Logo Fietsen123

Nieuws

Een inspirerend uitje: de Fiets en Wandelbeurs

Tuesday 16 January, 2024

Op 23, 24 en 25 februari is het weer tijd voor de jaarlijkse Fiets en Wandelbeurs in de Jaarbeurshallen. Een fijn evenement voor alle fiets- en wandelliefhebbers.

Een goede start

Februari lijkt misschien een beetje vroeg in het jaar om al met fietsen en wandelen bezig te zijn. Het weer is er meestal nog niet echt naar. Toch het is de beste tijd om je alvast te oriënteren op een nieuw seizoen ‘Op pad gaan’. Onder andere als je houdt van een lekkere fietsvakantie of wandeltrektocht is de Fiets en Wandelbeurs de plek om tijdig je plannen uit te werken. En daarvoor vind je op deze beurs meer dan genoeg inspiratie.

Op de Fiets en Wandelbeurs kom je stands tegen voor ieder onderwerp dat met fietsen en wandelen te maken heeft. Dat varieert van het wandelmateriaal van HB Sports tot wandelvakanties in Tsjechië. Van de fietssloten van ABUS tot de elektrische vouwfietsen van Spark bike en sportfietsen van Specialized. Plus alles wat je daartussenin kan bedenken.

Op avontuur

De liefhebbers van avontuurlijke vakanties kunnen hun hart ophalen bij de aanbieders van allerlei soorten fiets- en wandeltochten. Dit jaar is Polen als themaland gekozen, dus krijgt op diverse plekken -zoals in het themalandpaviljoen- extra aandacht. Maar ook voor heel wat andere landen als Portugal, Zweden, Duitsland, België en Frankrijk is er veel te vinden in de vorm van reisaanbieders en toeristenbureaus. Natuurlijk kun je op de beurs ook buiten Europa op fiets- en wandelavontuur. Nederland als fiets- en wandelland is ook ruim vertegenwoordigd. Een bijzondere categorie avontuur op de beurs wordt gevormd door de pelgimstochten, zoals naar Santiago de Compostela.

Gewoon lekker fietsen en wandelen

Ook als je niet per se naar lange trektochten op zoek bent is, er op de Fiets en Wandelbeurs meer dan genoeg te genieten. Denk aan wandel- of fietsroutes rond de prachtige bloembollenvelden van het Noord-Hollandse Zijpe of bijzondere fietstouren langs de grenzen van onze provincies met Rondje Fietsen. Ook zijn er allerlei soorten en merken fietsen, wandelschoenen en andere toebehoren van dichtbij te bekijken, of zelfs uit te proberen op het fietsparcours of wandeltestparcours. Voor kinderen is er de Hicle Family stand met een speelhoek en kinderfietsparcours.

Mocht je dat allemaal nog niet genoeg vinden, dan kun je ook nog iedere dag uitgebreid kijken en luisteren naar lezingen over allerlei fiets- en wandelonderwerpen in de verschillende zalen. Van fascinerende reisverhalen tot het plannen van je routes in je navigatiesysteem.

Vergeet ook niet even de stand van onze zustersite Fietsactief te bezoeken. Daar kun je kennismaken met het leukste fietsmagazine van Nederland.

Trek gekregen in de Fiets en Wandelbeurs? Bestel dan hier je tickets: Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht

Copyright foto: Stephan de Goede