Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsboot Eemlijn in winter: leslokaal

zaterdag 6 november, 2004

Het seizoen voor de Fietsboot Eemlijn is afgelopen. De boot gaat weer op 1 mei 2005 varen.

In 2001 voer de Eemlijn bij wijze van experiment. Het werd een groot succes. Vanaf 2002 vaart de Fietsboot daarom definitief. Sinds 15 juni 2003 heeft de Eemlijn ook een opstapplaats in Soest. In 2004 werd begonnen met een nieuw initiatief: 'Betrap Eemland'. En het Gooise Huizen was bij wijze van experiment vanaf 16 september tot en met 31 oktober 2004 als bestemming toegevoegd, inclusief speciale arrangementen. Op 19 oktober 2004 werd de tienduizendste bezoeker verwelkomd. In 2005 start de fietsboot op 1 mei.

Fietsboot Eemlijn wordt deze winter ingericht als leslokaal. In oktober en januari worden er cursussen vaarbewijs gegeven. De onderwerpen zijn onder andere het weer, veiligheid, betonning en binnenvaar-reglement. In januari komen de meer nautische onderwerpen aan de orde, zoals: gebruik van kompas, het rekening houden met de stroom en de getijden. Na elke cursus kan deelgenomen worden aan een landelijk examen.

'Fietsen Eén Twee Drie' werkt samen met 'Eemlijn', de unieke fietsboot over de Eem, die het traject Amersfoort, Soest, Baarn, Eemdijk, Spakenburg en terug via Eemdijk, Baarn, Soest en Amersfoort vaart. Onze fietswebsite heeft een speciale rubriek, gewijd aan de Fietsboot, en maakt fietsroutes, die gefietst kunnen worden vanaf de aanlegsteigers.

Nu al is duidelijk, dat het aantal bezoekers aan deze speciale rubriek dat van vorig jaar duidelijk zal overschrijden: het waren (in 2003) 6.779 bezoekers en 10.660 pageviews en nu tellen we al 8.511 bezoekers en 13.687 pageviews. Naar schatting zullen we dus ongeveer de 9.000 bezoekers en ruim 14.000 pageviews halen.

De drukst bezochte maand was augustus (2381 pageviews), gevolgd door juli (2275), mei (2215), juni (1567), april (1321) en september (1279). Oktober haalde 993 pageviews.

Verreweg de populairste fietsroute was de 'Route van Amersfoort naar Eemdijk en Spakenburg'. Deze tocht vanaf het startpunt van de fietsboot 'Eemlijn' in Amersfoort naar de aanlegsteigers van de fietsboot in Eemdijk of Spakenburg telt 23 km(Eemdijk) of 28 km (Spakenburg). Van daaruit kan men de fietsboot terugnemen naar Amersfoort.

Als goede tweede eindigde de 'Route Lage Vuursche' (26 km). U fietst ongeveer 26 km langs o.a. Kasteel Groeneveld, door de fraaie bossen van 'De Lage Vuursche' en langs het 'Pluismeer', om tenslotte met dezelfde Eemlijn, waarmee u 's morgens arriveerde, 's middags terug te varen naar Amersfoort.

Derde is op dit moment de route 'Baarn-Amersfoort via Hoogland-West' (10 km). U fietst o.a. langs de Kapel Coehorst. Deze route heeft nu 924 pageviews.

Vierde ligt op dit moment de 'Route vanuit Baarn naar Amersfoort via Soest'. Dit is een verrassende fietsroute over de Utrechtse Heuvelrug, die u vanaf de aanlegsteiger in Baarn terugbrengt naar het NS-Station in Amersfoort. U fietst op de terugtocht o.a. via de Soester Eng en de unieke Soesterduinen. Deze route heeft nu 883 pageviews.

Vijfde met nu 510 pageviews is 'Via Eemnes, Baarn, Soestdijk en Soest' (niet op zondag!) met 510 pageviews.

Zesde met 484 pageviews is de route 'Rond het Nijkerkernauw' (± 40 km), waarbij u in Spakenburg overvaart met 'De Zuidwal' naar De Eemhof en via Nijkerk terug naar Amersfoort.

Zevende met 369 is de route vanuit Spakenburg 'Via de Nijkerkse Dreven naar Amersfoort' (± 40 km). U fietst vanaf Spakenburg via de mooie polderArkemheen.

Achtste is met 282 pageviews 'Van Eemdijk, via Spakenburg, Zevenhuizen, Hoogland naar Amersfoort'.

De twee nieuwste fietsroutes vanaf Amersfoort naar Huizen staan nog maar sinds kort op de site, maar hebben al goed gescoord. 'Route Amersfoort naar Huizen' heeft al 210 pageviews. U fietst gedurende 38 km door de bossen van Soest en Baarn naar Huizen. 'Route van Huizen via Singer-Laren naar Baarn' telt 171 pageviews. U fietst vanuit Huizen via Blaricum en Laren gedurende 23 km naar de opstapplaats van Eemlijn in Baarn.

Klik hier voor nadere informatie en alle fietsroutes naar en vanaf de aanlegsteigers.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

De mooiste heideroutes

De heide staat weer prachtig in bloei. Hoog tijd dus voor een prachtige fietsroute door de paarse velden. We zetten de mooiste heideroutes op een rij. Het Dwingelderveld – Drenthe (43 km) …

Nieuws, Prijsvraag

Politiek wil maatregelen tegen diefstal E-bikes

Volgens het NRC zouden er in 2015 totaal meer dan 9000 elektrische fietsen gestolen zijn. Dit is gebaseerd op cijfers van grote verzekeraars van elektrische fietsen. De politiek vindt de s…

Nieuws

Slechte fietspaden grootste ergernis van oudere fietser

De fietser van 65 jaar en ouder ergert zich het meest aan slechte fietspaden: fietspaden die te smal zijn of worden ontsierd door hobbels, gaten of loszittende tegels. Wanneer het gaat om h…

Nieuws

Koffie en appelgebak meer dan genoeg voor fietsers

Fietsers hebben aan de befaamde koffie en appeltaart meer dan genoeg. Uit een enquête van de Fietsersbond onder de 1000 fietsers van het Nationale Fietspanel bleek dat fietsers helema…

Nieuws

Fietsroutes door schilderachtige landschappen en pittoreske dorpjes

Overal in Nederland vind je landschappen die rechtstreeks uit een eeuwenoud schilderij lijken te komen: uitgestrekte groene velden met op de achtergrond pittoreske dorpjes. Deze fietsroutes…