Logo Fietsen123

Nieuws

E-bike wordt steeds populairder onder jongeren

Tuesday 24 January, 2023

Het jaarlijkse onderzoek van GfK E-bike Monitor toont aan dat steeds meer jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar een e-bike kopen. Het gemiddelde gebruik van een e-bike stijgt daarmee ook.

De e-bike werd binnen deze doelgroep al gebruikt voor woon-werkverkeer, maar in 2022 ook voor ritjes naar school of college. Vijfenveertig procent van deze groep jongeren gebruikt de e-bike één tot meerdere keren per dag.

Belangrijk bij aankoop e-bike

Bij de aankoop van een e-bike hechten jongeren meer waarde aan de snelheid van de fiets en aan de technische innovaties zoals GPS tracking en smart connectivity. Daarna kijken ze pas naar de kwaliteit van de fiets.

Fysieke winkel of online?

In 2022 zien we een groei in de online aankopen van de e-bike. Die groei komt vooral door de 18 – 24 jarigen. Zestig procent van die doelgroep koopt hun e-bike online.

De fysieke winkel blijft belangrijk voor het inwinnen van informatie. Een winkel heeft vaak meerdere merken staan ter vergelijking en de verkoper weet de verschillen per merk. Negentig procent van de e-bike kopers gaat naar de winkel voor een proefrit.

Door: Lot Noordzij