Logo Fietsen123

Nieuws

Gemak voornaamste reden voor aanschaf e-bike

Wednesday 6 July, 2022

De meeste Nederlanders schaffen een e-bike aan voor het gemak en de mindere fysieke belasting. Innovatie en uiterlijk worden als minder belangrijk gezien.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Multiscope. Het onderzoek over e-bikegebruik is onder ruim 3200 mensen uitgezet.

Gemak

54 procent van de ondervraagden kiest gemak als voornaamste reden om een e-bike aan te kopen. Minder fysieke belasting komt als tweede reden naar voren, 38 procent van de ondervraagden kiest daarvoor. Op de derde plek staat snelheid, met 35 procent, en op de vierde plek milieu met 17 procent.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de e-bike wordt als laatste gekozen, slechts 2 procent van de ondervraagden vindt uiterlijk een belangrijke reden voor de aanschaf. 7 procent van ondervraagden kiest innovatie (het is de toekomst) als reden en 9 procent vindt de positieve verhalen over de e-bike die ze aanschaffen belangrijk.

Hoge prijs

De hoge aanschafkosten van een (nieuwe) e-bike is voor een kwart van de deelnemers een reden om van de koop af te zien. 43 procent van de ondervraagden geeft de kosten aan als struikelblok. Minder lichaamsbeweging (23 procent) en diefstal (20 procent) worden ook aangehaald als redenen om géén e-bike te kopen.

Bron: RTL nieuws, Multiscope.