waardoor men ook gebruik kan maken in de opening van het kabelinsteek van het slot. Door deze beide aan te sluiten aan het slot, heeft men een dubbele beveiliging en is het voor de dief onmogelijk om de fiets te stelen. En zorgt voor een maximale preventie. Er zijn dus geen extra sloten nodig!!!'

Productie

Van Heugten heeft een producent Metaplus in Alphen aan de Rijn gevraagd de productie van het nietjessysteem te verzorgen. Het bedrijf is gespecialiseerd in o.a. hekwerken en straatmeubilair.

Link

* Meer informatie over fietssloten en fietsdiefstal