Logo Fietsen123

Nieuws

Gadgets voor fijner fietsen in de winter

Monday 5 December, 2022

Met een goede kans op kou, sneeuw of regen onderweg is de winter niet het prettigste seizoen om op de fiets te zitten. Daarom een aantal handige gadgets om fietsen in de winter wat aangenamer te maken.

Btwin Waterdichte overschoenen €24,99
Waterdichte overschoenen voor fietsen in de stad 900 | BTWIN | Decathlon.nl

In de winter is het niet alleen vaak koud maar ook nat. Dat merk je al snel als je met je gewone schoenen op de fiets zit. Zeker bij een regen- of sneeuwbui raken je schoenen en zelfs je sokken snel doorweekt. Dat maakt je fietstocht er niet echt prettiger op.
Veel racefietsers kennen hiervoor al de oplossing: overschoenen. Dat is als het ware een regenjas voor je schoenen. Je trekt hem eenvoudig over je schoen en sluit hem met een rits en/of klittenband. Het voordeel is niet alleen dat je schoenen nu beschermd zijn tegen water maar dat ook je voeten zo wat beter beschermd zijn tegen kou.
Nou zijn overschoenen voor de racefiets niet geschikt voor gewone schoenen, maar dat zijn de Btwin Waterdichte overschoenen wel. Je maakt ze makkelijk op de juiste maat vast met behulp van het klittenband: zo passen ze op bijna alle typen gewone schoenen. Je moet alleen bij de aankoop wel even de juiste schoenmaat kiezen.
Met de Btwin overschoenen krijg je ook geen natte voeten meer als je een regenbroek draagt en het water daarvan op je schoenen loopt. Deze overschoenen zijn gemaakt van een goed ademend materiaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je last van zweetvoeten krijgt. Een bijkomend voordeel van de overschoenen is dat je ze makkelijk weer schoon kan krijgen met behulp van een handsopje.

Thermrup Verwarmbare inlegzolen €69,10
Thermrup Verwarmbare inlegzolen

Overschoenen beschermen je voeten vooral tegen nattigheid maar maken je voeten niet warmer. Gelukkig zijn er de verwarmbare inlegzolen van Thermrup. Deze zolen stop je onder je voet in de schoen. De oplaadbare batterijen in de meegeleverde packs zorgen er daarna voor dat je voeten lekker warm worden en blijven op een van de vier warmtestanden. Deze standen zijn in te stellen met behulp van de afstandsbediening.
De batterijpacks bevestig je met klittenband om je benen, bijvoorbeeld om je enkels. Ze passen onder de pijpen van een broek, zolang die niet te strak is. De zolen zijn geschikt voor maat 35 t/m 48. Je kan ze zelf op de juiste maat snijden. Als ze vuil zijn geworden kun je ze wassen op de hand of in de wasmachine.
De Thermrup inlegzolen zijn niet alleen geschikt voor op de fiets maar ook op wintersport en bij lopen en werken in de kou.

Triban overhandschoenen €19,99
Waterdichte, winddichte en opvouwbare overhandschoenen | TRIBAN | Decathlon.nl

Niet alleen je voeten hebben baat bij extra bescherming tegen kou en nattigheid op de fiets, maar ook je handen. Gewone handschoenen helpen wel wat tegen kou maar zijn meestal niet bestand tegen regenwater voor langere tijd. Daar komen de Triban overhandschoenen bij van pas. Deze draag je als extra laag over je gewone handschoenen. Ze zijn water- en winddicht en bieden ook nog extra bescherming tegen lage temperaturen. Opvallend aan deze handschoenen is dat de pink en ringvinger samen in een handschoenvinger zitten. Dit zorgt voor wat extra bescherming tegen kou zoals bij een want. Ook handig zijn de reflectiestukken op de handschoenen die ervoor zorgen dat je in het donker beter te zien bent. Als je ze niet gebruikt kun je ze compact opvouwen en opbergen in het bijbehorende zakje.

Door: Alex Wit


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Gebruik van telefoon op de fiets zou verboden moeten worden

Op de weg zien we steeds meer mensen met de telefoon in de hand op het stuur of aan het oor fietsen. Waarschijnlijk wordt er op internet gesurft, gewhatsappt of muziek gezocht. Al deze afle…

Nieuws

Gat in het fietspad? Zo meld je het

We hebben het beste fietsnetwerk in de wereld. Maar soms is er weleens wat mis mee. Een groot gat in het fietspad, een niet werkende lantaarnpaal, een ontbrekend routebord. Waar en hoe meld…

Nieuws

Vier handige fietsapps

Als je toch je smartphone meeneemt op de fiets, kijk dan eens naar deze handige apps. Ze kunnen je fietstocht nog aangenamer maken. De onderstaande apps zijn allemaal te downloaden uit de o…

Nieuws

Fietsen in cijfers: 2019

In het afgelopen fietsjaar is er erg veel gebeurd; van een verbod op appen en bellen op de fiets tot een toename in het aantal verkeersongelukkenongelukken. Beslist.nl maakt een infographic…

Nieuws

De mooiste fietsroutes volgens de redactie

Met ruim duizend routes op Fietsen123 is er overal wel een mooie route te vinden, maar het kiezen van de leukste of mooiste route kan soms lastig zijn. We zetten onze persoonlijke favoriete…