Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen voor een goed doel

zaterdag 15 november, 2003

Steeds meer komen we fietsers tegen, die niet alleen voor hun plezier, maar ook voor een 'goed doel' fietsen. Hierna geven we een overzicht van deze fietsers met hun websites. Sommige tochten hebben plaatsgevonden; andere tochten moeten nog plaats vinden. * Fietsen voor War Child

Yomi van der Veen en Anne Boonstra beginnen op 3 januari 2004 aan een gesponsorde fietstocht per tandem voor War Child. Op hun website houden ze reisverslagen bij de stand van de donaties. Hun streven is uiteindelijk 1 euro per kilometer op te halen. Dat komt dan neer op een totaalbedrag van 10.000 euro.

* Fietsen voor water voor het Mwambani Hospitaal in Tanzania

Onder dit motto fietsen Harry en Jan Bakker van 17 april tot 31 mei 2004 vrijwel linea recta vanuit Sneek naar Gibraltar, een afstand van ruim 3000 km. Zij sponsoren de samenwerking van het Antonius Ziekenhuis in Sneek met het Mwambani Hospitaal in Zuidwest Tanzania in een project voor een betrouwbare watervoorziening voor dit ziekenhuis in Afrika.

* Fietsen voor een kinderopvanghuis in Bishkek (Kirgizië)

Vier vrienden, Marrit Nijmeijer, Robbert Profittlich, Veerle de Visser en Peter van den Pol, fietsen voor een kinderopvanghuis in Bishkek (Kirgizie). Vrijdag 20 juni 2003 stapten ze in het vliegtuig... een enkele reis Peking, fiets in de koffer en derailleur in de handbagage. Een uur of 10 heen en een jaartje terug. Tot nu toe hebben ze al meer dan 5000 euro verzameld. De tocht voert ze van Peking naar Utrecht.

* Rondje op Twee Wielen: voor een project van de NOVIB tegen kinderarbeid in India

Yeb en Anita maken een wereldreis op de fiets. Met het tweede deel van de reis, door Azië en Afrika, willen ze geld inzamelen voor een project tegen kinderarbeid in India. Dit in samenwerking met de Novib.

* Fiets voor iets: 2003: voor een project van ICCO in Ghana; 2004: voor Latijns-Amerika

Miranda van der Vegt en Ronald Schutte werken vanaf 20 mei 2003 voor een bizonder project van Ahold en ICCO in Ghana en gaan in 2004 vier maanden 'fietsen voor iets', nl. voor 'Habitat for Humanity' in Latijns-Amerika. Op hun site doen ze verslag.

* Zoepar tour

Dit is een non-stop endurance fietstocht van Zoetermeer naar Parijs ten bate van Stichting Doe Een Wens Nederland. De tocht heeft plaatsgevonden op zaterdag 28 juni 2003.

* Fietstocht voor weeshuis in Roemenië.

Jaap en Geert Valk ondernemen begin augustus 2003 een sponsorfietstocht naar Sovata. Doel is een project onder de aandacht te brengen en tevens om hier een financiële bijdrage aan te leveren. Het gaat het initiatief van de Stichting Roemeense Kinderhulp in IJsselstein om in Sovata 4 familiekinderhuizen te realiseren. De bouw van het eerste weeshuis is inmiddels begonnen. 4 augustus is de vertrekdatum van de fietstocht. De twee broers hopen begin september in Sovata te arriveren. Van de tocht zullen ze onderweg 2 keer per week verslag doen, zodat deze op de site van de Roemeense Kinderhulp te volgen is.

* Fietstocht door Nederland op zoek naar sponsors voor projecten in Zuid-Afrika

Bestuursleden van de Stichting Projecten Zuid-Afrika maken in juni en juli 2003 een tocht door Nederland. Per tandem, de Zuid-Afrikaanse vlag in top. Streefgetal: 2.000 km. De Stichting organiseert en steunt educatieve, sociale en werkgelegenheidsprojecten voor kinderen, jongeren en vrouwen in diverse townships in Zuid-Afrika.

* Fietsen voor de NOVIB

Vanaf juni 2003 gaan Willem Biesheuvel en Gretha Oost zes maanden lang een fietsreis door Zuid Amerika maken voor het goede doel. De reis begint in Quito (Ecuador) en zal eindigen in Punta Arenas (Chili). Met deze fietsreis willen zij de aandacht vestigen op de NOVIB (OXFAM-Netherlands) en op de projecten die deze organisaties steunen in Zuid-Amerika.

* Fietsen voor War Child

Peter Dussenhoek, Rob Lennartz en Marcel Lennartz zullen dit jaar van 21/6 tot 5/7 op de mountainbike/racefiets van Utrecht naar Barcelona fietsen voor War Child. Kiet Tjon A.Pauw en Fabian Hupkens zullen de 3Amigos volgen in de bezemwagen.

* Fietsen voor MEMISA

Op 2 oktober 2002 zijn Marcel van Dansik (arts) en Ingrid van Dinther (verpleegkundige) begonnen aan een fietsreis van 7 maanden door Zuidoost Azië: een reis van 8.000 à 10.000 kilometer.

* BikeTourZuid-Afrika

Hans Mooren organiseert in oktober 2003 een fietstocht van Kaapstad naar Johannesburg: From the castle to the banner of hope (1500 km). Doel is met deze tocht € 30.000 bij elkaar peddelen. Dit geld komt ten goede aan een aantal goede doelen in Zuid-Afrika.

* 'Bikes for Africa'

Dit is een onderdeel van Vélo Mondial en zamelt ongebruikte fietsen in voor Zuid-Afrika. Deze worden in Zuid-Afrika opgeknapt en verkocht. Nadere informatie bij Vélo Mondial: telefoon: 020-6270675.

* Fietsen voor lucht

De Vereniging Fietsen Voor Lucht organiseert het hele jaar door evenementen, waarvan de opbrengsten steeds weer ten goede komen aan CARA Air en aan de deelname van Guus Moonen aan de Race Across America, de RAAM.

* Van Kaap tot Kaap

Ruud Stolte start medio juni 2003 (tot begin oktober) een fietstocht van de Noordkaap (Noorwegen) via Portugal naar Gibraltar (Zuid-Spanje). Het lokale goede doel is de Stichting ThamerThuis.

* Coast to Coast

Team Coast to Coast wil het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg helpen om zieke kinderen een aangenamer verblijf te kunnen geven. Zij zullen in mei 2003 per fiets in Amerika van de oostkust naar de westkust fietsen.

* Fiets naar je werk

De campagne 'Fiets naar je werk' fietst voor een goed doel. Werkgevers sponsoren de gefietste kilometers voor een 3-tal projecten van Novib-partners (in Ethiopie, Brazilie en Bangladesh).

* De Teutenroute

De "Teutenroute" is een jaarlijks terugkerend fietsevenement doorheen Noord-Limburg (België), georganiseerd door de Vliegbasis Kleine Brogel en de Fifty-One Club ten voordele van de Multiple Sclerose Liga in Belgisch Limburg.

* Fietsen naar Santiago de Compostela

Vele fietsers naar het bedevaartsoord 'Santiago de Compostela' verbinden hun prestatie aan een goed doel. Fietsen Eén Twee Drie heeft een aparte pagina gewijd aan deze fietsers!

Voor alle informatie: Fietsen voor een goed doel


Gerelateerde artikelen

Elektrische Fietsen

E-bike test 2016 (deel 1)

De verkoop van e-bikes blijft stijgen. Inmiddels heeft één op de vijf verkochte fietsen elektrische trapondersteuning. Ieder jaar komen er nieuwe modellen op de markt. Pluslezers testen twa…

Nieuws

Hoezo de trein? Ga gewoon met de fiets het spoor op

Met een beetje handigheid bouwt u het zelf: een constructie om met de fiets het spoor op te kunnen. Zo bent u meteen van die vervelende en hobbelige fietspaden af en stopt u ook nog eens ge…

Nieuws

Google: Nederlanders zijn veel meer gaan fietsen

Op basis van data uit Google Maps ziet Google dat Nederlanders veel vaker de fiets pakken. Er wordt maar liefst 51 procent meer fietsroutes met Google Maps gepland dan in februari 2020. Wer…

Nieuws

Verbetering fietsknoopuntennetwerken Noord-Brabant

Routebureau Brabant werkt aan een verbeterd fietsenroutenetwerk in de provincie Noord-Brabant. Het netwerk bestaat al enige tijd en in de loop van de jaren is een hoop veranderd. Tijd dat d…

Nieuws

Poll: Is uw fietsverlichting in orde?

Nu de dagen korter worden en het weer vroeg(er) donker wordt, zijn wij benieuwd of uw fietsverlichting in orde is. Of misschien doet alleen uw voor- of achterlicht het niet? Laat het ons we…