Logo Fietsen123

Nieuws

Niet te missen routes in de Kop van Noord-Holland, met Winactie!

Monday 17 June, 2024

Trek eropuit in de Kop van Noord-Holland en ontdek per fiets het veelzijdige en natuurrijke landschap. Zo fiets je door de duinen, langs de stranden via de uitgestrekte polders naar die typisch Hollandse dorpjes waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan. Langs alle routes vind je wel een terrasje om wat te drinken of lekker te lunchen. Een dagje fietsen is natuurlijk leuk, nog leuker is het om een meerdaagse fietstocht uit te stippelen en onderweg in een B&B of hotel te overnachten. Ontdek de authentieke streek met deze niet te missen routes (link onderaan de pagina).

Hollands Kroon route (50 km)

Deze route neemt je mee langs Den Oever en Wieringerwaard. Wieringerwaard lag ooit aan de Zuiderzee, maar is nu een pittoresk dorpje midden in de polder. Je ziet hier het Witte Kerkje uit 1865. Ook fiets je een stukje door het Robbenoordbos.

Afstaptip - Kakelverse vis uit Den Oever en zicht op de vissershaven bij restaurant Basalt.

Stelling Den Helder (29 km)

Fiets langs de marinebasis van de Koninklijke Marine en breng een bezoek aan één van de drie forten. Zij maken onderdeel uit van de Stelling Den Helder. Die werd vanaf 1810 gebouwd in opdracht van Napoleon ter verdediging van aanvallen uit zee.

Afstaptip - De forten Kijkduin (met Noordzee-aquarium), Erfprins en Westoever.

Rondje Schagen (61 km)

Startpunt van deze route is Callantsoog. Hier vandaan fiets je naar de kleine weidemolen De Zwaan dat een bijzonder uiterlijk heeft met zijn twee wieken. Hierna ga je door naar de plaatsen Schagerbrug, Sint Maarten, Tuitjenhorn en ’t Zand.

Afstaptip - Het Van Blanckendaell Park en het Museum Historisch Harenkarspel in Tuitjenhorn.

Langs de kust bij Petten (21 km)

Dwaal door de duinen en geniet van het uitzicht op de Noordzee. De heidevelden, die ook in dit gebied te vinden zijn, zijn uniek in combinatie met de duinen. Aan de andere kant van het duingebied bieden akkers, duinen en bossen volop variatie.

Afstaptip - Bekijk orchideeën, vlinders en vogels in natuurgebied het Zwanenwater.

Genieten op Wieringen (26 km)

Vanaf het voormalige eiland Wieringen heb je mooie uitzichten over de laag gelegen polders, het Amstelmeer, het IJsselmeer en de Waddenzee. Ook fiets je een stukje door het Robbenoordbos dat in de jaren dertig werd aangeplant met eiken, elzen en beuken.

Afstaptip - Het natuurgebied Vatrop is een mooie plek om vogels te spotten.

Rondje cultuur & natuur (33 km)

Ontdek het gevarieerde landschap van Noord-Holland. Deze tocht is onderdeel van een fiets/kanoroute die de stad Den Helder verbindt met Julianadorp. Een mooie route die je dwars door een landelijk gebied voert. Onderweg kom je diverse musea tegen.

Afstaptip - Het Nationaal Reddingmuseum en het Marinemuseum.

Win

Maak kans op een volledig verzorgd verblijf voor de hele familie in de Kop van Noord-Holland! Het arrangement bestaat uit:

  • een midweek in een groot vakantiehuis voor 12 personen in Callantsoog van LekkerNaarZee.
  • huurfietsen van Piet van der Ploeg Tweewielers.

Doe mee. Klik hier! De actie loopt t/m 31 juli 2024.

Meer informatie

Kijk voor alle fietsroutes en afstaptips in de Kop van Noord-Holland op visitkopvanholland.nl