Logo Fietsen123

Nieuws

Gadgets voor fijner fietsen in de winter

Monday 5 December, 2022

Met een goede kans op kou, sneeuw of regen onderweg is de winter niet het prettigste seizoen om op de fiets te zitten. Daarom een aantal handige gadgets om fietsen in de winter wat aangenamer te maken.

Btwin Waterdichte overschoenen €24,99
Waterdichte overschoenen voor fietsen in de stad 900 | BTWIN | Decathlon.nl

In de winter is het niet alleen vaak koud maar ook nat. Dat merk je al snel als je met je gewone schoenen op de fiets zit. Zeker bij een regen- of sneeuwbui raken je schoenen en zelfs je sokken snel doorweekt. Dat maakt je fietstocht er niet echt prettiger op.
Veel racefietsers kennen hiervoor al de oplossing: overschoenen. Dat is als het ware een regenjas voor je schoenen. Je trekt hem eenvoudig over je schoen en sluit hem met een rits en/of klittenband. Het voordeel is niet alleen dat je schoenen nu beschermd zijn tegen water maar dat ook je voeten zo wat beter beschermd zijn tegen kou.
Nou zijn overschoenen voor de racefiets niet geschikt voor gewone schoenen, maar dat zijn de Btwin Waterdichte overschoenen wel. Je maakt ze makkelijk op de juiste maat vast met behulp van het klittenband: zo passen ze op bijna alle typen gewone schoenen. Je moet alleen bij de aankoop wel even de juiste schoenmaat kiezen.
Met de Btwin overschoenen krijg je ook geen natte voeten meer als je een regenbroek draagt en het water daarvan op je schoenen loopt. Deze overschoenen zijn gemaakt van een goed ademend materiaal, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je last van zweetvoeten krijgt. Een bijkomend voordeel van de overschoenen is dat je ze makkelijk weer schoon kan krijgen met behulp van een handsopje.

Thermrup Verwarmbare inlegzolen €69,10
Thermrup Verwarmbare inlegzolen

Overschoenen beschermen je voeten vooral tegen nattigheid maar maken je voeten niet warmer. Gelukkig zijn er de verwarmbare inlegzolen van Thermrup. Deze zolen stop je onder je voet in de schoen. De oplaadbare batterijen in de meegeleverde packs zorgen er daarna voor dat je voeten lekker warm worden en blijven op een van de vier warmtestanden. Deze standen zijn in te stellen met behulp van de afstandsbediening.
De batterijpacks bevestig je met klittenband om je benen, bijvoorbeeld om je enkels. Ze passen onder de pijpen van een broek, zolang die niet te strak is. De zolen zijn geschikt voor maat 35 t/m 48. Je kan ze zelf op de juiste maat snijden. Als ze vuil zijn geworden kun je ze wassen op de hand of in de wasmachine.
De Thermrup inlegzolen zijn niet alleen geschikt voor op de fiets maar ook op wintersport en bij lopen en werken in de kou.

Triban overhandschoenen €19,99
Waterdichte, winddichte en opvouwbare overhandschoenen | TRIBAN | Decathlon.nl

Niet alleen je voeten hebben baat bij extra bescherming tegen kou en nattigheid op de fiets, maar ook je handen. Gewone handschoenen helpen wel wat tegen kou maar zijn meestal niet bestand tegen regenwater voor langere tijd. Daar komen de Triban overhandschoenen bij van pas. Deze draag je als extra laag over je gewone handschoenen. Ze zijn water- en winddicht en bieden ook nog extra bescherming tegen lage temperaturen. Opvallend aan deze handschoenen is dat de pink en ringvinger samen in een handschoenvinger zitten. Dit zorgt voor wat extra bescherming tegen kou zoals bij een want. Ook handig zijn de reflectiestukken op de handschoenen die ervoor zorgen dat je in het donker beter te zien bent. Als je ze niet gebruikt kun je ze compact opvouwen en opbergen in het bijbehorende zakje.

Door: Alex Wit


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Fietsers krijgen groene golf in Deventer

De gemeente Deventer is bezig met het testen van intelligente verkeerslichten voor fietsers. De verkeerslichten staan in verbinding met een app en samen creëren ze een groene golf, een bete…

Nieuws

Brandweer waarschuwt voor brandgevaarlijke accu’s

De Nederlandse brandweerkorpsen krijgen steeds meer meldingen binnen van accu’s van elektrische fietsen, scooters en hoverboards die in brand vliegen. Dit meldt de brandweer in Gelderland. …

Nieuws

Fietsvierdaagsen 2019: een overzicht

Van de Fiets4Daagse Hoorn tot de Fietsvierdaagse in het Groene Hart en van de Avond Fiets4daagse Marum tot het Heezer Fietsweekend: voor het komende fietsseizoen staan er weer veel mooie fi…

Nieuws

Fietsverlichting: wat zijn de regels?

Wanneer je in het donker of bij slecht zicht fietst, moet je natuurlijk wel gezien worden; je bent als fietser al kwetsbaar genoeg. We zetten de regels rond fietsverlichting nog even voor j…

Nieuws

Garantievoorwaarden e-bikes onder de maat

Hoewel gemiddeld twee keer zo duur als een gewone fiets vliegen de e-bikes al een paar jaar de winkels uit. Bij zo’n dure aanschaf verwacht je als consument ook goede garantievoorwaarden, m…