Logo Fietsen123

Nieuws

Duitsland in negen regio’s

dinsdag 13 maart, 2012

Duitsland kent een grote verscheidenheid aan landschappen en is voor fietsers dan ook een ideaal vakantieland. Iedere regio kent zo zijn eigen unieke pareltjes: van imposante bergen tot immense bossen, van uitgestrekte wijngaarden tot kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan en van cultuur in de stad tot rust op een Waddeneiland. Fietsen.123 neemt negen regio’s onder de loep.

 

Brandenburg
Uitstekende fietspaden, lekker vlak, goed bewegwijzerd; fietsen in Brandenburg is een feest. De regio kent bovendien een uniek hoogtepunt: hoofdstad Berlijn met zijn musea, zijn Brandenburger Tor en zijn overblijfselen van de Muur is zeker een bezoek waard. Verder kenmerkt Brandenburg zich door bossen, kastelen en talloze meren. De beroemde Spreewald-augurk komt ook uit dit gebied; de Gurken-fietsroute voert u onder meer langs augurkenvelden en een inmakerij.

Chiemsee-Alpenland
Alpenland; de naam zegt het al – u zit in het zuiden van Duitsland. Toch hoeft u niet bang te zijn voor zware beklimmingen: de meeste fietsroutes zijn zonder bovenmatige inspanning prima te doen voor de recreatieve fietser met een normale conditie. Het landschap is adembenemend en de routes zijn zeer afwisselend: bergen zijn nooit ver weg en de grote meren en rivierdalen wisselen elkaar continu af. In Chiemsee-Alpenland vindt u bovendien een aantal bijzondere kastelen en kloosters die een bezoek meer dan waard zijn.

-Advertorial-
Aanbiedingen in deze regio's
Benieuwd naar deze schitterende fietsregio's? Doe nu ook uw voordeel en boek een van de speciaal geselecteerde fietsarrangementen!
Lees meer

Mecklenburg-Vorpommern
Maar liefst 8 langeafstandsroutes en 21 themaroutes wachten op uw komst. Deze noordelijke regio is nog ongerept en heeft zelfs de meest verwende fietser veel te bieden: de Oostzeekust, de ruim 2.000 meren, de talloze waterwegen, de gezellige badplaatsen en vissersdorpjes en natuurlijk de Hanzesteden. Niet voor niets bestempelden de leden van de Duitse fietsersbond ADFC deze regio meermalen tot meest geliefde fietsregio van Duitsland.

Niedersachsen
Stille wegen en bruisende steden; in Niedersachsen komt u het allemaal tegen. Kies bijvoorbeeld voor de beroemde Ems-fietsroute, door de Duitse fietsersbond ADFC bekroond met vier sterren. Fiets door oude veenlandschappen, ontdek de geschiedenis van de turfstekers en breng een bezoek aan Hannover. In Niedersachsen verveelt u zich geen moment.

Nord-Hessen
De sprookjes van Grimm; wie kent ze niet? Deze wereldberoemde sprookjes ontstonden hier, in de diepe wouden van Nord-Hessen. Laat u betoveren door de mythische kastelen, de dromerige vakwerkstadjes en de feeërieke meren en rivieren. Op diverse locaties zijn e-bikes te huur, dus niets hoeft u te weerhouden van sprookjesachtig mooie fietstochten.

Rheinland-Pfalz
Als u van kastelen en burchten houdt, kunt u in deze regio uw hart ophalen. Rheinland-Pfalz ademt geschiedenis en dat ziet u ook weer terug in de vele romantische dorpen en steden die deze regio rijk is. Schuif na een dag fietsen aan voor een van de vele culinaire streekspecialiteiten en vergeet niet daar een mooie wijn uit de regio bij te bestellen. Hoewel de vele wijngaarden vaak tegen steile hellingen aan liggen, zijn de fietsroutes overwegend vlak. Volg bijvoorbeeld de Rijn, de Moezel of de Nahe en laat u verrassen door de adembenemende landschappen.

Saarland
In Saarland treft u een dicht en uitstekend bewegwijzerd fietsroutenetwerk aan. Het glooiende landschap is gevarieerd: boomgaarden, bossen, wijnbergen en prachtige meren en rivieren wisselen elkaar af. Vanwege de ligging van Saarland is een bezoekje aan Frankrijk of Luxemburg prima te doen. Saarland staat bekend als een echt e-bikeparadijs: er zijn veel verhuurlocaties en ook voor een accuwissel of een transportservice hoeft u nooit lang te zoeken.

Thüringen
Het hart van Duitsland kent meer dan 1.700 kilometer aan langeafstandsfietsroutes en korte routes. Mensen die fietsen door ongerepte natuur graag combineren met bezoekjes aan prachtige steden, komen in Thüringen ruimschoots aan hun trekken. Fietsen langs de rivier doet u via de Ilmtal-route, door de fietsersbond ADFC bekroond met vier sterren. Thüringen kent veel verhuur- en oplaadpunten voor e-bikes; de mooie hellingen die de regio rijk is, vormen dus ook geen probleem meer.

Bayern
Beieren heeft veel te bieden: gezellige steden, mooie rivieren en meren, prachtige kastelen en, in het zuiden, magnifieke uitzichten op de machtige Alpen. De regio heeft een zeer uitgebreid fietsroutenetwerk voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser. Ook in Beieren vindt u genoeg verhuur- en oplaadpunten voor de e-bike, dus niets staat genieten in de weg.


Gerelateerde artikelen

Advertorial

Download gratis! Flinndal routeboekje met 10 mooie en gezonde knooppuntenroutes

De eerste echte lentedagen staan voor de deur. Heeft u zin om een leuke fietstocht te maken door de mooiste Nederlandse gebieden? Download dan nu het gratis Flinndal fietsrouteboekje* met e…

Nieuws

Stelling: ik fiets minder door de slechte zomer

We hebben deze zomer nog maar een paar warme dagen gehad en vooral veel regen. Heb je hierdoor minder vaak gefietst? Of laat je je niet tegenhouden door een beetje regen? Laat uw stem achte…

Nieuws

Test: acht regenpakken van € 14 tot € 100

Kent u het? U heeft een regenpak aan, maar na verloop van tijd voelt u tóch een natte plek, die steeds groter wordt. De Kampioen (ANWB) testte daarom acht regenpakken van € 14 tot € 100 in …

Nieuws

Fietsen vergroot je wereld

Fietsen verbreedt je horizon en dat geldt zeker ook voor kinderen. Met het Kinderfietsenplan willen de ANWB en Nationaal Fonds Kinderhulp ervoor zorgen dat ook zoveel mogelijk arme kinderen…

Nieuws

De fietser krijgt voorrang

Fietsers zijn kwetsbaar en de verkeersdrukte in vooral grote steden maakt de situatie van fietsers vaak niet veel beter. Tijd voor verandering. Dat vindt de gemeente Amsterdam, maar de ambi…