Logo Fietsen123

Nieuws

Mooie langeafstandsfietsroutes in Duitsland

Thursday 15 March, 2012

Vrijwel geen enkel ander land in Europa biedt zoveel mogelijkheden voor fietsvakanties als Duitsland. Het telt meer dan 200 langeafstandsfietsroutes (samen zo’n 70.000 kilometer!) en talloze kortere, goed onderhouden routes. U fietst langs de boeiendste plekken van stedelijke regio’s en door unieke natuurlandschappen. Door zijn centrale ligging in Europa is Duitsland een internationaal geliefd fietsvakantieland.

Bovendien kunt u uw fiets voordelig meenemen in de treinen van de Deutsche Bahn. Populaire klassiekers onder de langeafstandsfietsroutes zijn de Weser-Radweg die de mars-, veen- en geestgronden in de omgeving van de Hanzestad Bremen met het Weserbergland verbindt, of de Tauber Altmühl Radweg door het idyllische natuurpark Altmühltal.

De klassieke Donauradweg van oost naar west brengt fietsliefhebbers van Oostenrijk naar Duitsland. En op de Rhein-Radweg van Andermatt via Freiburg en Keulen naar Rotterdam, komen fietsers uit Zwitserland, Frankrijk en Nederland elkaar tegen.

-Advertorial-
Fantastische fietsaanbiedingen
In Duitsland kunt u heerlijk fietsen - en nu ook nog eens extra voordelig! Nieuwsgierig? Klik hier en bekijk de aanbiedingen!
Lees meer

Hieronder een beschrijving van een aantal van de mooiste routes per regio. Op www.germany.travel kunt u meer en gedetailleerde routebeschrijvingen vinden. De folder met alle routes met ook de hieronder beschreven routes vindt u hier (scroll naar "Duitsland per fiets ontdekken")

Thüringen, "Herkules-Wartburg-Radweg", het hart van Duitsland (215 km, rondtocht)
Fietsen in het midden van Duitsland: Kassel is het geografische middelpunt van Duitsland. De Herkules-Wartburg-route leidt van het Herculesmonument bij Kassel naar kasteel de Wartburg in Thüringen.

Mecklenburg-Vorpommern, "Mecklenburgischer Seen-Radweg" (640 km)
Water waarheen je ook kijkt: meer dan duizend meren vormen het Mecklenburgs Merenplateau – een regio die in Duitsland ongeëvenaard is. De Mecklenburgische Seen-Radweg loopt midden tussen de meren door tot aan de Oostzee. Startpunt: Lüneburg | Eindpunt: Wolgast.

Niedersachsen, "BahnRadRoute Weser-Lippe" (305 km)
Van de Weser naar het gevarieerde Oostwestfalen, met veel mogelijkheden om onderweg in de trein te stappen. De BahnRadRoute eindigt in Paderborn, dat met zijn bezienswaardigheden een waardig sluitstuk is van deze afwisselende fietsroute. Startpunt: Bremen | Eindpunt: Paderborn.

Brandenburg, "Havel-Radweg", Vorstelijk fietsen (385 km)
De Havel stroomt door drie deelstaten en neemt daar alle tijd voor. Dat geeft u de gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de natuur en van de Pruisische kastelen. Startpunt: Nationaal park Müritz, Eindpunt: Monding van de Elbe/ Gnevsdorf.

Bayern, "Paneuropa-Radweg", Eurovisie
Europa wordt een steeds hechtere eenheid. Vanuit die gedachte is de Paneuropafietsroute opgezet: door bestaande fietsroutes met elkaar te verbinden, is een route gecreëerd van Parijs naar Praag. Het Duitse deel van deze route voert door Baden-Württemberg en Beieren.

Chiemsee-Alpenland, "Donauradweg", beroemde rivier (609 km)
De Donau: veelbezongen, geëerd door componisten en onderwerp van talloze legendes. Op de Donauradweg ervaart u zelf waarom deze rivier van oudsher de mensen zo geïnspireerd heeft. Startpunt: Donaueschingen,  Eindpunt: Passau.

Rheinland-Pfalz, "Rhein-Radweg", Rhein ins R(h)ein fietsplezier (330 km)
Om de Rijn zijn talloze sagen en mythen geweven. Waar of niet – wie weet? Maar wanneer je langs de rivier fietst tussen Wörth en Remagen, krijg je vrij vaak het gevoel vanuit de ooghoek een gouden schittering te zien. Startpunt: Neuburg am Rhein, eindpunt: Remagen.

Nordhessen, "BahnRadweg Hessen", Vrij baan voor de fiets! (245 km)
De perfecte aansluiting: de BahnRadweg Hessen bestaat uit een aantal fietsroutes over voormalige spoorwegtracés. Het is een route voor ontspannen fietsplezier, rijk aan natuur en cultuur. Startpunt: Hanau. Eindpunt: Bad Hersfeld.

Saarland, "Saarland-Radweg", Kleine deelstaat, grote ronde (362 km, rondtocht)
Het Saarland is een fietsgebied vol variatie: spectaculaire natuur, tochtjes naar Frankrijk, pittige hellingen en vlakke rivierdalen. De Saarland-fietsroute is ideaal om deze streek te ontdekken.

De folder met alle routes met ook de hierboven beschreven routes vindt u hier (scroll naar "Duitsland per fiets ontdekken"