Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen voor een goed doel

zaterdag 15 november, 2003

Steeds meer komen we fietsers tegen, die niet alleen voor hun plezier, maar ook voor een 'goed doel' fietsen. Hierna geven we een overzicht van deze fietsers met hun websites. Sommige tochten hebben plaatsgevonden; andere tochten moeten nog plaats vinden. * Fietsen voor War Child

Yomi van der Veen en Anne Boonstra beginnen op 3 januari 2004 aan een gesponsorde fietstocht per tandem voor War Child. Op hun website houden ze reisverslagen bij de stand van de donaties. Hun streven is uiteindelijk 1 euro per kilometer op te halen. Dat komt dan neer op een totaalbedrag van 10.000 euro.

* Fietsen voor water voor het Mwambani Hospitaal in Tanzania

Onder dit motto fietsen Harry en Jan Bakker van 17 april tot 31 mei 2004 vrijwel linea recta vanuit Sneek naar Gibraltar, een afstand van ruim 3000 km. Zij sponsoren de samenwerking van het Antonius Ziekenhuis in Sneek met het Mwambani Hospitaal in Zuidwest Tanzania in een project voor een betrouwbare watervoorziening voor dit ziekenhuis in Afrika.

* Fietsen voor een kinderopvanghuis in Bishkek (Kirgizië)

Vier vrienden, Marrit Nijmeijer, Robbert Profittlich, Veerle de Visser en Peter van den Pol, fietsen voor een kinderopvanghuis in Bishkek (Kirgizie). Vrijdag 20 juni 2003 stapten ze in het vliegtuig... een enkele reis Peking, fiets in de koffer en derailleur in de handbagage. Een uur of 10 heen en een jaartje terug. Tot nu toe hebben ze al meer dan 5000 euro verzameld. De tocht voert ze van Peking naar Utrecht.

* Rondje op Twee Wielen: voor een project van de NOVIB tegen kinderarbeid in India

Yeb en Anita maken een wereldreis op de fiets. Met het tweede deel van de reis, door Azië en Afrika, willen ze geld inzamelen voor een project tegen kinderarbeid in India. Dit in samenwerking met de Novib.

* Fiets voor iets: 2003: voor een project van ICCO in Ghana; 2004: voor Latijns-Amerika

Miranda van der Vegt en Ronald Schutte werken vanaf 20 mei 2003 voor een bizonder project van Ahold en ICCO in Ghana en gaan in 2004 vier maanden 'fietsen voor iets', nl. voor 'Habitat for Humanity' in Latijns-Amerika. Op hun site doen ze verslag.

* Zoepar tour

Dit is een non-stop endurance fietstocht van Zoetermeer naar Parijs ten bate van Stichting Doe Een Wens Nederland. De tocht heeft plaatsgevonden op zaterdag 28 juni 2003.

* Fietstocht voor weeshuis in Roemenië.

Jaap en Geert Valk ondernemen begin augustus 2003 een sponsorfietstocht naar Sovata. Doel is een project onder de aandacht te brengen en tevens om hier een financiële bijdrage aan te leveren. Het gaat het initiatief van de Stichting Roemeense Kinderhulp in IJsselstein om in Sovata 4 familiekinderhuizen te realiseren. De bouw van het eerste weeshuis is inmiddels begonnen. 4 augustus is de vertrekdatum van de fietstocht. De twee broers hopen begin september in Sovata te arriveren. Van de tocht zullen ze onderweg 2 keer per week verslag doen, zodat deze op de site van de Roemeense Kinderhulp te volgen is.

* Fietstocht door Nederland op zoek naar sponsors voor projecten in Zuid-Afrika

Bestuursleden van de Stichting Projecten Zuid-Afrika maken in juni en juli 2003 een tocht door Nederland. Per tandem, de Zuid-Afrikaanse vlag in top. Streefgetal: 2.000 km. De Stichting organiseert en steunt educatieve, sociale en werkgelegenheidsprojecten voor kinderen, jongeren en vrouwen in diverse townships in Zuid-Afrika.

* Fietsen voor de NOVIB

Vanaf juni 2003 gaan Willem Biesheuvel en Gretha Oost zes maanden lang een fietsreis door Zuid Amerika maken voor het goede doel. De reis begint in Quito (Ecuador) en zal eindigen in Punta Arenas (Chili). Met deze fietsreis willen zij de aandacht vestigen op de NOVIB (OXFAM-Netherlands) en op de projecten die deze organisaties steunen in Zuid-Amerika.

* Fietsen voor War Child

Peter Dussenhoek, Rob Lennartz en Marcel Lennartz zullen dit jaar van 21/6 tot 5/7 op de mountainbike/racefiets van Utrecht naar Barcelona fietsen voor War Child. Kiet Tjon A.Pauw en Fabian Hupkens zullen de 3Amigos volgen in de bezemwagen.

* Fietsen voor MEMISA

Op 2 oktober 2002 zijn Marcel van Dansik (arts) en Ingrid van Dinther (verpleegkundige) begonnen aan een fietsreis van 7 maanden door Zuidoost Azië: een reis van 8.000 à 10.000 kilometer.

* BikeTourZuid-Afrika

Hans Mooren organiseert in oktober 2003 een fietstocht van Kaapstad naar Johannesburg: From the castle to the banner of hope (1500 km). Doel is met deze tocht € 30.000 bij elkaar peddelen. Dit geld komt ten goede aan een aantal goede doelen in Zuid-Afrika.

* 'Bikes for Africa'

Dit is een onderdeel van Vélo Mondial en zamelt ongebruikte fietsen in voor Zuid-Afrika. Deze worden in Zuid-Afrika opgeknapt en verkocht. Nadere informatie bij Vélo Mondial: telefoon: 020-6270675.

* Fietsen voor lucht

De Vereniging Fietsen Voor Lucht organiseert het hele jaar door evenementen, waarvan de opbrengsten steeds weer ten goede komen aan CARA Air en aan de deelname van Guus Moonen aan de Race Across America, de RAAM.

* Van Kaap tot Kaap

Ruud Stolte start medio juni 2003 (tot begin oktober) een fietstocht van de Noordkaap (Noorwegen) via Portugal naar Gibraltar (Zuid-Spanje). Het lokale goede doel is de Stichting ThamerThuis.

* Coast to Coast

Team Coast to Coast wil het St. Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg helpen om zieke kinderen een aangenamer verblijf te kunnen geven. Zij zullen in mei 2003 per fiets in Amerika van de oostkust naar de westkust fietsen.

* Fiets naar je werk

De campagne 'Fiets naar je werk' fietst voor een goed doel. Werkgevers sponsoren de gefietste kilometers voor een 3-tal projecten van Novib-partners (in Ethiopie, Brazilie en Bangladesh).

* De Teutenroute

De "Teutenroute" is een jaarlijks terugkerend fietsevenement doorheen Noord-Limburg (België), georganiseerd door de Vliegbasis Kleine Brogel en de Fifty-One Club ten voordele van de Multiple Sclerose Liga in Belgisch Limburg.

* Fietsen naar Santiago de Compostela

Vele fietsers naar het bedevaartsoord 'Santiago de Compostela' verbinden hun prestatie aan een goed doel. Fietsen Eén Twee Drie heeft een aparte pagina gewijd aan deze fietsers!

Voor alle informatie: Fietsen voor een goed doel


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Fietsdeelsystemen in Frankrijk

Parijs is natuurlijk een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Frankrijk, maar ook een aantal andere Franse steden trekken veel bezoekers. Je kunt ze prima met een deelfiets v…

Nieuws

Fietsen in Europa weer gevaarlijker

Fietsen op Europese wegen wordt dodelijker. Na een daling stijgt het aantal verongelukte fietsers in de Europese Unie sinds enkele jaren weer: van 2110 in 2010 tot 2230 in 2012. Het gaat om…

Nieuws

Fietsersbond organiseert wederom Fiets Telweek

Maandag 18 september aanstaande start de derde editie van de Nationale Fiets Telweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland. De speciale app van de Fiets Telweek registreert automatisch…

Nieuws

De automatische e-bike: nog een zorg minder

De e-bike is hét perfecte en milieuvriendelijke alternatief om het drukke stadsverkeer te trotseren en prachtige fietstochten te maken. De opkomst van de e-bike heeft het fietsen de afgelop…

Nieuws

Donder en bliksem: vijf tips voor fietsers

Gemiddeld worden in Nederland nog steeds 1 of 2 mensen per jaar dodelijk door de bliksem getroffen. Het is dan ook raadzaam om bescherming te zoeken, zeker wanneer het onweer dichtbij is en…