Logo Fietsen123

Nieuws

Gazelle vraagt Google om routeplanneroptie voor e-bikes

Wednesday 30 June, 2021

Je route plannen met de fiets via Google Maps is enorm handig: je ziet de totale reisduur en de aankomsttijd. Jammer genoeg is er nog geen optie om de route te berekenen met een e-bike. Daarom heeft Gazelle op 3 juni 2021 actie ondernomen.

Google Maps is een van de bekendste routeplanners. Met de fiets, met de auto of te voet kun je de gewenste route snel plannen met een aangegeven reistijd en aankomsttijd. Er is alleen nog geen optie om de tijd te berekenen wanneer je met een e-bike fietst. Gazelle heeft op Wereld fietsen dag in een open brief aan Google gevraagd deze optie toe te voegen.

Fietsen is goed voor het milieu en voor de volksgezondheid, en mag volgens Gazelle dus meer aangemoedigd worden. Gazelle zegt dat deze zogenoemde ‘fietsrevolutie’ versneld kan worden door één ding te doen: naast de opties auto, fiets of te voet moet de optie ‘e-bike’ toegevoegd worden in de routeplanner van Google Maps. Op dit moment wordt de route, wanneer je kiest voor een route berekent per fiets, uitgerekend met een gemiddelde snelheid van 16 kilometer per uur, de snelheid van de gemiddelde fietser. De e-bike rijdt echter veel sneller, waardoor de reistijd korter is dan met de normale fiets. Gazelle denkt dat het toevoegen van deze optie in Google Maps mensen ertoe aanzet eerder de e-bike te pakken en minder vaak de auto.

Kun je niet wachten om je fietstocht met de reistijd van een e-bike te plannen? Gazelle heeft in samenwerking met Dept alvast een routeplanner gelanceerd waar dit kan. Dit doe je via www.gazelle.nl/maps.

Benieuwd naar de brief? Bekijk deze hier.