Logo Fietsen123

Nieuws

Magische Fietsnieuwsbrief verschenen!

maandag 27 december, 2004

De nieuwe Fietsnieuwsbrief van januari 2005 is vandaag verschenen

Vijf blijkt voor deze nieuwsbrief een magisch getal.

Het is namelijk het 35ste nummer uit de vijfde jaargang in het jaar 2005!

De Fietsnieuwsbrief gaat uitvoerig in op de vernieuwingen en nieuwe rubrieken, die Fietsen Eén Twee Drie op haar website heeft aangebracht. Aandacht is er voor het feit, dat de site de grens van 1800 fietsroutes is overschreden. De nieuwste volledig beschreven en GPS-routes worden voor het voetlicht gebracht.

Opvallend is het aantal berichten in het Actueel Fietsnieuws. Het varieert van nieuws over fietsroutes vanuit de randgemeenten rond Antwerpen naar de binnenstad tot het oprukken van de bakfiets en van een nieuwe methode van fietsendiefstal tot informatie over de nieuwe sport Aqua Spinning.

De Oostkantons in België worden in navolging van Limburg uitgeroepen tot een 'nieuw Belgisch fietsparadijs'. De tien genomineerde fietsenzaken voor de prestieuze titel 'Fietsenzaak van het Jaar 2005' worden gepresenteerd.

Fietsvakanties krijgen speciale aandacht. 'In januari worden al vaak de eerste ideeën ontwikkeld. Vandaar, dat wij een aparte rubriek met speciale informatie hierover hebben samengesteld'.

Twee bijzondere websites zijn uitgeroepen tot de maandelijkse 'Bijzondere fietstip' (voor december 2004 en januari 2005).

De uitslag van de fietspoll over fietsendiefstal en de nieuwste fietspoll over de aangifte van diefstal bij de politie leggen nog eens de vinger bij een zere plek in onze samenleving, nl. dat per jaar honderdduizende fietsen in Nederland en België worden gestolen en dat de opsporing ervan veel te wensen over laat.

Uit de Fietsnieuwsbrief blijkt ook, dat de rubriek 'Actuele Fietsagenda' zich ontwikkeld heeft tot een veel bezochte informatiebron voor fietstochten, fietsdriedaagsen, fietsvierdaagsen en fietsbeurzen. Dit jaar is de rubriek meer dan 60.000 keer geraadpleegd door ruim 50.000 bezoekers. Nu al staat de rubriek vol met tochten, die in 2005 gehouden gaan worden.

Populair en uniek is ook de rubriek Fietsenwinkels, 'uitgegroeid tot het grootste en meest volledige overzicht van fietsenwinkels in Nederland en België'. U vindt er al 521 fietsenzaken per plaats met hun volledige adres en een directe link naar hun internetsite. Fietswinkels kunnen gratis van deze service gebruik maken. Leuk zijn de ervaringen van Fietsen Koen in Leuven, die beschrijft, hoe de Batavus Personal Bike in deze stad ongemeen populair is geworden. Interessant is het verhaal over de Zaandamse fietsenmaker Ewald Kuiper, die als 'bandenplakker' door Afrika meereist met de Tour d'Afrique.

De Fietsnieuwsbrief geeft tenslotte uitgebreide achtergrondinformatie over de fietsbeurzen, die de komende tijd in Nederland en België voor de deur staan.

Een abonnement op de Fietsnieuwsbrief is gratis.

Klik hier voor de gehele Fietsnieuwsbrief van januari 2005.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Ervaring met de Batavus Milano elektrische fiets?

Heeft u een Batavus Milano? Wij zijn erg benieuwd naar uw praktijkervaring met deze fiets. Lees de beoordelingen van anderen of plaats uw eigen beoordeling om anderen van dienst te kunnen z…

Nieuws

6,7 kilometer fietsen, onder water! Video wereldrecord.

Onder water fietsen, dat kan natuurlijk ook, moet men gedacht hebben. De enige zichtbare aanpassingen aan de fiets zijn een paar vleugels aan de voor- en achterkant die de fiets een neerwaa…

Nieuws

Eindelijk een echte en vooral functionele fietscaravan

Een lange fietsvakantie van twee weken of een maand, het enige wat daar voor nodig is, is natuurlijk de fiets, reserveonderdelen en een goede slaapplaats. Dat laatste zal geen probleem ople…

Nieuws

Drie bijzondere fietsroutes in de herfst

Lekker fietsen in de herfst, dat kan met een van deze drie bijzondere fietsroutes door enkele van de mooiste gebieden van Nederland. Ga fietsen in de bossen van Kroondomein Het Loo, met pra…

Nieuws

Wie plakt uw band? Kunt u zelf plakken of laat u het doen?

Kunt u zelf een band plakken? En als u het niet kunt, wie laat u het dan doen? Misschien kunt u het wél, maar laat u het toch graag aan een ander over? Heeft u een and…