Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsersbond niet eens met fietsverbod trein

Tuesday 9 June, 2020

De Fietsersbond is het niet eens met het verbod van de NS op het meenemen van je fiets in de trein. Het verbod is 12 mei 2020 als coronamaatregel ingegaan tot onbepaalde tijd. Nu vakantievluchten weer lijken te mogen, veroorzaakt het fietsverbod een ongelijke situatie volgens de bond.

Er is wel begrip voor de situatie, maar de ruimte die fietsen innemen is volgens de Fietsersbond niet geen groot probleem. ‘Het wordt wel erg groot gemaakt. De NS zei dat er in de periode voor 12 mei veel fietskaartjes werden verkocht. Er waren met name in de weekenden veel mensen die lange recreatieve stukken wilden fietsen en hun fiets meenamen in de trein’, aldus Wim Bot, lobbyist van de Fietsersbond, op de website.

Volgens de bond is het verbod vooral voor mensen die de fiets voor hun werk gebruiken een groot probleem. Wim Bot: ‘Denk aan mantelzorgers die vanaf een station nog 15 of 20 km moeten fietsen. Dat zijn geen afstanden die je aangenaam op een OV-fiets kunt afleggen. Dat zegt NS zelf ook. Daar is de OV-fiets niet voor bedoeld.’

Bot wil daarnaast dat de maatregel versoepeld wordt in de zomervakantie, zodat mensen wel gewoon met de fiets op vakantie kunnen binnen Nederland. Bekijk het hele artikel hier, inclusief de mogelijke oplossingen die de bond aan de NS heeft voorgelegd.

Bron: Fietsersbond.