Logo Fietsen123

Nieuws

Magische Fietsnieuwsbrief verschenen!

maandag 27 december, 2004

De nieuwe Fietsnieuwsbrief van januari 2005 is vandaag verschenen

Vijf blijkt voor deze nieuwsbrief een magisch getal.

Het is namelijk het 35ste nummer uit de vijfde jaargang in het jaar 2005!

De Fietsnieuwsbrief gaat uitvoerig in op de vernieuwingen en nieuwe rubrieken, die Fietsen Eén Twee Drie op haar website heeft aangebracht. Aandacht is er voor het feit, dat de site de grens van 1800 fietsroutes is overschreden. De nieuwste volledig beschreven en GPS-routes worden voor het voetlicht gebracht.

Opvallend is het aantal berichten in het Actueel Fietsnieuws. Het varieert van nieuws over fietsroutes vanuit de randgemeenten rond Antwerpen naar de binnenstad tot het oprukken van de bakfiets en van een nieuwe methode van fietsendiefstal tot informatie over de nieuwe sport Aqua Spinning.

De Oostkantons in België worden in navolging van Limburg uitgeroepen tot een 'nieuw Belgisch fietsparadijs'. De tien genomineerde fietsenzaken voor de prestieuze titel 'Fietsenzaak van het Jaar 2005' worden gepresenteerd.

Fietsvakanties krijgen speciale aandacht. 'In januari worden al vaak de eerste ideeën ontwikkeld. Vandaar, dat wij een aparte rubriek met speciale informatie hierover hebben samengesteld'.

Twee bijzondere websites zijn uitgeroepen tot de maandelijkse 'Bijzondere fietstip' (voor december 2004 en januari 2005).

De uitslag van de fietspoll over fietsendiefstal en de nieuwste fietspoll over de aangifte van diefstal bij de politie leggen nog eens de vinger bij een zere plek in onze samenleving, nl. dat per jaar honderdduizende fietsen in Nederland en België worden gestolen en dat de opsporing ervan veel te wensen over laat.

Uit de Fietsnieuwsbrief blijkt ook, dat de rubriek 'Actuele Fietsagenda' zich ontwikkeld heeft tot een veel bezochte informatiebron voor fietstochten, fietsdriedaagsen, fietsvierdaagsen en fietsbeurzen. Dit jaar is de rubriek meer dan 60.000 keer geraadpleegd door ruim 50.000 bezoekers. Nu al staat de rubriek vol met tochten, die in 2005 gehouden gaan worden.

Populair en uniek is ook de rubriek Fietsenwinkels, 'uitgegroeid tot het grootste en meest volledige overzicht van fietsenwinkels in Nederland en België'. U vindt er al 521 fietsenzaken per plaats met hun volledige adres en een directe link naar hun internetsite. Fietswinkels kunnen gratis van deze service gebruik maken. Leuk zijn de ervaringen van Fietsen Koen in Leuven, die beschrijft, hoe de Batavus Personal Bike in deze stad ongemeen populair is geworden. Interessant is het verhaal over de Zaandamse fietsenmaker Ewald Kuiper, die als 'bandenplakker' door Afrika meereist met de Tour d'Afrique.

De Fietsnieuwsbrief geeft tenslotte uitgebreide achtergrondinformatie over de fietsbeurzen, die de komende tijd in Nederland en België voor de deur staan.

Een abonnement op de Fietsnieuwsbrief is gratis.

Klik hier voor de gehele Fietsnieuwsbrief van januari 2005.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Op z’n Vlaams

Limburg, de Kempen en de Vlaamse kust bieden prachtige fietsroutes om de omgeving te verkennen. U vindt er vele rustige dorpjes, kastelen en mooie vergezichten over land en water. We belich…

Nieuws

Tips tegen brandgevaar accu’s

Door een productiefout, bij overbelasting of kortsluiting kan de accu van een elektrische fiets in extreme gevallen in brand vliegen. Met deze tips bescherm je je accu. Lees hier alles over…

Nieuws

Nieuwe accutechologie belooft 20 jaar levensduur en zeer snel opladen

De huidige e-bikeaccu's moeten vaak een aantal uren worden opgeladen voordat ze vol zijn en kunnen over het algemeen tot maximaal 1.000 keer worden opgeladen, of hebben een levensduur rond …

Nieuws

Bijna een op de tien fietsers betrokken bij een fietsongeval; smartphone vaak de boosdoener

Bijna tien procent van de Nederlandse fietsers is de afgelopen drie jaar betrokken geweest bij een ongeval. Dat blijkt uit het jaarlijkse fietsonderzoek van Fietsen123. Zes op de tien ongev…

Nieuws

Onderzoek: driekwart Nederland wil smartphone op de fiets verbieden

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu werkt aan een wettelijk verbod op smartphonegebruik op de fiets en in dat kader deed haar ministerie alvast een onderzoek. Wat blijkt: driekwar…