Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsen langs de KunstRonde Vecht & Plassen

woensdag 25 april, 2018

Fietsen in een prachtige omgeving en ondertussen bijzondere kunst bekijken: een mooie combinatie waar het Pinksterweekend je uitgebreid de gelegenheid voor biedt met de KunstRonde Vecht & Plassen.

De Vereniging Kunstronde Vecht & Plassen organiseert elk jaar een kunstroute in het Vecht- en Plassengebied. Daarbij stellen verschillende kunstenaars hun galeries en ateliers open voor het publiek. Je maakt op de route kennis met schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken en kunstobjecten van bijvoorbeeld brons, glas, hout en keramiek.

De route

De start van de KunstRonde ligt bij Jachthaven Het Anker: Oud-Loosdrechtsedijk 117 te Oud-Loosdrecht. Hier vind je een overzichtsexpositie met werken van alle deelnemende kunstenaars. Het thema is water, in verband met 2018 als Jaar van het Water. Hier kun je kijken welke kunstvormen jou aanspreken en welke ateliers je onderweg dus wilt bezoeken. De door Fietsen123 uitgestippelde route is vast; de stopadressen laten we aan jou over. Vanaf het startpunt fiets je over de Oud-Loosdrechtsedijk richting Nieuw-Loosdrecht tot je bij knooppunt 26 aankomt. Hier vervolg je de route.

De Loosdrechtse Plassen

De route neemt je in de eerste plaats mee langs de Loosdrechtse Plassen. Onder waterrecreanten is dit een van de populairste watersport- en recreatiegebieden van Nederland. Vroeger was het een uitgestrekt veengebied dat in de loop der jaren met veel moeite ontwaterd is. Hierdoor ontstond een laagveengebied waar al snel grootschalige turfwinning plaatsvond. In de 20ste eeuw is het gebied omgevormd tot het recreatie- en watersportgebied zoals we dat nu kennen.

De Loosdrechtse Plassen worden gevormd door een groot aantal verschillende plassen, die grotendeels met elkaar in verbinding staan. Alleen de Waterleidingplas – gelegen in de Loenderveense Plas – is afgesloten van de overige plassen. Dit water wordt dan ook gebruikt voor drinkwatervoorziening.

Afstand: 45 km

Kunstenaars, galeries en ateliers op de route

Tijdens de route kom je langs of in de buurt van de volgende galeries en ateliers. Als je interesse hebt om er een kijkje te nemen, raadpleeg dan de website of kaart van de KunstRonde voor het adres.

Knooppunt 26

 • Jachthaven Het Anker: Overzichtsexpositie en startpunt van de route.

Tussen de knooppunten 12 en 9

 • Gallery McSorley

Knooppunt 6

 • De Oude School: Maarten Vlam & Henriëtte Heutink
 • Atelier Art to Join: Ingrid Jansen

Knooppunt 20

 • ’t Kleine Kerkje: Carla Welle & Sander de Heer

Knooppunt 25

 • Charlotte Leene

Knooppunt 2

 • Fort Nieuwersluis: Charlot Terhaar sive Droste
 • Atelier Willem G. van de Hulst: W.G. en Wim van de Hulst
 • Judith Majoor
 • Wendy Alblas

Knooppunt 84

 • Pauluskerk Breukelen: Ans Schutten
 • Maurice Aussems
 • Petra Schut

Knooppunt 87

 • Studio Marcelo Segall: Marcelo Segall

Knooppunt 46-45

 • De Deel: Hansje Aelvoet, Dieuwer Elema & René Smoorenburg

Knooppunt 27

 • Galerie Wijdemeren
 • Inez Heintzberger

Knooppunt 28

Bibi Smit
Sia Thijs Vissers

Praktische informatie

De Overzichtsexpositie en de galeries en ateliers op de route zijn van 19 tot en met 21 mei geopend tussen 11.00 en 17.30 uur.

Startpunt: Oud-Loosdrechtsedijk 117, 1231 LS Oud-Loosdrecht

Kunstwerk: Bibi Smit


comments powered by Disqus

Gerelateerde artikelen

Nieuws

Zwolle is Fietsstad 2014

Zwolle is de beste fietsstad van Nederland in 2014. Dat is de uitkomst van de verkiezing van Fietsstad 2014 van de Fietsersbond. De jury noemt Zwolle een stad waar de fietser zich zeer welk…

Nieuws

Wat eet u tijdens een recreatieve fietstocht het liefst? Kies A, B, C of D

Wij zijn benieuwd, waarvoor stapt u het liefst even af voor een pauze onderweg? Laat het ons weten op Facebook of in een reactie hieronder. We zijn benieuwd!

Blog

Bert blogt: De beste tips voor fotograferen op de fiets

Onze blogger Bert Vester fietst en schrijft niet alleen veel, hij fotografeert ook veel. Speciaal voor de lezers van Fietsen123 zet hij zijn tips en trucs voor de mooiste foto’s op een rijt…

Nieuws

Fietsvakantie? Controleer uw reisverzekering

Fietsvakanties worden steeds populairder. Door het mooie voorjaar besluiten meer mensen te gaan kamperen of op fietsvakantie te gaan, check voor vertrek wel eerst uw reisverzekering. Fiets…

Nieuws

Ruim baan voor fietsers in Amsterdam

Met ‘groene golven’ voor fietsers wil de gemeente Amsterdam de doorstroming op fietspaden verbeteren. Tevens krijgen fietsers meer eigen opstelstroken bij verkeerslichten en sch…