Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsroutes op de grens van…

Sunday 21 May, 2023

Met dank aan honderden fietspaden en handige knooppunten in alle provincies biedt Nederland grenzeloos fietsplezier. Zoals deze vijf routes op de grens van twee of drie provincies.

Flevoland, Friesland en Overijssel (53 km)

Deze fietsroute doorkruist niet twee maar drie provincies. Vanuit het Kuinderbos, het grootste bos in de Noordoostpolder, fiets je naar de natuurgebieden Rottige Meente en Brandemeer in Friesland. Dit zijn de uitlopers van het laagveengebied en Nationaal Park Weerribben in Overijssel, waar je tot slot doorheen rijdt.

https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/flevoland/luttelgeest/op-de-grens-van-flevoland-friesland-en-overijssel

Zuid-Holland en Noord-Holland (40 km)

De provincies Zuid- en Noord-Holland hebben behalve hun achternaam ook een lange duinenrij met elkaar gemeen. Deze fietsroute voert je hierlangs. Vanuit Lisse vertrek je naar de kust om langs de westrand van het prachtige natuurgebied Hollands Duin te rijden. Via Zandvoort keer je terug naar het bloembollengebied oostelijk van het Zuid-Hollandse duin.

https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/zuid-holland/lisse/op-de-grens-van-noord-holland-en-zuid-holland

Zeeland en Zuid-Holland (57 km)

Het is een misverstand dat alle eilanden in het zuidwesten van ons land bij Zeeland horen. Deze fietsroute begint op de Grevelingendam in Zeeland en voert je over het Zeeuwse eiland Schouwen-Duivenland en – via het voetgangers- en fietserspontje Bruinisse-Anna Jacobapolder * – over het schiereiland Sint Philipsland. Als je met een lus terugdraait naar de Grevelingendam, steek je over naar het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee.

* Vaartijden veerpont (alleen op vrijdag en zaterdag in juli en augustus): www.veerponten.nl/veren/bruinisse-anna-jacobapolder

https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/zeeland/bruinisse/op-de-grens-van-zeeland-en-zuid-holland

Drenthe en Overijssel (51 km)

Deze tocht leidt je door het hoogveengebied in Drenthe en Overijssel. Dit hoogveen werd voornamelijk in de 19de en 20ste eeuw afgegraven voor de turfwinning. Verschillende dorpjes op de route, zoals De Krim in Overijssel, zijn voormalige veenkoloniën waar turfarbeiders zich vestigden. Je fietst in Drenthe ook nog langs het fraaie natuurgebied Steenberger Oosterveld.

https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/drenthe/hollandscheveld/op-de-grens-van-drenthe-en-overijssel

Noord-Brabant en Limburg (42 km)

Een fietsroute waarbij je in de twee zuidelijke provincies langs en door een aantal prachtige bossen rijdt. Je begint aan de rand van het Sint Anthonisbos in Noord-Brabant en fietst naar de Vliegveldbossen in Limburg, die genoemd zijn naar de nabijgelegen vliegbasis De Peel. Via het natuurgebied De Stippelberg, een oase tussen uitgestrekt landbouwgebied, maak je de route rond.

https://www.fietsen123.nl/fietsroutes/nederland/noord-brabant/sint-anthonis/op-de-grens-van-noord-brabant-en-limburg-1