Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsbeurzen en Fietstochten en meerdaagsen

maandag 17 januari, 2005

Het aantal ééndaagse en meerdaagse recreatieve fietsevenementen neemt nog steeds toe. In de 'Actuele Fietsagenda' van de fietswebsite 'Fietsen Eén Twee Drie wordt een overzicht gegeven van al deze tochten in Nederland en België. Opvallend is het grote aantal evenementen, dat in 2004 is gehouden. Naar het zich laat aanzien zal dit jaar nog meer georganiseerd fietsplezier bieden.

De 'Actuele Fietsagenda' heeft zich inmiddels ontwikkeld tot de grootste en meest actuele informatiebron over recreatieve fietstochten in de Benelux. Het bevat de data, routes, startplaatsen en kosten, maar ook de karakteristieken van vele recreatieve tochten. Vaak zijn directe links gemaakt naar de speciale websites en/of naar de e-mail-adressen van de organisatoren. Zodat de fietsliefhebber zich volledig op de hoogte kan stellen van alle mogelijkheden.

Het bezoekersaantal van de 'Actuele Fietsagenda' heeft zich in het afgelopen jaren sterk uitgebreid. In 2002 werd de rubriek 26.634 geraadpleegd. In 2003 waren dit er al 43.765. Afgelopen jaar 2004 werd de rubriek niet minder dan 64.129 keer geraadpleegd!

Sinds kort worden in de Actuele Fietsagenda ook fietsbeurzen en soortgelijk evenementen aangekondigd. De data voor de fietsbeurzen en fietsevenementen aan het einde van deze winter en in het voorjaar zijn:

* 29 en 30 januari 2005: Fietsvakantiebeurs RAI Amsterdam

De Fietsvakantiebeurs wordt georganiseerd in de RAI in Amsterdam. De afgelopen tien jaar vond de Fietsvakantiebeurs plaats in Nieuwegein. Nu wordt de fietsbeurs dus voor de eerste keer in de RAI gehouden en wel op 29 en 30 januari 2005.

* 3 t/m 7 februari 2005 in Brussel: Expo-Vélo 2005

De eerstvolgende editie van Expo-Velo is reeds de 10e in de reeks en zal plaatsvinden van donderdag 3 tot en met maandag 7 februari 2005 in Paleis 8, de Patio en Paleis 9 van Brussels Expo (Heizel). Speciaal voor deze jubileumeditie wordt er een 5de bezoekdag geïntroduceerd. EXPO-VELO is intussen uitgegroeid tot de grootste fietsbeurs in de Benelux en ook deze 10e editie zal een complete vitrine zijn van al wat de markt te bieden heeft op het gebied van fietsen, componenten, onderdelen, accessoires, uitrusting, kledij en informatie.

* 13 februari 2005: Europese Fietsreizenmarkt in NIVON Rotterdam

Ook dit jaar is er weer een Europese Fietsreizenmarkt, georganiseerd door 'De Wereldfietser'. Op 13 februari is het gehele Nivongebouw in Rotterdam helemaal voor de Europafietser. Alle informatie over fietsen in Europa is hier te vinden.

* 4 maart t/m 6 maart 2005: 'Uit en Actief 2005' en 7 maart t/m 8 maart 2005: 'FietsVakdagen 2005', beiden in Jaarbeurs Utrecht

'Uit & Actief 2005' is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties, w.o. de ANWB-bladen 'Op Pad en 'Toeractief'. Het evenement, dat van 4 t/m 6 maart 2005 in de Jaarbeurs in Utrecht plaatsvindt, zal o.a. aandacht besteden aan fietsen. Hal 2 is speciaal ingericht voor alles wat met fietsen te maken heeft. Binnen dit thema is er een intensieve samenwerking met de RAI Vereniging, bekend van de FietsRAI. Hal 1 gaat over toerisme en recreatie in Nederland. Hal 3/4 besteedt aandacht aan 'Buitensport en Actieve reizen in het buitenland'. Het publieksevenement is van 4 tot en met 6 maart 2005. Op maandag 7 en 8 maart is hal 2 uitsluitend geopend voor de speciale jaarlijkse Fietsvakdagen.

* 14 maart 2005: Verkiezing Tweewielerwinkel en Tweewielertechnicus van het Jaar 2005

Op maandag 14 maart 2005 worden de Tweewielerwinkel en de Tweewielertechnicus van het Jaar 2005 bekend gemaakt. De voorbereidingen voor de verkiezingen hiervan zijn inmiddels volop in gang gezet. De feestelijke uitreiking vindt plaats in DeFabrique te Utrecht.

* 19 en 20 maart 2005: Negende Fietsreisbeurs in Retie

Op zaterdag 19 en zondag 20 maart 2005 organiseert 'De Vakantiefietser vzw' haar negende Fietsreisbeurs in Vakantiecentrum 'De Linde' in Retie (Antwerpse Kempen). Het thema van de beurseditie 2005 is: 'Fietsen met kinderen'. In 2005 begroeten zij Luxemburg als gastland. In Vlaanderen is 'Fietsreisbeurs Retie' de enige specifieke fietsreisbeurs. De beursbezoekers zijn recreatieve fietsers, maar ook wereldfietsers. Er worden ruim 4.000 bezoekers verwacht. Beurslocatie: Uitrit 25 van de snelweg E34 (Antwerpen-Eindhoven) richting Retie.

* 10 april 2005: Fiets- en wandelbeurs Vakantiegenoegens Hasselt

Op zondag 10 april vindt de Wandel- en Fietsbeurs van Vakantiegenoegens in Hasselt plaats. Fietsen en wandelen in binnen- en buitenland staan centraal op deze beurs. Er zijn stands van allerlei toeristisch-recreatieve bedrijven, organisaties, toeristische diensten, buitensportmateriaal en veel meer. U kunt deelnemen aan diverse workshops, w.o. GPS en fietsherstelling.

* 24 april 2005: Landelijke Opstapdag Stichting E-Bike

De datum van de jaarlijkse Opstapdag van de Stichting E-Bike is bekend: 24 April 2005 in Amersfoort van 10.00 t/m 17.00 uur, opnieuw evenals vorig jaar op Sportpark Zielhorst, op de wielerbaan van wielervereniging Eemland. U kunt er kennismaken met alle soorten elektrische fietsen. Toegang en gebruik van de fietsen is gratis. De merken die zich presenteren, zijn: Sparta, Giant, Antec, van Raam, Meyra, E-Bikers, Powabyke, BinBike, LinBike en Sachs.

* 28 mei 2005: Landelijke Fietsdag Nederland

Op zaterdag 28 mei 2005 vindt de Landelijke Fietsdag voor de 32e keer plaats. Vanaf ruim 440 startpunten in Nederland kunt u meedoen met dit jaarlijks terugkerende evenement. Jaarlijks nemen gemiddeld zo'n 200.000 deelnemers deel. Ook in 2005 staat de Landelijke Fietsdag in het teken van het thema 'Water'.

* 4 en 5 juni 2005: Cycle Vision op Circuit Zandvoort

Het nieuwe terrein is rond! En daarmee wordt Cycle Vision opnieuw een groot fietsfeest. De Nederlandse Ligfietsvereniging viert het feit dat de vereniging 20 jaar bestaat dit keer op het circuit van Zandvoort. De datum is gewijzigd. Aanvankelijk was het gepland op 11 en 12 juni, maar dit is gewijzigd in 4 en 5 juni. Er wordt een behoorlijk aantal veranderingen doorgevoerd. De plannen en voorbereidingen zijn in volle gang.

* 14 tot 18 oktober 2005: Expo-Vélo Sport

Expo-Velo, de tweejaarlijkse Belgische fietsbeurs te Brussel, gaat een jaarlijkse najaarseditie krijgen. De bedoeling is dat de eerste najaars-Expo-Velo zal plaatsvinden van 14 tot 18 oktober 2005. Het wordt een beurs met een sportieve inslag, met name gericht op race, MTB, trekking en sportief recreatief fietsen. De voorlopige naam van de beurs is Expo-Velo Sport. De plaats van de najaarseditie is nog niet bekend. Gekozen wordt waarschijnlijk tussen Mechelen en Brussel.

Klik op de banner hierna voor alle nadere informatie over de genoemde fietsevenementen:


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Speed e-bikegebruikers missen auto niet

Uit een onderzoek van QicQ, een fietsconceptstore in Amsterdam, blijkt dat speed e-bikegebruikers duurzaam verknocht zijn aan hun fiets. Ongeacht het weer pakken zij hun tweewieler in plaat…

Nieuws

Winnaar Trek e-bike t.w.v. 2499 bekend

Heeft u meegedaan met onze actie waarbij u door uw nieuwsbriefinschrijving kans maakte op een elektrische fiets van Trek t.w.v. € 2499? Dan vindt u hier de uitslag. De winnaar is:C Spi…

Nieuws

Bert blogt: De weidse stilte rond Nieuwkoop

Nieuwkoop, de Meije, de Nieuwkoopse Plassen - heel veel Hollandser kan het bijna niet. Heel veel stiller trouwens ook niet. Blogger Bert Vester zette er een schitterend fietsrondje uit. Voo…

Nieuws

Politiek wil test met lichtgevende belijning op fietspaden

Gisteren werd een kunstzinnig lichtgevend fietspad bij Eindhoven geopend. In navolging daarvan wil de SP nu een proef in Overijssel met lichtgevende verf langs de randen van fietspaden of p…

Nieuws

Fiets gebruiken als vervoermiddel maakt meest gelukkig

Volgens een recent onderzoek dat uitging van de Clemson University in de VS zijn fietsers een stuk gelukkiger dan gebruikers van andere vervoersmiddelen. Uit het onderzoek blijkt dat er een…