Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsverlichting aan: campagne 'Kijk verder' van start

Monday 31 October, 2022

Vandaag start de jaarlijkse fietsverlichtingscampagne ‘Kijk verder!’ van het RKF. Nu de wintertijd is ingegaan, is het extra belangrijk dat mensen goed zichtbaar zijn op de weg.

RKF is een onafhankelijk keurmerk van de RAI Vereniging. Ieder jaar maken zij zich hard voor het onderwerp. Los van de goede zichtbaarheid van de fietser voor ander verkeer, draagt goede verlichting ook bij aan het zicht van de fietser zelf. Het komt gelukkig steeds minder voor, maar nog steeds zijn er slecht of minder goed verlichte (fiets)paden in Nederland.

Hoe weet je nu of je goede fietsverlichting hebt?

Lampjes voor aan je fiets kun je tegenwoordig bijna overal kopen, maar hoe weet je nu of je de juiste verlichting hebt? De Nederlandse wet schrijft niet voor waar een fietslamp aan moet voldoen. De RAI Vereniging heeft om die reden het keurmerk in het leven geroepen. Vanaf 15 euro kun je door RKF gecertificeerde fietsverlichting kopen. Hier wordt gekeken naar de zichtbaarheid, maar ook de levensduur van een fietslamp.

De campagne richt zich met name op ouders van kinderen tussen de 8 en 18 jaar, maar is natuurlijk voor het hele (fiets)verkeer relevant.

Bron: Campagne Kijk verder!