Logo Fietsen123

Nieuws

E-bikes makkelijk terug te vinden met Find My-App

Monday 19 April, 2021

De Nederlandse e-bikefabrikant VanMoof kan vanaf heden gebruik gaan maken van Find My-App van Apple. Met deze app kunnen de VanMoof e-bikes S3 en X3 worden teruggevonden als ze gestolen zijn.

De Find My-App is onderdeel van het Made for Iphone (MFI)-programma. Door de app kunnen verbonden apparaten gemakkelijk worden teruggevonden. Deze app is ontworpen door Apple, maar de app wordt nu opengesteld zodat ook andere fabrikanten deze technologie kunnen gebruiken. Elk apparaat dat werkt met IOS vanaf versie 14.3. heeft toegang tot de nieuwste versie van de Find My-App.

Goedkeuring

Bedrijven die deze app willen gebruiken moeten kunnen bewijzen dat de privacy goed gewaarborgd blijft. Als dit wordt goedgekeurd ontvangen ze een speciale ‘Werkt met Apple Find My’-badge.

AirTags

Er zijn geruchten dat Apple aan de zogenaamde AirTags werkt. Hierdoor kunnen bluetooth labels worden geplakt op voorwerpen die vindbaar zijn met de Find My-App. Begin dit jaar vond een grafisch ontwerper een ondersteuning voor de AirTags in IOS 14.

Apple heeft de AirTags nog niet officieel aangekondigd, maar het wijst er wel op dat andere bedrijven soort gelijke labels gaan maken via het MFI-programma.