Logo Fietsen123

Nieuws

Drie maal fietsen langs forten

Wednesday 2 February, 2022

Nederland heeft een rijke geschiedenis als het gaat om forten, kastelen en verdedigingslinies. We hebben drie fietsroutes langs bijzondere forten voor jou geselecteerd. Veel fietsplezier!

Fort Pannerden en Kasteel Doornenburg – Gelderland, 36 km

Op deze historische route fiets je door de Betuwe naar Fort Pannerden, een van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Dit fort werd ook wel de hoofdkraan van de Linie genoemd. Na een bezoek aan het fort kom je langs Kasteel Doornenburg. Dit middeleeuwse kasteel stamt waarschijnlijk uit de negende eeuw.

Fort Ellewoutsdijk – Zeeland, 62 km

Een flinke fietstocht in het prachtige Zeeland. Je fietst over slingerende dijkjes naar Fort Ellewoutsdijk, wat in de 19e eeuw een verdedigingslinie was. Het fort moest voorkomen dat vijandige schepen richting Antwerpen voeren. Waterliefhebbers: deze route is voor jullie.

De forten van Noord-Holland – Noord-Holland, 50 km

Deze route brengt je langs de mooiste forten van Noord-Holland. De route start met een rit langs het Muizenfort, dat gelegen is in vesting Muiden. Vervolgens fiets je naar Trompenburgh, een indrukwekeknde buitenplaats in ’s-Graveland.