Logo Fietsen123

Nieuws

Gadgets voor fijner fietsen in de winter

Monday 5 December, 2022

Met een goede kans op kou, sneeuw of regen onderweg is de winter niet het prettigste seizoen om op de fiets te zitten. Daarom een aantal handige gadgets om fietsen in de winter wat aangenamer te maken.

Btwin Waterdichte overschoenen €24,99
Waterdichte overschoenen voor fietsen in de stad 900 | BTWIN | Decathlon.nl

In de winter is het niet alleen vaak koud maar ook nat. Dat merk je al snel als je met je gewone schoenen op de fiets zit. Zeker bij een regen- of sneeuwbui raken je schoenen en zelfs je sokken snel doorweekt. Dat maakt je fietstocht er niet echt prettiger op.
Veel racefietsers kennen hiervoor al de oplossing: overschoenen. Dat is als het ware een regenjas voor je schoenen. Je trekt hem eenvoudig over je schoen en sluit hem met een rits en/of klittenband. Het voordeel is niet alleen dat je schoenen nu beschermd zijn tegen water maar dat ook je voeten zo wat beter beschermd zijn tegen kou.
Nou zijn overschoenen voor de racefiets niet geschikt voor gewone schoenen, maar dat zijn de Btwin Waterdichte overschoenen wel. Je maakt ze makkelijk op de juiste maat vast met behulp van het klittenband: zo passen ze op bijna alle typen gewone schoenen. Je moet alleen bij de aankoop wel even de juiste schoenmaat kiezen.
Met de Btwin overschoenen krijg je ook geen natte voeten meer als je een regenbroek draagt en het water daarvan op je schoenen loopt. Deze overschoenen zijn gemaakt van een goed ademend materiaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je last van zweetvoeten krijgt. Een bijkomend voordeel van de overschoenen is dat je ze makkelijk weer schoon kan krijgen met behulp van een handsopje.

Thermrup Verwarmbare inlegzolen €69,10
Thermrup Verwarmbare inlegzolen

Overschoenen beschermen je voeten vooral tegen nattigheid maar maken je voeten niet warmer. Gelukkig zijn er de verwarmbare inlegzolen van Thermrup. Deze zolen stop je onder je voet in de schoen. De oplaadbare batterijen in de meegeleverde packs zorgen er daarna voor dat je voeten lekker warm worden en blijven op een van de vier warmtestanden. Deze standen zijn in te stellen met behulp van de afstandsbediening.
De batterijpacks bevestig je met klittenband om je benen, bijvoorbeeld om je enkels. Ze passen onder de pijpen van een broek, zolang die niet te strak is. De zolen zijn geschikt voor maat 35 t/m 48. Je kan ze zelf op de juiste maat snijden. Als ze vuil zijn geworden kun je ze wassen op de hand of in de wasmachine.
De Thermrup inlegzolen zijn niet alleen geschikt voor op de fiets maar ook op wintersport en bij lopen en werken in de kou.

Triban overhandschoenen €19,99
Waterdichte, winddichte en opvouwbare overhandschoenen | TRIBAN | Decathlon.nl

Niet alleen je voeten hebben baat bij extra bescherming tegen kou en nattigheid op de fiets, maar ook je handen. Gewone handschoenen helpen wel wat tegen kou maar zijn meestal niet bestand tegen regenwater voor langere tijd. Daar komen de Triban overhandschoenen bij van pas. Deze draag je als extra laag over je gewone handschoenen. Ze zijn water- en winddicht en bieden ook nog extra bescherming tegen lage temperaturen. Opvallend aan deze handschoenen is dat de pink en ringvinger samen in een handschoenvinger zitten. Dit zorgt voor wat extra bescherming tegen kou zoals bij een want. Ook handig zijn de reflectiestukken op de handschoenen die ervoor zorgen dat je in het donker beter te zien bent. Als je ze niet gebruikt kun je ze compact opvouwen en opbergen in het bijbehorende zakje.

Door: Alex Wit


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Nieuwe regels speed-pedelec blijken onhaalbaar

De speed-pedelec, de e-bike met een topsnelheid van 45 kilometer per uur, valt per 1 januari 2017 onder nieuwe regelgeving. Met nog zo'n zes weken te gaan tot die deadline, blijkt de uitvoe…

Nieuws

Welke fietsonderdelen slijten snel?

Je fiets heeft, net als andere gebruiksvoorwerpen, soms een beetje extra liefde nodig. Bewegende onderdelen van de fiets slijten vaak sneller dan de rest en dat is ook niet altijd zichtbaar…

Nieuws

Santiago de Compostela: Cultuurstad

In Santiago is veel meer te zien dan alleen de kathedraal. Wie (bijna) alles wil bewonderen, doet er goed aan een paar dagen langer te blijven. Een verkenningstocht door de Galicische hoofd…

Nieuws

Merendeel Vlaamse fietspaden onder de maat

Net als de Nederlandse wil ook de Belgische overheid dat de bevolking vaker voor de fiets kiest: beter voor het milieu en beter voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt echter dat de Vlaams…

Routenieuws

Fietsen met knooppunten: soms gaat het mis

Mensen die regelmatig knooppuntenroutes fietsen, hebben het vast weleens meegemaakt: in plaats van het verwachte nummer staat er plotseling een heel ander nummer op het bordje. Of het bordj…