Logo Fietsen123

Nieuws

Fietsactief over fietsvakanties

zondag 21 december, 2008

Het meest opvallende in het nieuwe decembernummer van FietsActief is - naast de special over fietsen in de winterkou - de grote aandacht voor fietsvakanties. Elektrisch fietsen in de Zwitserse bergenInteressant is het artikel van Marte Schaap over fietsen in de Zwitserse bergen. Dat is nu ook voor recreatieve fietsers gemakkelijker geworden. Dankzij een nieuw initiatief: de verhuur van elektrische fietsen in de Zwitserse streek Haslital. In de schaduw van de beroemde berg de Jungfrau. De E-bikes zijn comfortabel en van het bekende Zwitserse merk Flyer. Afgelopen zomer werd het systeem met 8 fietsverhuurpunten en 11 wisselstations voor het eerst in gebruik genomen. In die strategisch gelegen Akkuwechselstationen kun je lege accu's steeds voor een volle inruilen. Zodat je altijd gebruik kunt blijven maken van de elektrische steun in de rug. Een vondst.

Drie tipsVakantiefietser Eric Schuijt geeft drie tips voor een geslaagde fietsvakantie. Tip 1: Bezuinig niet op waterdichte fietstassen en goede fietsenbanden. Tip 2: Kies voor een fiets zonder carbon, trommel- of schrijfremmen en vering. Tip 3: Loslaten ("Laat je zekerheden los en ga") is de beste voorbereiding.

Zuidelijke provincie PolenWereldreiziger Bert Sitters - die overigens net terug is van een fietsreis door Suriname - doet in FietsActief verslag van een fietsvakantie door Podkarpackie, de meest zuidelijke provincie van Polen. Ook hier bloeit het Roomse leven als nooit tevoren. Een van de hoogtepunten is het natuurgebied Bieszcady met een keur aan bewegwijzerde fietsroutes. Op zondag 1 maart geeft Sitters op de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam een lezing over zijn fietstocht.

Droomeiland in de OostzeeWeer een ander artikel - van de hand van Jaco Boer - gaat over een fietsvakantie op Rügen, het grootste eiland van Duitsland, 'een fantastische fietsomgeving'. In de zomermaanden is het één van de drukste vakantieplaatsen van Duitsland. In het voor- en naseizoen fiets je er veel prettiger en zijn de temparaturen aangenaam. Vanaf half mei tot half juni staan bovendien de koolzaden in bloei.

Indrukwekkende landschappen IerlandPaul Benjaminse is bezig met een boek over Fietsen in Ierland en geeft daarvan al een voorproefje. 'De groene ronde van Ierland' - 1360 km lang - is vanaf januari a.s. verkrijgbaar. Het is een wat koelere bestemming dan hij tot dan toe gewend was: Rome, Parijs en Barcelona. Maar hij is onder de indruk van de landschappen en van bv. de Aran-eilanden en het gebied ten noorden van het badplaatsje Youghal.

ElfstedentochtWil je lekker in Nederland blijven? Dan kunt u in Fietsactief terecht voor een route vanuit Leeuwarden, voor het echte winterse Elfstedengevoel.


Gerelateerde artikelen

Nieuws

Hoe zoek ik een fietsroute op Fietsen123?

Wij hebben meer dan 1000 routes op de website staan. Hoe vind je net die ene fietsroute die je wilt gaan fietsen? Wij leggen het uit in dit filmpje.

Nieuws

Najaar op Texel

Het najaar is voor veel mensen misschien een periode waarbij niet gedacht wordt aan een binnenlandse vakantie. Het tegendeel is echter waar. Het najaar op Texel is bij uitstek het seizoen v…

Nieuws

Eerste deel van 100 km fietssnelweg geopend in Duitsland

Het eerste stukje van een fietssnelweg in Duitsland is geopend. Dit eerste deel is 5 kilometer lang, maar de snelweg moet op vrij korte termijn 100 kilometer lang worden. Doelstelling is om…

Nieuws

Fietsen langs de beste terrassen van Nederland

Elk jaar stelt het vakblad MissetHoreca de Terras Top 100 samen waarna de nummer 1 van de lijst wordt uitgeroepen tot 'Beste terras van Nederland'. Leuk, maar als dat terras aan de andere k…

Nieuws

Waarop moet u letten bij de aanschaf van een e-bike?

De e-bike is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en het geeft u een 'duwtje in de rug' tijdens het fietsen. Maar waar moet u eigenlijk op letten bij aanschaf van een e-bike? Er z…